Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 666
  • 168
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Времето заедно и хубавите емоции не са нещо ежедневно, не знам кой има това време след 20.
Общуването си има собствен ход, паралелен с истинския живот все пак.

Ако имам потребност да прекарвам с някого всяка свободна минута - то ясна работата.

# 166
  • София
Разбира се, че не всеки си пада по всеки, но често времето заедно и приятното общуване водят до желание за още и още в отношенията.
Познавам съпруга ми от деня на моето раждане, после израснахме заедно, той беше най-добрият ми приятел, после бяхме тийн гаджета, разделихме се, но никой друг не ни даваше всичко (и приятелство, и отношения) и сме заедно реално от над 30 години.
С брат му сме също близки познати, но приятели не сме били, а сме имали също близки отношения. Та явно зависи и от други неща, но все пак приятелството ни има връзка с отношенията ни. И досега нямам друг толкова близък приятел или приятелка (освен съпруга ми). Може пък да сме изключение.
Това е едно приятелство. Ако имаше и други приятели едва ли щеше да си паднеш по всички. И вашето е романтична класика. Приятели като деца, после съзрели и се влюбили. Сега си представи, че хора са имали съученик, били са влюбени в друг, той в друга. И така цял живот все са влюбени в други хора и са само приятели. Или колеги от университета. Или хора от една младежка компания, които винаги са имали други гаджета, други съпрузи и когато са били свободни изобщо не са се награбили и не са го и помисляли. Както с приятелките, обичаш си ги, но без никакво физическо привличане. Обикновено човек си пада по някого или е във връзка и влюбен в някого, приятелят също.
Прекрасно и късмет, че от дете си с любовта на живота си, нормално да ти е най-близък, но понеже не те привличат други мъже сигурно лесно можеш да си представиш, че и ти не ги привличаш. И ние сме големи хора отдавна. Кафето с приятел или приятелка не е дълбоко интимно преживяване, нито вечеря по двойки, в която съм приятелка с мъжа в другата двойка.

Иначе и мен не ме занимава изобщо въпроса дали някой си пада по мен ако аз не го харесвам и се е случвало много пъти да разбера години по-късно, че някой си е падал по мен, но не се е случвало този някой да ми е приятел.

# 167
  • София
Няколко братя съм имала, които в даден момент са предложили нещо повече. Направила съм се на луда, те - също и сме продължили. Но е имало някога момент, в който са искали да разменим повече от платонично приятелство.
Не ги прави неистински приятели. Не деля хората на безполови приятели и полови неприятели. Някой може да те привлича сексуално (не неудържимо), но да не го намираш за подходящ за връзка и да не развиеш чувства спрямо негом

# 168
Няколко братя съм имала, които в даден момент са предложили нещо повече. Направила съм се на луда, те - също и сме продължили. Но е имало някога момент, в който са искали да разменим повече от платонично приятелство.
Не ги прави неистински приятели. Не деля хората на безполови приятели и полови неприятели. Някой може да те привлича сексуално (не неудържимо), но да не го намираш за подходящ за връзка и да не развиеш чувства спрямо негом

Именно… И аз това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт