Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 466
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Засега не, обаче нямаш пълния пакет. Когато имаш PAI 4g 4g трябва да изследваш фактор 13 и АСЕ, защото трите в комбинация вече стават високорискови.

# 331
  • София
Sanny, Alina,
В допълнение към написаното, пуснете и изследване на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми на Б9 и Б12. Нивата им трябва да се поддържат високи преди и по време на бременността. Премерете и хомоцистеин, високият хомоцистеин е рисков фактор за сърдечно съдови инциденти и предпоставка за антикоагулантна терапия, в допълнение към останалите мутации.

# 332
Здравейте,
Включвам се в темата от името на моя приятелка. Тъй като с моите бременности не съм имала сходен проблем реших да попитам тук. Днес са излезнали БХС резултатите и честно казано изследването с доплер не ми се струва много ок. Може ли и ваше мнение ! Благодаря ви

# 333
Здравейте,
В 8г.с.,След 3 зацапвания и консултация с две АГ-та, едното нищо не предписа, а другото АГ вчера след преглед каза да вземам 3х1 Утрогестан за един месец и натаспин всяка вечер вместо аспирин.
За Утрогестан го послушах, но днес Доц. Конова ми каза, че не препоръча Натаспин, а да продължа с асоирин и ако пак има зацапване да спра фракси.
Консултирах се онлайн с познато АГ на сестра ми и тя каза, че е съгласна с терапията на Конова, но каза да пусна и серум прогестерон…. Незнам за какво.
Понеже живея в чужбина , най-рано мига да оусна прогестерона на 10ти, тя ме посъветва, че е добре да е по-рано.
Много е сложно да си напаснат АГ и имунолог 😩вече незнам какво да правя и кого да слушам.

# 334
Коментирахме на последните страници, че измерването на кръвоток през първия триместър не е надежден показател, понеже физиологично кръвотокът през първия триместър е влошен. Въпреки това, не пречи вашата приятелка след няколко седмици да иде на доплер пак и да проследи лявата артерия. А дотогава може да обсъди с лекуващия АГ дали да не се включи аспирин или НМХ.
Дори и след 18-19-та седмица все още да има повишена резистентност в едната артерия, нека има предвид, че често другата артерия компенсира.

асито33, лекарят иска да разбере дали има реален недостиг на прогестерон или дали недостигът е по-голям, евентуално за по-висока доза утрогестан, но според мен такова изследване е добре да се прави преди да се стартира приема на утрогестан
принципно аспиринът по-често бива заподозрян в кървене отколкото нмх, щом си биете инжекции комбинацията с натаспин не звучи зле /според коагулацията/, преценете на кого да се доверите и кой по-добре познава състоянието ви

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 23:51 от magi g

# 335
Здравейте!
Така като гледате изследванията, има ли според вас  данни да е разредена кръв? Сега получих коментар от д-р Сигридов и леко се озадачих.

# 336
Асито33, при кървене не се спира нмх - то. Аспирина се спира. Поне това е обсъждано тук много пъти и в стари теми, аз също бях с кървене, но ми оставиха инжекциите. Но в крайна сметка ти прецени кой да слушаш.

# 337
Здравейте!
Така като гледате изследванията, има ли според вас  данни да е разредена кръв? Сега получих коментар от д-р Сигридов и леко се озадачих.

В кой триместър сте?

# 338
Здравейте!

хопчи, по-скоро е леко сгъстена отколкото разредена, в кой триместър си? фибриногенйт е ок за бременни, д-димер не съвсем в зависимост от триместъра, като аптт си е направо под границата

# 339
Хелп - трябваше средата на септември да запиша час при Паскалева, но 5те дни за септември, които е пуснала са свършили скорострелно. Уж казаха да звъня пак и да проверя дали ще пусне още часове, нооо не ми се вярва.
Казаха ми, че в Токуда правят анти Ха. Някой пускал ли е там? Трябва ли записване? И дали мога да направя и другата купчина изследвания заедно с него или ще трябва две боцкания?

# 340
В 18г.с. съм и това са изследвания правени преди 3 седмици. От вчера д-димера още се е качил на 1.64, което силно ме притесни. За три седмици имам доста промени и по други кръвни показатели. Досега съм на Клексан 0,4, от днес моето АГ ми включва и Натаспин.

# 341
Можеш да пуснеш антиХа и без час за Паскалева. Обаче резултата после трябва някой АГ, който разбира да ти каже ок ли е. Аз така пусках, пък то си има реф. Стойности отдолу и тук в темата ми казаха, че са добре.

# 342
Хелп - трябваше средата на септември да запиша час при Паскалева, но 5те дни за септември, които е пуснала са свършили скорострелно. Уж казаха да звъня пак и да проверя дали ще пусне още часове, нооо не ми се вярва.
Казаха ми, че в Токуда правят анти Ха. Някой пускал ли е там? Трябва ли записване? И дали мога да направя и другата купчина изследвания заедно с него или ще трябва две боцкания?

не трябват две боцкания, всичко може да се направи на едно, ако е за коагулация. Ако имате изследвания за сутрин на гладно няма да стане зсщото анти ха се изследва четири часа след инжекция

Хопчи, опитайте с натаспин, изследванията са гранични, но може би ще се наложи включване на аспирин или по-висока доза нмх след допълнителни изследвания (анти-ха също ще е от полза).

Учудих се защо разредена да е кръвта

# 343
В 18г.с. съм и това са изследвания правени преди 3 седмици. От вчера д-димера още се е качил на 1.64, което силно ме притесни. За три седмици имам доста промени и по други кръвни показатели. Досега съм на Клексан 0,4, от днес моето АГ ми включва и Натаспин.
аз съм в 20 гс със същия д димер 1 и нещо. Имам леко отклонение в още един показател но е добре за триместъра. само на инжекции съм 0,4. Не разбрах какво ви е озадачило в коментара на доктора? Кръвта не е разредена, по-скоро сгъстена. Като цяло според референтните стойности за бременни само д димера е увеличен. Моята докторка каза, че за да ме сложи на аспирин, трябва да има по-големи отклонения във всеки показател.

# 344
Те са си тривиалните за бременни - ПКК, коагулация и т.н. Не ми пречи да не ям до 10 Simple Smile  Виж с пишкането ще е по-трудно Joy
Просто не ми се ходи чак до 5та градска за едно боцване, Токуда ми е до дупето.

Общи условия

Активация на акаунт