Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 696
  • 168
  •   1
Отговори
# 90
В първа страница казах и, че за жени правя същото...
Внимавай и те да не се влюбят в теб Joy
Наистина, ако в един момент някой от тези мъже се обвърже, или пък ти се обвържеш, това твое поведение ще създаде доста проблеми, ако продължаваш така. За това те посъветваха направо да спреш, а не просто да намалиш услугите. Ако само ги намалиш реално нищо кой знае какво не променяш.

# 91

Сори.....има ред !!! Плюс това съм и мъж и няма да се влюбя...........не важиш !

Няма ред за мен.
Знам карате  и тай чи Sunglasses

И интересно как го прави уж само за "приятели" мъже, но за приятелките се дърпа Grinning
Не се дърпа, цветя им подарявала Joy

Знам, че не е много куул, но и в предни теми е питала странни неща. Много странни разбирания има авторката. Наистина изглежда сякаш се опитва да си купи внимание и любов.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1655893

Ами значи е за психолог тогава.
Това и поведение много ще и навреди.

# 92
Ако така си купува внимание, не е добре. Просто се възползват мъжете, това не е искрено и истинско приятелство.
Аз имам приятели мъже, за които нищичко от изброените не правя. А получавам внимание, жестове и подаръци.

# 93
  • София
Ще роди едно дете авторката и ще остане без приятели, защото те всичките явно са и като деца, и ако се грижи за своето дете, което наистина е дете, ще се разсърдят. Хората много лесно свикват с разни приятелски екстри и не само, че не оценяват, но решават, че си им длъжен в един момент.

Аз така доста бързо се научих да се отдръпвам от всеки, който каже любимата ми фраза "Ти си ми като психолог". Не съм психолог и това е признание, че връзката е едностранна, защото не ги чувствам, че и те са ми като психолог, не че е и нужно.

# 94
В първа страница казах и, че за жени правя същото...
Всъщност каза “ Да, правя го,но в по-малко , защото ме бият в това отношение. Там пък компенсирам с други неща да речем с подаръци и цветя”
Знам, че тук за жалост в един момент ще се загуби добрия тон, той вече се губи и ще започнат да фантазират и вменяват неща, произтичащи от техния личен опит. За това не приемай коментара ми лично или като нападка. Прочети удебелените думички. В приятелството не бива да има съревновавания, доказвания и компенсации. Може би наистина гониш нещо … оценяване, значимост, важност, внимание дори … Вероятно за това така самоотвержено правиш неща за другите. Не, че е лошо да ги правиш, но се възприемат и оценяват по различен начин.

# 95
  • Washington,USA
На психолог се ходи, ако се чувстваш зле и имаш излишни пари Simple Smile Аз не съм нито едно от двете.

# 96
  • София
На психолог се ходи, ако се чувстваш зле и имаш излишни пари Simple Smile Аз не съм нито едно от двете.
Да допълня и излишно време, но в Щатите парите са много сериозен проблем по темата. Обаче пък има безплатни групи за взаимопомощ и не може да няма група някъде на твърде всеотдайните приятели. Като видиш други като теб ще ти дадат и акъл кога и къде се прекалява най-много. Аз бих ти казала само – представи си, че си най-добра приятелка на себе си и виж колко много можеш да направиш първо за себе си.

# 97

Оправданието е като задника, всеки си го носи със себе си.
Имаш голям проблем, голям. Да не дойде време да съжаляваш.
Какво значи това "да се чувстваш зле"?
Петата ли да те боли Grinning
Освен за физическото здраве, трябва и за психическото здраве да се мисли.
Утре ако нещо ти се случи и ти трябват 2000 за лечение знаеш ли как бърже ще намериш парички.

# 98
А от къде пари за готвене на цяла кухня и червени рози? Храната е скъпа.
На психолог се ходи, за да разбереш по-добре себе си и дадена ситуация. След като имаш такава тема, определено психолог би разровил надълбоко и в миналото, да разбере от къде идва тази нужда, и след няколко терапии може и да нямаш вече нужда да им готвиш.

# 99
Bundyrose, по някаква причина си си изградила модел на приятелство чрез раздаване. Сега погледнах една твоя тема "Мъчно ми е за него", в която беше взела пари назаем от един приятел, за да ги дадеш на друг, та дано да му привлечеш вниманието, което не се случи и ти изгуби и двамата.

Не искам да си помислиш, че нещо те подценявам заради примера, който ще ти дам. Когато дъщеря ми стана на 5 години, тръгна за първи път на детска градина. И забелязах, че носи играчки от вкъщи и после не ги връща. Разпитах я какво става и тя каза, че ги дава на децата, за да си играят с нея. "Иначе защо да си играят с мен?" - ме попита. Това е същата твоя идея - дай и ще получиш приятелство.
Виж, ти си прекалено млада, на 23, имаш много години пред теб и ми се иска да си живееш живота от тук нататък с осъзнаване на това, колко качествен човек си и, че заслужаваш приятелство и любов не срещу услуги и вещи, а просто срещу твоето добро отношение, приятелство и любов. Не е нужно да раздаваш подаръци и букети наляво и надясно, нито да прислужваш на когото и да е.
Надявам се да го разбереш.

# 100
  • София
. Хората много лесно свикват с разни приятелски екстри и не само, че не оценяват, но решават, че си им длъжен в един момент.

Аз така доста бързо се научих да се отдръпвам от всеки, който каже любимата ми фраза "Ти си ми като психолог". Не съм психолог и това е признание, че връзката е едностранна, защото не ги чувствам, че и те са ми като психолог, не че е и нужно.
Да, много точно. Или "като си говоря с теб, се чувствам по- добре". А аз?? По- зле, разбира се Joy
И човешката психика наистина би простила много по- лесно 'стиснато' поведение, отколкото промяна на раздаващо се. Неуслужливите, дистанцирани и студени хора "са си такива". Ако си бил услужлив и спреш кранчето, ставаш по- черен от най- черните.

# 101
Вече мисля, че авторът просто ни тролва. Иначе не мога да си обясня...

# 102
  • София
Вчера бях на Камен Донев с моята приятелка мъж.
С другата ми приятелка мъж пътувах уикенда, прибрах се вчера.
Никой никого не иска да плющи, още повече, че никога и през ум не ми е минало. Познаваме се от много време и съпругите им са съвсем окей, изградила съм близки отношения с и тях.

Сега ще ви чета.

# 103
Вчера бях на Камен Донев с моята приятелка мъж.
С другата ми приятелка мъж пътувах уикенда, прибрах се вчера.
Никой никого не иска да плющи, още повече, че никога и през ум не ми е минало. Познаваме се от много време и съпругите им са съвсем окей, изградила съм близки отношения с и тях.

Сега ще ви чета.
Само двамата пътувате уикенда? И жена му и твоят мъж нямат против?
Аз приятелство с мъже го разбирам като, примерно моя приятелка си има мъж и като сме някъде заедно аз много добре се разбирам с този човек и си имаме приказката, но всеки си има семейство и не ни е минало през ума да пътуваме само двамата с мъжа й, пък моя мъж освен да го пратя с нея..

# 104
  • София
Значи, не разбираш приятелството. На него помощни колела не му трябват.

Общи условия

Активация на акаунт