Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 696
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
Ако ми се ходи на разходка, пътуване, кино... си имам мъж за тази цел, не ми трябва да се шляя с чуждите мъже. Също така, ако седна да пия кафе няма да предпочета да излизам с мъже, защото какво ще си говоря с тях - не разбирам от футбол, коли, ремонти и тем подобни... Имам си жени познати и приятелки, с които мога да пия кафе и да си говорим там за прически, козметика и други неща от сорта. С мъжете съм на здравей и здрасти, или когато сме в някаква обща компания да разменим по някой лаф.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 14:12 от Borqna Sto 771419

# 106
При авторката е пълна каша всичко, за съжаление често срещано при по младото поколение особено в САЩ. Става едно пълно омазване на ценности, разбиранията и всичко,  резултата е пълна неспособност за водене на каквито и да е отношенията с други хора, не само връзки.
Няма да коментирам подробно,  същото съм забелязал при още няколко потребителки тук със сходен профил- възраст, емиграция в САЩ и прогресивни възгледи.
Само да добавя,  авторката е и чайлд фрий, по едно време ни го пишеше буквално във всяка тема докато почнаха да я трият.

# 107
Да бе чайлд фрий, по-скоро се прави на интересна. Ако беше така нямаше да има този инстинкт да обгрижва разни мъже като деца и буквално да ги осиновява. Значи има майчински инстинкт, по-скоро в този случай, че твърди, че е чайлд фрии още повече показва нуждата от психолог.

После се чудите на моята позната как се влачи като приятелка години, с този, който вече си има жена и тя няма против. Явно има и други такива жени българки.
Повечето жени не търпим такова нещо, но не и правим де. Иначе излизам с общи компании и сега, и преди да имам мъж, мъже,жени, който дойде и с всеки имам приказка и мога да разчитам за различни неща - препоръка за работа, препоръка за електротехник, разговор за някакъв филм, да излезем по двойки.

# 108
Ако ми се ходи на разходка, пътуване, кино... си имам мъж за тази цел, не ми трябва да се шляя с чуждите мъже. Също така, ако седна да пия кафе няма да предпочета да излизам с мъже, защото какво ще си говоря с тях - не разбирам от футбол, коли, ремонти и тем подобни... Имам си жени познати и приятелки, с които мога да пия кафе и да си говорим там за прически или други подобни неща. С мъжете съм на здравей и здрасти, или когато сме в някаква обща компания да разменим по някой лаф.

Хайде почна се Smiley Това, че вие сте така, не го прави норма. Съжалявам, че не можете да погледнете на хората от мъжки пол като на личности, а не само като на "мъже". При наличие на общи теми и интереси, те могат да бъдат много интересни събеседници, и човек да се обогатява - както от всяко общуване, впрочем. Ако човек свежда приятелството само до придружител за кино, разходка или екскурзия, по-добре да си вземе куче Smiley
Отделно приемете, че някои хора имаме интереси, различни от прически и "женски" неща. Нещо повече - това са ми най-досадните теми. И не само на мен, а и на повечето жени, с които общувам Smiley Нито пък мъжете, с които общувам, говорят само за футбол, ремонти и коли. Smiley
Елементарен пример. Аз обожавам да пътувам. Пътувам сама, пътувам само с мъжа ми, пътувам  само с децата, пътувам с мъжа ми и децата, пътувам с един приятел (или една приятелка), пътувам и в по-широка компания, понякога еднополова, понякога - смесена. И динамиката, или както се казва - вайба, на всяко едно пътуване е коренно различен, носи ми различни изживявания и различна емоция, и никога не бих се лишила от което и да е от тях.

# 109
Ако ми се ходи на разходка, пътуване, кино... си имам мъж за тази цел, не ми трябва да се шляя с чуждите мъже. Също така, ако седна да пия кафе няма да предпочета да излизам с мъже, защото какво ще си говоря с тях - не разбирам от футбол, коли, ремонти и тем подобни... Имам си жени познати и приятелки, с които мога да пия кафе и да си говорим там за прически или други подобни неща. С мъжете съм на здравей и здрасти, или когато сме в някаква обща компания да разменим по някой лаф.

Хайде почна се Smiley Това, че вие сте така, не го прави норма. Съжалявам, че не можете да погледнете на хората от мъжки пол като на личности, а не само като на "мъже". При наличие на общи теми и интереси, те могат да бъдат много интересни събеседници, и човек да се обогатява - както от всяко общуване, впрочем. Ако човек свежда приятелството само до придружител за кино, разходка или екскурзия, по-добре да си вземе куче Smiley
Отделно приемете, че някои хора имаме интереси, различни от прически и "женски" неща. Нещо повече - това са ми най-досадните теми. И не само на мен, а и на повечето жени, с които общувам Smiley Нито пък мъжете, с които общувам, говорят само за футбол, ремонти и коли. Smiley
Елементарен пример. Аз обожавам да пътувам. Пътувам сама, пътувам само с мъжа ми, пътувам  само с децата, пътувам с мъжа ми и децата, пътувам с един приятел (или една приятелка), пътувам и в по-широка компания, понякога еднополова, понякога - смесена. И динамиката, или както се казва - вайба, на всяко едно пътуване е коренно различен, носи ми различни изживявания и различна емоция, и никога не бих се лишила от което и да е от тях.

Абсолютно вярно.

Да, могат да бъдат приятели мъже и Жени. Била съм многобройно много пъти на кафе с мъже. И дума не сме обелили за ремонти, коли и там каквото споменаваш. А с моите приятелки на кафе никога не сме обсъждали прически и козметика. Ега ти скуката ако трябва да говоря за това!

# 110
  • София
Преди 4 дни направих 51 години и от опит мога да твърдя, че добри познати могат да бъдат, но приятели само ако са двойка, иначе се объркват. И разговори могат да се водят, но с едно на ум. Вкл.тези дни за пореден път се убедих в това, хем със съпруга ми сме почти постоянно залепени като гербови марки и всички знаят, че нямаме очи за други. Общувахме няколко дни по работа с мъжа от приятелско семейство и в един момент и на двамата ни направи впечатление как проявява отношение. Определено не е приятно, но пък има хора, които или не се впечатляват, или умишлено търсят подобно отношение.

# 111

По-рано в коментарите казах, че досега не е имало мъж, който да е искал да бъде само приятел с мен.

# 112
Описаното от Fover и аз съм го преживявала, че и не еднократно. Уж приятели на мъжа ми и семейни приятели и очичките им светват в един момент. Ами отвратително е.

# 113
  • София
Има мъже с ниска култура, които не гледат на жените като на личности, а само като на парче месо. С тях човек не може да е приятел, но поне аз още по-малко бих била във връзка с подобни.

# 114
Ама то и мъже с висока култура пак си гледат на жените като парче месо Grinning
Срещала съм такива.

# 115
  • София
Бояна, културата няма общо. Става дума за химия. Просто културните не си позволяват волности, но си личи как ги бие хормонът. Човещинка, която единствено е от значение дали и как се демонстрира, нищо повече или по-малко.

# 116
  • Варна
Жените не се изчерпват само с гримове, прически и деца
Мъжете не се изчерпват само с ремонти, коли, машини и бира.

И ако мъжа не те привлича външно, приятелство има, че някой път е хубаво да чуеш различна гледна точка. На мъжа си знам всяка една реплика, която ще излезе от него.

# 117
  • София
Бояна, културата няма общо. Става дума за химия. Просто културните не си позволяват волности, но си личи как ги бие хормонът. Човещинка, която единствено е от значение дали и как се демонстрира, нищо повече или по-малко.
Никоя от нас не е толкова сексуално неотразима и неустоима, че да не може да има приятели мъже, защото всички и точат лиги. И културата има значение. Наглед образовани мъже пак могат да са мачисти и да не приемат жената като личност, а като ходеща вагина. Това се вижда, да, с такива мъже нищо общо не искам да имам в никакъв план.

# 118
Никоя от нас не е толкова сексуално неотразима и неустоима, че да не може да има приятели мъже, защото всички и точат лиги. И културата има значение. Наглед образовани мъже пак могат да са мачисти и да не приемат жената като личност, а като ходеща вагина. Това се вижда, да, с такива мъже нищо общо не искам да имам в никакъв план.

Това черното цял живот се опитвам да го обясня, когато се дебатира темата "могат ли мъжете и жените да са приятели" Smiley Но не, хората си искат да са обект на желание, с което, по моето скромнно мнение, се лишават от това да общуват с интелигентни и интересни мъже, само защото не са техните Smiley

# 119
  • София
Така е, но някои от нас нямат желание да пробват дали ще се получи с приятелството или ще залитне някой от двамата. По-емоционлните залитат и това няма общо с апетитността. Най-много залитат по естественото държане и по липсата на насрещен интерес, за съжаление.
Неслучайно уточних и възрастта си. На 51 с 5 деца съм далеч от Мисис Свят и не се намирам за неотразима, но пак изпитах неудобството от подобно объркване.
Подобни експерименти са ОК на 20, ама после са загуба на енергия и време, което може да бъде отдадено на себе си и на близките.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 15:31 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт