Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 479
  • 740
  •   2
Отговори
# 150
  • в белята
Здравейте. Предстои ми почистване на новия ни апартамент. И ми трябват изпитани препарати. В едната баня дървените плочки са неразличими от прахта по тях, ламината също. Аз и в сегашния си апартамент не съм доволна от парцала ми за ламинат, оставя ми следи. Имам рейнбоу, та сега ще го видя аз, той верно ли аджеба чисти или е вятър и мъгла. Моля препоръчайте ми препарати и парцали също.

# 151
Здравейте. Предстои ми почистване на новия ни апартамент. И ми трябват изпитани препарати. В едната баня дървените плочки са неразличими от прахта по тях, ламината също. Аз и в сегашния си апартамент не съм доволна от парцала ми за ламинат, оставя ми следи. Имам рейнбоу, та сега ще го видя аз, той верно ли аджеба чисти или е вятър и мъгла. Моля препоръчайте ми препарати и парцали също.
Препоръчвам ти да си наемеш фирма за почистване, която да премахне целия производствен прах, който е вреден на прахосмукачките, да си знаеш.
А ти после си почисти пак, но ще ти е останал далеч по-културен боклук. Да знаеш, че после няколко месеца ще имаш много прах за чистене.
Иначе, за бърсане на под ползвам това на Виледа, купила съм си два накрайника - един за препарата за паркет и един за препарата за гранитогрес.

Пера накрайниците в пералня на 60С, производителят го позволява.

# 152
  • софия
За премахване на фините бели частици след ремонт се слага оцет във водата и се минава.

# 153
  • в сърцата на децата <3
Препаратите на MaxxiPro за мен са супер. И имат големи разфасовки, което ми е важно, не обичам вечно да тичам за препарати. Точно днес купих две туби по 5 литра течен сапун, препарат за стъкло и препарат за котлен камък. Всички са концентрати и разреждам според нуждата - основно почистване на прозорци правя с по-концентриран препарат, а за забърсване на огледала - по-слаб. Наслоен котлен камък - концентрат, ежеседмична поддръжка на плочките - разреден. И така. Но основния прахоляк наистина извикай фирма, ще е грехота да съсипеш Рейнбоу за такова нещо.

# 154
Здравейте, в дома ми в момента се извършва ремонт. Имам чисто нова печка с керамични котлони, която не е ползвана въобще. Имаше картон върху нея,за да  не се замърсява. Днес баща ми монтирайки абсорбатор над нея, по невнимание е включил единия котлон. Картона е започнал да пуши, докато той разбере какво става.  В следствие на това имам бяло петно върху котлона. Но не е на повърхността, а сякаш е вътре. Все едно се е получило от нагряването. Нещо , като обгоряло. Предполагам,че не може вече да се изчисти и плота е безвъзвратно съсипан,защото повърхността отгоре е гладка, няма загоряло, но все пак искам да ви попитам  и вас.

Това е снимка на плота

# 155
  • софия
Почисти с препарат за керамичен плот. Най-харесвам на Сано и HEITMANN.

# 156
Почисти с препарат за керамичен плот. Най-харесвам на Сано и HEITMANN.

Смяташ ли, че ще стане? В този случай, при мен ,няма нищо на повърхността.  Сякаш е вътре

# 157
  • софия
Смятам, че няма да навреди, ако не помогне. Как изглежда и как е може да се различни неща.

# 158
Не ми се вярва от картон да се съсипе безвъзвратно плота. Майка ми беше включила грешен котлон с нова тенджера, неразопакована от фолиото. Изчисти се с обезмаслител и стъргалка.

# 159
Скрит текст:
[/spoiler]
Аз също препоръчвам за банята вода с оцет. Когато приключиха ремонтните дейности у нас, минах всички стени и подове първо с вода и оцет, чак след това с препарат.
А за останалите помещения купихме Керхер, няма грешка тази прахосмукачка. Изчистихме всички подове преди да сложат ламината и след това. Не рискувайте с Рейнбоу, ние имаме подобна, само че Зелмер, производителят не препоръчва да се чисти с нея след ремонт. Ако не ви се плаща на фирма, потърсете дали се предлага прахосмукачка под наем.
Ползваме и мопът на Виледа, доста по-добре чисти ламинат от обикновен моп.

# 160
  • София
Момичета, вчера за първи път купих магическа гъба от ДМ.

Какво всъщност мога да почиствам с нея и как?

# 161
  • София
Всичко, общо взето.
Само я мокриш с вода и търкаш, където искаш.
Изхабява се самата гъбка, да не се шашнеш Simple Smile .
Аз с нея почиствам основно бели подметки на обувки.

# 162
Момичета,искам да изчистя мивка ФАТ/бежова/,идея нямам от какъв материал е точно.Доста е позахабена, има петна,абе доста е видяла.Някой добър препарат да ми препоръчате?Сто процента е коментирано,но как да прочета толкова много страници Frowning1 .Мерси!

# 163
  • София
Моята е черна, от фатгранит. По инстуркция, най-силното, с което да я миеш е Cif или подобен неабразивен препарат. Поддържам я с миене с веро, понякога ползвам Cif (1-2 пъти за две години и половина). Веднъж е стъргана с магическа гъба обаче и нищо й няма след това Simple Smile С обезмаслител също съм я мила - от моя остана белезникав филм по цялата мивка, но го свалих с едно измиване с веро. 
Някъде бях намерила и специлизарни препарати за композитни мивки (това е камък и разни смоли, в различно съотношение крайният материал има различни наименования при различните производители). Не помня дали беше в Лекс или друг производител, защото така и не купих.

# 164
Скрит текст:
Здравейте, в дома ми в момента се извършва ремонт. Имам чисто нова печка с керамични котлони, която не е ползвана въобще. Имаше картон върху нея,за да  не се замърсява. Днес баща ми монтирайки абсорбатор над нея, по невнимание е включил единия котлон. Картона е започнал да пуши, докато той разбере какво става.  В следствие на това имам бяло петно върху котлона. Но не е на повърхността, а сякаш е вътре. Все едно се е получило от нагряването. Нещо , като обгоряло. Предполагам,че не може вече да се изчисти и плота е безвъзвратно съсипан,защото повърхността отгоре е гладка, няма загоряло, но все пак искам да ви попитам  и вас.
Това е снимка на плота

Аз от тази снимка изобщо не мога да разбера какво е снимано-всичко е едно размазано, кафеникаво петно.
Не е ли по-добре да го забършете, ако това прахоляк, и после да снимате?

Общи условия

Активация на акаунт