Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 38 061
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте , поради пресъсната бременност заради аборт по мед.причини,моят АГ ми препоръча да си пусна изследвания за тромболифия . Горе долу разбирам ,че имам проблем , но докато ми отговори АГ ,може ли някой запознат да ми даде малко по- ясна информация ?
Благодаря предварително!

# 196
Размина, съжалявам за това, през което си минала. Аз съм с абсолютно същите. Няма ш тромбофилия, имаш комбинация от мутации, според която може да ти трябва терапия, може да не ти. Консултирах се и с АГ и с Паскалева предварително. Инвитро сме, започнах терапия с Клексан 0.4 от деня на трансфера. Следене на коагулация там на колкото ти ги даде АГ. Трябва на 3 седмици, май, но моя ми ги пуска на 4. Редувам изследвания и преглед през две седмици реално.
В 10та седмица ходих при Паскалева за изследвания. Тя беше скептична дали ще има нужда, но влязох баш в десетката на терапевтичната група. Т.е. нмх си ми трябва в моя случай. Това е отговора на тялото на бременността.
Познавам още две момичета със същите мутации. И на двете ги спряха, защото нямаха нужда.
Сега в 22тщра седмица ще ходя пак при Паскалева.
Успех!

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 17:13 от Inferiya

# 197
Аз също съм с Pai и А/С и имам един спонтанен ранен аборт, поради липса на терапия. Естествено според някои лекари, вкл. Паскалева не ми трябва НМХ. Но и тя се убеди след резултатите, особено протеин S, че ми трябва терапия. След обикаляне по различни специалисти, мога да ви посъветвам да следите коагулация още от самото начало и да започнете терапия. В момента следя коагулацията при др Минкова ангиолог в Токуда и съм много много доволна. Препоръчвам ви да направите консултация. Желая ви успех!

# 198
Здравейте момичета,

притеснително ли е, че тромбоцитите намаляват след всяко едно изследване?
На 0,4 Клексан съм и правя изследвания на всеки 3 седмици. Това, което наблюдавам е, че след всяко изследване тромбоцитите намаляват-днес например са 196 G/L, при долна граница 100, преди 3 седмици бяха 208 G/L.
Разбира се, ще се консултирам и с лекар, но вашият опит и насоки неведнъж са били много полезни!

Благодаря!

# 199
не бих се притеснявала, моите бяха 180 през цялата бременност, а дори и с тоя темп на спадане не ми се струвс че ще паднат застрашително

# 200
Здравейте, момичета, заради спонтанен аборт в 6 г. С ми препоръчаха изследване за тромбофилия. Това са резултатите. Може ли да ми помогнете в разчитането им? Четох из форума, но ми е малко объркано кое какво е и различните комбинации. Сега не съм бременна, но планираме забременяваме. Към хематолог или гинеколог трябва да св обърна и преди да забременея изобщо трябва ли да правя нещо в тази насока?
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 201
Megsss, погледни точно 4 коментара над твоя Simple Smile Radmina е със сходни, писахме с juliana Simple Smile (да не се преписвам, не за друго)

# 202
Има ли момичета с предписание от доц. Русев за вливки с имуноглобулин 5гр., поради положителни ембриотоксини, които не са от София? Къде направихте вливките, кой препарат успяхте да намерите, т. К той не ми е написал в заключението, а се оказа, че доста трудно се открива. Болницата в която се следя само мога да направят вливките, но трябва да си донеса продукта. Предписание то го е направил преди месец, но ми предстоеше стимулация и не му звъннах тогава да коментираме допълнително нещо.

# 203
Здравейте,

Миналата година имах кухо яйце в 8 г.с. нямаше наличие на ембрион и прекратих бременността с хапче, по предписание на лекаря ми, но беше неуспешно и ми направихме кюретаж. Назначиха ми най-различни изследвания и от всички тях се оказа, че имам хетерозиготен носител 4G/5G. Хематологът беше на мнение, че не може това да предизвика задържан аборт толкова рано, но уви имало и такива случай. Назначиха ми куп витамини и ми казаха, след 3 месеца прием, да продължим с опитите и ако забременея да приемам Клексан 0,4. След месец опити и 2 дни закъснение на МЦ тестът за бременност показа две черти. Днес бях за първи път на лекар за установяване на бременност и преди да стартира прегледа лекаря ми каза, че трябва да съм в 6 г.с и трябва да се види вече ембрион. Сърцето ми биеше силно, ръцете ми трепереха и тогава той каза, че вижда много малко сакче, което отговаря на 2 г.с. Пусна ми ЧХГ и ми каза, че ще изкараме седмица, за да видим дали е имало късна овулация или имаме забавено/спряно развитие на ембриона. Дори не знам какво искам да получа като съвет, може би просто искам да споделя... Ако все пак някой е преживял същото ще се радвам да ми даде мнение/съвет! Благодаря!

Забравих да кажа, че точно когато трябваше да ми дойде (била съм бременна вече, си счупих крака и бях два пъти на ренген, като тогава не знаех, че съм бременна).

# 204
Здравейте, някой от вас ходил ли е при доц. Конова. Виждам,че и в Плевен ходи.

# 205
  • Sofia
Днес бях за първи път на лекар за установяване на бременност и преди да стартира прегледа лекаря ми каза, че трябва да съм в 6 г.с и трябва да се види вече ембрион. Сърцето ми биеше силно, ръцете ми трепереха и тогава той каза, че вижда много малко сакче, което отговаря на 2 г.с. Пусна ми ЧХГ и ми каза, че ще изкараме седмица, за да видим дали е имало късна овулация или имаме забавено/спряно развитие на ембриона. Дори не знам какво искам да получа като съвет, може би просто искам да споделя... Ако все пак някой е преживял същото ще се радвам да ми даде мнение/съвет! Благодаря!
Лекарят как ги изчислява гестационните седмици?
Защото по ПРМ 2 г.с. е по време на овулацията и все още няма сак, т.е. няма как да сте в 2 г.с.

Иначе, за да се разбере дали бременността се развива, се пуска ЧХГ през 48 часа, за да се види дали се удвоява. Ако се удвоява това е знак, че нещата вървят нормално.
Отделно както е казал лекарят се прави още един преглед след седмица, за да се види дали сакчето нараства, дали се появява ембрион и т.н. Уви, освен да чакате прегледа и да си пускате ЧХГ няма какво друго да направите.

# 206
Благодаря!

# 207
Здравейте ! Вчера за пръв път видях положителен тест след пета инвитро процедура. Имам тромбофилия и предписани от доц.Русев фраксипарин 0.4 през ден и аспирин протект през ден . Има ли някоя дама от Добрич,която да ми каже при кои доктори се е следяла? Благодаря ви предварително !

# 208
Здравейте, момичета! Имам тромбофилия и съм всеки ден на клексан 0,4. Понеже трябва да пускан излседване за коагулация , Д-демир, АпПт и фибриноген наясно ли сте дали трябва да е на гладно и дали има значение от поставяното на клексана дали трябва да са минали 12 часа или повече?

# 209
Здравейте, момичета! Имам тромбофилия и съм всеки ден на клексан 0,4. Понеже трябва да пускан излседване за коагулация , Д-демир, АпПт и фибриноген наясно ли сте дали трябва да е на гладно и дали има значение от поставяното на клексана дали трябва да са минали 12 часа или повече?

най-добре на гладно сутрин, на 23ти час от последна инжекция, ако ги биете сутрин

Общи условия

Активация на акаунт