Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 696
  • 168
  •   1
Отговори
# 135
Може да има такова приятелство, според мен, само ако мъжът или жената са "другия бряг".

# 136
Може да има такова приятелство, според мен, само ако мъжът или жената са "другия бряг".

И пак не е сигурно.
Имах позната беше влюбена в един неин много добър приятел,който беше гей.
Той не знаеше.
Та много рядко може да има случай и между мъж и жена да са приятели и никога да не е минавала мисъл и на двамата за нещо по така и онака.

# 137
  • София
Бояна, аз точно за еднополовите го написах, но важи разширено и за двата пола.
За другото съм на твоето мнение. И не визирам прерастване в секс на приятелството, просто понякога има проблясъци и не е необходимо насила човек да се тика в тях, когато няма подобни нужди.
Приятели имам и от двата пола, но разграничавам приятелство и семейство.
Семейството ми е това, което обгрижвам и на което отдавам емоциите си. Приятелите са наоколо, но не заместват семейството.
В случая с авторката става точно това объркване. Тя минава границата на приятелството и се чуди защо отсреща също искат да я преминат.
Точно същото като примера ми с няколкото дни, които изкарах със семейния приятел по работа и точно, понеже в приятелството хората се отпускат повече, става понякога емоционално завихряне. И пак точно в името на общото приятелство интелигентните хора или се отдръпват, или сами се стопират. Иначе губят приятелството. Зависи вече доколко им е ценно. Нашият приятел определено се почувства неудобно от това, че позволи да проличи емоцията му. Слава Богу, интелигентни хора сме и продължаваме и с бизнеса, и с приятелството, но вече много по-обрано.

# 138
Не е вярно, че приятелство има само с грозници. Един приятел от студентските години например обективно беше красавец и много го харесваха жените, обаче според мен едно джезве кокали (твърде слаб). А аз харесвам мъжете да са по-едрички и масивни. Така че обективно човекът беше хубав, но субективно не ми въздействаше.

# 139
  • София

Е, тогава пък не може еднополови приятелства да има!
Аз имам приятелка, която има "съпруга" от над 20 години. Приятелки сме от детската градина. Аз никога не съм изпитвала различна от приятелска любов. Тя и да е изпитвала нещо друго, не го е показвала. Но и двете знае къде са границите на приятелството - виждаме се на кафе или вино, разговаряме, на изложби и на театър ходим, споделяме си, но нищо повече. Не си ходим по домовете, не пътуваме заедно по почивки, не си подаряваме букети без повод, а дори често при срещите ни и партньорите ни са с нас.

# 140
  • София
На спа уикенд не съм била, на участие - да.
Че ви връхлита мексиканска вълна една друга не е мой проблем.
Понеже Бояна е права в частта с интелекта и поведението, то някъде има проблем, да, но не съм сигурна, че е в мен Wink

Аз с приятели не съм спала, само с непознати Mr. Green

# 141
На практика дори такива приятелства понякога свършват като всяко друго приятелство между мъж и жена - на ръба на спалнята Innocent

# 142
И тогава приятелството загива.
Ако не говорим за бъдещи партньори и бъдеща двойка, а просто приятели, най-сигурният начин да го загубиш е секса.

# 143
И тогава приятелството загива.
Ако не говорим за бъдещи партньори и бъдеща двойка, а просто приятели, най-сигурният начин да го загубиш е секса.
Мисля,че това е нормалният път - приятели -> секс-> двойка. При много мои познати пътя е секс-> двойка-> рядко стигат до приятели най-често раздяла следва.

# 144
  • София
Скоро всъщност получих признание, че ако съм била поддала е щяло да приключи едно прекрасно бъдещо приятелство.

# 145
  • София
Бояна, аз точно за еднополовите го написах, но важи разширено и за двата пола.
За другото съм на твоето мнение. И не визирам прерастване в секс на приятелството, просто понякога има проблясъци и не е необходимо насила човек да се тика в тях, когато няма подобни нужди.
Приятели имам и от двата пола, но разграничавам приятелство и семейство.
Семейството ми е това, което обгрижвам и на което отдавам емоциите си. Приятелите са наоколо, но не заместват семейството.
В случая с авторката става точно това объркване. Тя минава границата на приятелството и се чуди защо отсреща също искат да я преминат.
Точно същото като примера ми с няколкото дни, които изкарах със семейния приятел по работа и точно, понеже в приятелството хората се отпускат повече, става понякога емоционално завихряне. И пак точно в името на общото приятелство интелигентните хора или се отдръпват, или сами се стопират. Иначе губят приятелството. Зависи вече доколко им е ценно. Нашият приятел определено се почувства неудобно от това, че позволи да проличи емоцията му. Слава Богу, интелигентни хора сме и продължаваме и с бизнеса, и с приятелството, но вече много по-обрано.
Точно така е. Семейството са ти близките хора, приятелите са на друго място, даже не второ. Нито очаквам някой да си отнема вниманието от семейството, заради мен, нито аз го правя, дори след като съм разведена. Затова се чудя драмата с междуполовото, като човек ако е обсебващ инфантил и като жена ще е драма.

# 146
Могат - ако жената е грозна и непривлекателна за тях.
Едностранно, едноизмерно мислене.

Могат - ако жената е хубава, но за сметка на това е още по-умна.
Или пак си е хубава, но е по-ценна с "как мислят жените в любовта"
Oт общуването по-често с отсрещния пол има и доста ползи – най-малкото си даваш сметка как те възприемат определени ситуации, как биха реагирали, започваш да им схващаш логиката и съответно ставаш „по-годен“ за взаимоотношенията си с човека до теб.
Естсествено, че хубава жена, най-добре ще ти помогне да сваляш една или повече красавици.
Както казвахме навремето, да не си разваляме приятелството със секс.
Да давам ли още примери.

# 147
  • По света и у нас
Не вярвам особено на такива приятелства. Винаги единия е готов да поддаде или да издебне момент, най-често това е мъжа, а на жената и харесва, че има мъж около себе си я за излизане, я за ресурси, или помощ и знае много добре, че потенциално той може и да и стане нещо повече, но чака нещо по- добро.

# 148
По-лошо е когато даден човек се прикрива, но понякога го има и обратното. Единият показва ясни признаци, че харесва другият, а той не го разбира.

# 149
  • София
Винаги се разбира, когато има сексуален интерес, моля ви.
Ако ще диалога, шегите, модулацията на гласа, знаците на тялото, винаги!
Вече, ако имаш потребност да си храниш дефицитите - давай.

Общи условия

Активация на акаунт