Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 678
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
На психолог се ходи, ако се чувстваш зле и имаш излишни пари Simple Smile Аз не съм нито едно от двете.

А изглежда, като че ли имаш много излишни пари и свободно време, и се чудиш как да ги оползотвориш в купуване на букети и готвене за приятели.

В крайна сметка какъв брой са тези приятели, на които им готвиш 2 пъти дневно, разхождаш им кучетата, чистиш им пр.? Колко едновременно такива приятели се е случвало да изхранваш в даден момент?

Вземи си домашен любимец, след като имаш толкова много свободно време, че да разхождаш чуждите. Погрижи се себе си, за външния си вид и за здравето - спортувай, отслабни, разкрасявай се... и ще ти намалее свободното време.

# 151
Винаги се разбира, когато има сексуален интерес, моля ви.
Ако ще диалога, шегите, модулацията на гласа, знаците на тялото, винаги!
Вече, ако имаш потребност да си храниш дефицитите - давай.
Щом го казвам значи съм го виждала. Не казвам че съм го виждала н-ти брой пъти. Повечето примери, които давам не са просто изказване на мнение, а реални неща които съм виждала в обкръжението си, или които на мен са се случвали. Като този който не схващаше беше мъж, в единия случай за който се сещам. Човека нито е бавноразвиващ или нещо.., съвсем нормален човек, просто явно по-глупав, доверчив, и недосетлив. На мен лично винаги ми е ставало ясно, когато някой ме харесва.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:11 от Borqna Sto 771419

# 152
Той пак може да те харесва и никога да не намекне нито с думи, нито с жест, че има сексуални намерения. За такива приятелства говорим, не за другия тип, дето се опитват да те вкарат в леглото при първа възможност.

# 153
  • София
Пак да питам – наистина ли мислите, че всеки мъж си пада по всяка жена и обратното?
Иначе съм виждала много и от двата пола, които не са способни да общуват с противоположния пол освен чрез флирт, но това вече е ниска култура и нищо повече.

# 154
Сега пак ще дам един от примерите, които аз лично съм виждала! Една жена веднъж ми каза: "С мъжа ми първо дълги години бяхме приятели...". Не знам, сами си правете изводите.

# 155
Пак да питам – наистина ли мислите, че всеки мъж си пада по всяка жена и обратното?
Иначе съм виждала много и от двата пола, които не са способни да общуват с противоположния пол освен чрез флирт, но това вече е ниска култура и нищо повече.

Hands Plus1
Има го и обратния момент - хора (няма да ги характеризирам, различни типажи са), които възприемат всяка проява на интерес или добро отношение като флирт. Тях винаги всички ги свалят Smile

# 156
  • София
Сега пак ще дам един от примерите, които аз лично съм виждала! Една жена веднъж ми каза: "С мъжа ми първо дълги години бяхме приятели...". Не знам, сами си правете изводите.
Това, че някакви хора с години стоят на нечия пейка с надежда да влязат в основния състав не означава, че всеки приятел е пейка или, че междуполовите отношения се свеждат само до това.

Hands Plus1
Има го и обратния момент - хора (няма да ги характеризирам, различни типажи са), които възприемат всяка проява на интерес или добро отношение като флирт. Тях винаги всички ги свалят Smile
Абсолютно. С бившия ми мъж навремето се возим в нощен влак и на една гара се качва момиче с огромен сак. Той скача да и помогне със сака, за да го качи в багажното. Тя ултра възмутена му отказа и в следващите 4 часа го гледаше на кръв, а мен със съжаление.

# 157
Аз не казвам, че при всички е така, но никога не се знае...

# 158
Той пак може да те харесва и никога да не намекне нито с думи, нито с жест, че има сексуални намерения. За такива приятелства говорим, не за другия тип, дето се опитват да те вкарат в леглото при първа възможност.
Понеже съм бил и от двете страни в такива приятелства, при по близки отношения е абсолютно невъзможно да не се разбере.  Личи си от всеки жест, дума или движение на тялото. Колкото и да бъде прикривано, дори и изражението на лицето го издава. Няма начин който е над 15 годишна възраст да не го усети. Сега друг е въпросът когато не иска да го види, но пак не променя горното

# 159
Никъде не е казано, че обезателно става дума за влюбване или много голям интерес, а по-скоро, ако се отдаде възможност, че обикновено са джентълмени и не биха отказали😂 (и обратната хипотеза я има) Пак подчертавам, че е въпрос на емоционална интелигентност да не се допуска изпадане в подобни ситуации.(именно поради тази причина си обяснявам защо някои хора оттук не вярват, че е възможно мъжът им приятел да няма капчица сексуален интелес към тях)
Не приемам аз всичко като флирт, да си кажа, но хората около мен ги познавам по-добре (предвид факта, че и много ми споделят) и ми правят някои неща вречатление. Simple Smile

П.С.: Не вярвам на която и от вас да не и се е случвало някой подпийнал приятел да и се обясни в любов.😀 Такъв, с когото са си "като брат и сестра". 😅 Поне веднъж в живота.😂

# 160
  • Варна
Мда, уредиха ми кафе с един приятел, който през цялото време не ми каза думичка, после питал "Какво мисли за мен".
Някои дори само присъствие им е флирт.

# 161
То за някои "Добър ден" е флирт.

# 162
  • София
Та за тях трябват специални обяснения явно…

# 163
  • София
Разбира се, че не всеки си пада по всеки, но често времето заедно и приятното общуване водят до желание за още и още в отношенията.
Познавам съпруга ми от деня на моето раждане, после израснахме заедно, той беше най-добрият ми приятел, после бяхме тийн гаджета, разделихме се, но никой друг не ни даваше всичко (и приятелство, и отношения) и сме заедно реално от над 30 години.
С брат му сме също близки познати, но приятели не сме били, а сме имали също близки отношения. Та явно зависи и от други неща, но все пак приятелството ни има връзка с отношенията ни. И досега нямам друг толкова близък приятел или приятелка (освен съпруга ми). Може пък да сме изключение.

# 164
Дойде момента да се самоквалифицирам като бавноразвиваща се. Навремето си ММ ме бил харесвал, а аз не съм разбрала. Предприемаше човекът някакви действия, сбирки организираше, но аз го възприемах наистина като чисто приятелско действие и то даже не към мен, а към приятелската група, с която "движехме". Хайде де, къде ми е била женската интуиция! Поосле се разбра кое накъде.

Та, хора всякакви, даже никакви, както е казал мъдрецът.

Общи условия

Активация на акаунт