Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 666
  • 168
  •   1
Отговори
# 30
Могат по принцип.
Де факто ако това, което описваш, е вярно, се поставяш в позиция да им създаваш удобство, а средностатистическият човек обича да му е удобно. Особено обича, когато удобството не му коства много, а най - когато му идва безплатно. И освен това, тези твои приятели мъже се опитват - явно успешно - да те работят. Ох, ах, не мога, ох, ах, аз май те обичам. Ъ, айде не. Не е твоя работа да 'помагаш' на големи хора. Като не могат да се оправят с нещо, ще се лишат от него, няма да тропосват отговорността на друг.
А, да. Това не е приятелство, а паразитиране.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 21:23 от Нарцùса

# 31
  • Melmak
Аз имам приятел, с който сме от първи клас заедно и сме като брат и сестра. Даже малко си приличаме. Не мога да погледна на него като на мъж, той е хубаво и добро момче, но за мен е брат. Същото и от него- като сестра съм му. Ако сме искали - да сме направили нещо, имали сме толкова години. Нито сме се докоснали, нито сме се целунали. Били сме точно като брат и сестра!

Повечето хора не го вярват, че е възможно. Сигурно има значение, че сме от малки заедно.

След това вече беше по-трудно да деля приятелството с любовта с други мъже, не с този приятел. Но имам и приятели, с които просто сме правили секс. Към днешна дата няма нищо между нас, освен приятелство.

В случая на авторката не разбирам защо прави всички тези неща - готвене, жестове… доказваш ли се по този начин? Искаш да те забележат ли?

# 32
О аз се сетих за един познат, който има такива братско-сестрински отношения с момиче. Този мъж преди години ме беше канил на среща, но преди това питал въпросното момиче, което случайно носи моето име, дали има против. И ме кани с думите "тя няма против". Като го питах някаква тройка ли ще сме, ми обясни колко много му е скъпа и важна тя, и се страхува да не се чувства отблъсната.
В наше дни мъжът вече си има жена (чужденка, явно са по-отворени от балканските жени и толерантни),но момичето още е само и постоянно се влачи с тях, даже ходят на почивка тримата. И тя действителна му готвеше, излизат само двамата да разхождат кучето, като е ходила на гости после той я изпраща до тях сам. Аз такова приятелство не приемам. Има си граници и това излиза извън всякакви такива, а и не вярвам в братско-сестрински отношения, в които няма кръвна връзка, че те по-близки и от брат и сестра.

# 33
  • София
Аз имам поне 3-ма мъже приятели, с които никога не сме имали нещо. Като се връщат в България, дори идват у нас на гости. В отличния отношения са с ММ. Никакъв проблем не виждам в подобни приятелства. Според всяка жена може с невербални методи да изгради дистанция, с която да показва, че няма сексуален интерес към някого.

# 34
  • София
О аз се сетих за един познат, който има такива братско-сестрински отношения с момиче. Този мъж преди години ме беше канил на среща, но преди това питал въпросното момиче, което случайно носи моето име, дали има против. И ме кани с думите "тя няма против". Като го питах някаква тройка ли ще сме, ми обясни колко много му е скъпа и важна тя, и се страхува да не се чувства отблъсната.
В наше дни мъжът вече си има жена (чужденка, явно са по-отворени от балканските жени и толерантни),но момичето още е само и постоянно се влачи с тях, даже ходят на почивка тримата. И тя действителна му готвеше, излизат само двамата да разхождат кучето, като е ходила на гости после той я изпраща до тях сам. Аз такова приятелство не приемам. Има си граници и това излиза извън всякакви такива, а и не вярвам в братско-сестрински отношения, в които няма кръвна връзка, че те по-близки и от брат и сестра.
Това не е приятелство, а някакво приятелство с облаги, което си е живо гадже. С моите дългогодишни приятели мъже си познавахме гаджетата, после съпрузите, после пак гаджетата. Вероятно такива неща като описаните се случат в пубертета, при големи хора е нелепо. Ревнуващи половинки също нелепо. То се вижда кога няма нищо и няма да има нищо, и не е имало нищо. То пък не всеки ти е тип, за да не можеш да имаш приятел от противоположния пол.

# 35
Да, нелепо е. Затова аз отказах срещата. Хората вече са над 30, и според мен тя само губи от това "приятелство ". Тоест дори да има някакви "облаги ", дефакто не получава нищо истинско и сериозно. А ако няма и това, то това "приятелство " й пречи да срещне мъж, защото все едно е обвързана с този човек, но реално той си има жена, а тя е сама. И това нещо години, те се познават от бебета...

# 36
  • София
Да, нелепо е. Затова аз отказах срещата. Хората вече са над 30, и според мен тя само губи от това "приятелство ". Тоест дори да има някакви "облаги ", дефакто не получава нищо истинско и сериозно. А ако няма и това, то това "приятелство " й пречи да срещне мъж, защото все едно е обвързана с този човек, но реално той си има жена, а тя е сама. И това нещо години, те се познават от бебета...
Това си е извън норма тотално. С приятелите мъже като цяло и не си обсъждаме много връзките, освен информативно ако някой има промяна в статута. Тя и сестра да му беше само мюсюлманите питата кака и мама преди да ходят на среща. Отдавна не бях чувала за по-идиотска история.

# 37
Не знам даже дали го осъзнават, но който и и да го види мисли, че е трябвало те да са двойка, за да не тормозят други хора. Няма обяснение защо не са.
Да, това е много по-зле и от свекърва, и от истинска сестра.

# 38
Таня, много странна ситуация.
На момичето му има нещо определено.
А мъжът явно не смее да е я държи на разстояние.
И се питам жена му  как я търпи.

# 39
Таня, много странна ситуация.
На момичето му има нещо определено.
А мъжът явно не смее да е я държи на разстояние.
И се питам жена му  как я търпи.
Всички се питат това, тя е от Германия и обяснението ми е, че те са по-студени и неревниви хора. А самото момиче изглежда миловидно, не като някоя фатална жена или съблазнителка. Но просто е много странна ситуация. Аз мисля, че той дори ме беше канил, само защото се казвам като нея и това му напомня някак си, и го свързва с нея. Grinning Но това беше преди години, скоро случайно ги срещнах по пътя с кучето двамата... разпрвям на майка ми, и тя ме пита ааа той най-после си е с нея ли Grinning . Като питах къде е жена му, била на работа. Единствено съжалявам момичето, защото наскоро тук във форума четох за истории как някои жени чакали голямата любов да се разведе 50 г, и те останали даже без дете, заради него..... имаше две такива истории тук. Пък не е честно, тя е готин човек, и трябва да осъзнае, че на нея й вреди, и никой мъж няма да го търпи това. То всъщост място за мъж няма... защот е заето.

# 40
Не завземайте темата на жената.
Това е невъзпитано.

# 41
  • София/Севлиево
Разбира се,че могат.Имам няколко мъже-приятели и никога не съм гледала на тях по друг начин, както и те на мен.Сред тях са кумът ни,мъжът на сестра ми,един приятел от училище на ММ.

# 42
  • София
Не завземайте темата на жената.
Това е невъзпитано.
По принцип да, но в случая е картинка какво я очаква в такива отношения. Интересно ми е като толкова се влюбват в това сервилничене, гаджета ли са с нея, или само като балалайка чат- пат повтарят, за да може обслужването да продължи.

# 43
Е, щом не се спира на един, според теб? Simple Smile

# 44
Да, мъже и жени могат да са приятели, но има някои условности:
Да са приятели от детски/ученически години, да са познавали партньорите си, да са срещали различни пратньори.
Да са обвързани в момента на запознаването и приятелството да продължи помежду им докато са обвързани.
Ако няма горните условия често приятелството между необвързани мъж и жена преминава в някакво насадено и самовнушено влюбване. Подкрепям мненията, че правиш малко странни неща, които биха може да предизвикат различни реакции: ако е обвързан и държи на връзката си да се дистанцира, защото мисли, че го сваляш; ако е обвързан, но кръшкач - да иска да има паралелна връзка с теб; ако е самотник да се влюби, защото рано или късно му натежава.
Няма как ти да си “права”, а всички мъже “сбъркани”. Помощ на приятел се дава при нужда, но твоето е обгрижване. Би натежало на приятелките ти, на мъжете действа по друг начин.
Дописвам, защото прочетох някои подробности, които бях изпуснала: звучиш като да имаш нужда да обгрижваш, синдром някакъв на майката. Хубаво ще е да се намериш хоби или доброволческа работа, в която ще помагаш точно на хора, които имат нужда от това. Така ще помогнеш на себе си като не правиш излишни неща за хора, за които няма нужда да го правиш; ще се предпазиш от използвачи; ще спреш да натоварваш останалите с обгрижването и жестовете (сега може да не го забелязваш, но с времето се отразява). В крайна сметка хем ще задоволиш нуждата си да обгрижваш, хем ще спреш да даваш грешни сигнали.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:40 от Di Soleil

Общи условия

Активация на акаунт