Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 337
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета, за първи път пиша в темата. Ще съм много благодарна,да коментирате изследванията за тромбофилия

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 11:20 от Galadriel78

# 526
Здравейте. Може ли да споделите за високи протеин S и C? Моите и двата са високи, а нищо не намирам. Също имам проконвертин( фактор 7) хетерозигот, фибриноген- хетерозигот, интегрин А2 и В3- хетерозигот,ACE- хетерозигот, VEGFA- хетерозигот, TAFI-хетерозигот,  ANXA5- хетерозигот. Имам 2 неуспешни бременности,  втората е инвитро.  След нея правих тези изследвания и доктора ми каза да не го коментираме докато пак не съм бременна. Може ли някой с повече знания и опит да сподели какво мисли моля?

# 527
  • София
Ани-Веско,
С толкова много мутации е добре да се консултираш и с хематолог/ангиолог, и също да си на терапия с НМХ при бременност. Добре е да ти назначат терапия още преди да забременееш. При инвитро се започва с НМХ от деня на трансфера, аспирин може да се включи и по-рано, в зависимост от протокола на стимулация/трансфер.

Протеин S беше обяснено преди няколко страници каква му е работата.

TAFI и VEGFA са свързани с работата на плацентата, на първа страница на темата има подробна информация.

Галадриел,
Имаш мутации в три гена, свързани с усвояването на синтетичните форми на витамините Б9 и Б12. Пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми на Б9 и Б12. Трябва да докараш нивата до горната граница преди забременяване и да следиш да не падат по време на бременността.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 23:20 от delisardeli

# 528
Ани-Веско,
С толкова много мутации е добре да се консултираш и с хематолог/ангиолог, и също да си на терапия с НМХ при бременност. Добре е да ти назначат терапия още преди да забременееш. При инвитро се започва с НМХ от деня на трансфера, аспирин може да се включи и по-рано, в зависимост от протокола на стимулация/трансфер.

Протеин S беше обяснено преди няколко страници каква му е работата.

TAFI и VEGFA са свързани с работата на плацентата, на първа страница на темата има подробна информация.

Галадриел,
Имаш мутации в три гена, свързани с усвояването на синтетичните форми на витамините Б9 и Б12. Пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми на Б9 и Б12. Трябва да докараш нивата до горната граница преди забременяване и да следиш да не падат по време на бременността.
Много благодаря! Flowers Hibiscus
Изследвала съм само Б12 беше в норма но близо до долната граница, по препоръка на лекар започнах да го пия, проблема обаче и че почват да ми излизат ужасни пъпки по лицето. По принцип със с чиста кожа, и отдавам този проблем именно на приема на битамини от група Б.

# 529
Б-витамините по-скоро чистят кожата (справка пиенето на бирена мая). Може би се изостря проблемът преди да св оправи, струва ми се нелогично б витамини, които между другото са ми изписвали и с противовъзпалителна цел при повтарящи се инфекции, да са първопричината за пъпките.

# 530
Б-витамините по-скоро чистят кожата (справка пиенето на бирена мая). Може би се изостря проблемът преди да св оправи, струва ми се нелогично б витамини, които между другото са ми изписвали и с противовъзпалителна цел при повтарящи се инфекции, да са първопричината за пъпките.
Не знам колко е нелогично, но е факт, след спирането на витамин Б12 проблема го няма. Подчертавам че по принцип нямам пъпки, кожата ми е абсолютно чиста.

# 531
  • Варна
Може просто да не понасяш бирена мая. Аз също съм правила реакция към Б комплекс (този на Life Extention). Не с пъпки, но започнаха да ме сърбят ръцете и изпитах кратка остра болка в корема с гадене. Минах на Natural Factors Active B complex и нямам проблеми, освен че урината ми става много жълта от тях.

# 532
Не пия бирена мая, последно пих Б12 точно на Naturals Factors, варианта който е за разтваряне в устата. Излезна ми една огромна буца, която стоя доста дълго време.

# 533
  • Варна
Имам предвид, че в някои формули има бирена мая, а не че пиете отделно. Не са разтворими тези, които приемам. Тези разтворимите съдържат лактоза, а аз не я толерирам.

# 534
Имам предвид, че в някои формули има бирена мая, а не че пиете отделно. Не са разтворими тези, които приемам. Тези разтворимите съдържат лактоза, а аз не я толерирам.
Извинявам се, не знаех за това.

# 535
  • София
Б12 има в различни форми - подезични таблетки, спрей, комбинирани метилирани Б9 и Б12. Може да не ви понася метилкобаламин, потърсете аденозилкобаламин в чужди сайтове. Има и инжекции аденозилкобаламин.

В естествена форма Б12 има най-много в дробчета и др вътрешности, в яйца, по-малко в червено месо.

# 536
Здравейте, пиша за първи път. Изследвах анти-Ха по препоръка на гинеколожката след изкаран ковид наскоро. Резултатът ми е граничен. Докторката ми каза, че мога да мина на 0.6 фраксипарин, а другият вариант бил да се изчака две седмици и да се повтори изследването, тъй като стойността е гранична и до тогава да съм на фракси 0.4. Малко съм объркана. Някой бил ли е в подобна ситуация? И опасно ли е за бебето, ако още две седмици съм на 0.4 фракси?

# 537
само анти-ха ли ви пусна? Коагулация някаква? Качването на дозата според мен има смисъл само на фона на влошена коагулация.

Няколко пъти съм писала тук, че моят анти ха беше под нормата, но коагулацията ми беше добра - ерго нямаше нужда от повишаване, при все че аз бях вече на 0,6 и искаха да кача даже на 1,0, а аз още на 0,8 получих розово зацапване.

# 538
само анти-ха ли ви пусна? Коагулация някаква? Качването на дозата според мен има смисъл само на фона на влошена коагулация.

Няколко пъти съм писала тук, че моят анти ха беше под нормата, но коагулацията ми беше добра - ерго нямаше нужда от повишаване, при все че аз бях вече на 0,6 и искаха да кача даже на 1,0, а аз още на 0,8 получих розово зацапване.

и коагулация имам изследвана, според АГ-то там са добри показателите... но аз се притеснявам, ето прикачам и резултата от коагулацията. Като рефертентните стойности са за небременни хора, както се и вижда по тях. За референция в 22+6 г.с съм.                                                                                             

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 21:42 от Green cake

# 539
Ами не знам, според мене нещата са си добре и така, от тази гледна точка намирам за смислена идеята да изследвате пак след две седмици, но вие така или иначе следите коагулация и предполагам ви следят и кръвоток?

Общи условия

Активация на акаунт