Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 319
  • 168
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Не знам аз ли правя повече от необходимото, но всички мъже, с които съм се отнасяла приятелски са се влюбвали в мен. Нещата, които правя не са чак толкова много и специални. Първо, ако нямат кола аз ги прибирам вкъщи. Готвя им за обяд и вечеря. Тук да не се изхвърлям не правя някакви супер сложни ястия. Планирам събития, на които да ходим заедно, разбирайте почивки, концерти и тн. Правя им малки подаръци. Ако мога ги отменям в техни задължения. Примерно им разхождам животните. Не знам защо и как, но се започват любовните писма и не знам кое провокира това. В някакъв момент имам чувството, че никога не са искали да бъдем само приятели, а повече от ден едно и са се правили на приятели само, за да се сближим. Не искам да звуча параноично. Имате ли приятели мъже, жените тук?

# 1
Извинявай, но ми стана смешно.
Ако мъж прави всичко това за мен, и аз ще си помисля че ме сваля.

Важен въпрос към теб:
За жените си приятелки правиш ли всичките тези същите неща? Готвиш ли им и на тях?

# 2
Могат - ако жената е грозна и непривлекателна за тях.
Казвам го като жена, която постоянно е била тикана в т н. "френд зона".

И аз смятам, че прекаляваш с грижите си. Ако си и хубавка, много ясно, че ще си мислят, че ги сваляш.

# 3
  • Washington,USA

Важен въпрос към теб:
За жените си приятелки правиш ли всичките тези същите неща? Готвиш ли им и на тях?

Да, правя го,но в по-малко , защото ме бият в това отношение. Там пък компенсирам с други неща да речем с подаръци и цветя.

# 4
Аз съм на мнение, че приятелство няма ,винаги едната от двете страни се влюбва ,а другата използва.  Нямам приятели мъже и не бих имала 🙂 ,а тези неща бих ги правила само за семейството си.

# 5
Не! Може да са просто познати, колеги и т.н., но добри приятели не. Винаги единия се влюбва или просто иска секс.

# 6

Важен въпрос към теб:

Да, правя го,но в по-малко , защото ме бият в това отношение. Там пък компенсирам с други неща да речем с подаръци и цветя.

Уay! Започвам да си мисля, че не съм случила на приятелки. Нито ми готвят, нито цветя ми подаряват.

# 7
  • Варна
Аз ще напиша същото - в началото могат и да са само приятели. После обаче нещата се променят. Дотук винаги така е ставало, а съм на 47 години, смятай колко примери са ми минали пред очите, не само свързани с мен, а и с други хора около мен.

# 8
  • Враца
Имам приятели мъже, от ученическите си година. В последствие , съм  придобила и други. Близки сме, срещаме се , прегръщме се, обичаме се, но никога не сме нарушавали тази граница, защото сме точно такива - приятели, няма как да има други чувства.

# 9
Авторке, имаш много грешно поведение и мислене, предизвикваш и очевидни реакции.
Как така им готвиш, разхождаш кучета.
Това е безумно.
Логично е да си мислят, че ги сваляш.
И аз имам един колега ми е симпатичен и си лафим за какво ли не, ама не знам как ще му ходя в дома да му сготвя.
Първо не мисля, че ми е работа да готвя на който и да е било. Е, случва се да направя нещо и да занеса на работа и смятам, че това  е достатъчно.
Второ, смятам че един човек особено възрастен трябва сам да може да си приготви храната. Без значение мъж или жена.
Трето, жена му може да не ме хареса. Най-малкото. Може да ме ступа хубаво.

# 10
Принципно винаги иска единия да прави секс с другия.
Изключително са редки мъж и жена да са приятели без нито единия да е имал някакви други помисли.
Това са някакви редки изключения.

# 11
Принципно винаги иска единия да прави секс с другия.
Изключително са редки мъж и жена да са приятели без нито единия да е имал някакви други помисли.
Това са някакви редки изключения.

Може и двамата да не си допаднат.
Защо пък не?

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:03 от Arielle

# 12
Понякога границата между приятелство, познанството, симпатия е много тънка. Аз лично много по-лесно контактувам с мъже, отколкото със жени и повечето ми приятели са мъже. Случвало се е и да се влюбят, обикновено в тези случаи приятелството приключва по някакъв начин.

# 13
Ако жената е грозна, да могат. Или ако е отказала Х брой пъти.
Според мен им даваш грешни сигнали на тия мъже,което е грешка според мен.

# 14
Имам двама мъже приятели от детските години, с които сме израсли заедно и ги чувствам като братя или братовчеди. Имам и двама приятели и от студентските години, с които сме много близки индивидуално, а сега сме семейни приятели, и гарантирано няма задни мисли. Сигурна съм, защото това са приятелства, устояли на изпитанията на времето. Попадали сме във всякакви ситуации, затова мога да си позволя да съм категорична. Все пак говорим за 30- и 40-годишни  приятелства.

За мен е много важно какви сигнали излъчва човек и в каква роля се поставя в едни отношения. Много хора наричат "приятелство" отношения с доста широки граници, оттам и всеобщото убеждение, че е невъзможно. Възможно е, просто не на всички се случва. Но то и с еднополовото приятелство е същото. Хората наричат "приятел" кой ли не, а после - нямало приятелство и хората не били искрени.

Специално по казуса с авторката - звучи ми по-скоро като купуване на внимание и отношение, и прекалено сервилничене, отколкото на нормални приятелски отношения. За мен би било ужасно задушаващо някой да прави така описаните неща за мен, независимо дали мъж или жена. Но пък напълно разбирам защо мъжете биха се "влюбили" в такова поведение Close

Общи условия

Активация на акаунт