Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 14

• 76 040
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Сегашният народ пие кола та се къса. Значи е народно средство от сега. Не съм писала, че е природно.
Няма смисъл да изпадаме в излишна полемика. Всеки човек знае значението на израза “народни средства”.
Те сега и с дрога масово се блъскат, означава ли това, че дрогата е народно средство за go out of space.

# 106
Можете ли да ми препоръчате перилен препарат за вълна и деликатни тъкани. Преди купувах Первол, гледам сега, че го има само в някакви огромни разфасовки - по 3 литра или нещо подобно. Не ми трябва такова количество, рядко пера вълна. Въпросът ми е: знаете ли някой подобен препарат, който се продава в по-малки опаковки?

# 107
Мисля, че марката на Лидъл има в малки разфасовки, също и марката на ДМ. Обаче не съм ги ползвала и не мога да дам мнение.

# 108
Можете ли да ми препоръчате перилен препарат за вълна и деликатни тъкани. Преди купувах Первол, гледам сега, че го има само в някакви огромни разфасовки - по 3 литра или нещо подобно. Не ми трябва такова количество, рядко пера вълна. Въпросът ми е: знаете ли някой подобен препарат, който се продава в по-малки опаковки?
Розовият Coral  за вълна и коприна (ако не са му сменили опаковката, че рядко купувам). На мен ми харесва.

# 109
  • София
На Denkmit (dm).

# 110
  • на дъното
Здравейте 🙂
Може ли да ми препоръчате добър препарат за почистване на фритюрник от наслоена мазнина на недостъпни места?Пробвах с обезмаслител, но не става понеже няма как там да изтъркам с каквото и да е☹️
Благодаря ви много 🤗

# 111
  • София
Обезмаслителя на Изи (голямата разфасовка, на която пише профиланъл)

# 112
Препоръчайте ми препарати за пране на килими и мека мебел след поразия от котка. Ще почиствам с перяща прахосмукачка Рейнбоу

# 113
на автомивка да изперат килима и да изсъхне хубаво.
А най-добре да сте без килими.

# 114
Имам нужда от съвет. Налага се да изчистя дълго трупани и непочиствани наслагвания от котлен камък върху фаянсова мивка за баня. С по-голямата част се справих с дълго и упорито търкане с 2 препарата за котлен камък и 1 за тоалетна (не се смейте, бях отчаяна). Искам обаче да доведа нещата до край. Някакъв абразивен препарат дали ще помогне или има опасност да надера гланцовото покритие? Препоръки за някой агресивен препарат? Уточнявам, че мивката е върху PVC шкаф, който не искам да повредя.

И въобще как се справяте с последиците от неглижирането на варовитата вода?

# 115
Пробва ли с киселина? Тя разгражда варовика. Облепваш засегнатите места с кухненска хартия, добре намокрена с оцет или лимонена киселина, да престои няколко часа. Ако засъхне, мокриш пак. После търкаш с грубото на гъба, пак напоена в киселина.

# 116
  • в сърцата на децата <3
Вятър и мъгла, този е много добър. Неразреден за няколко минути отлепва всичко. Без стъргане, без нищо. Много добре се справи в старата баня, чиито плочки са и с нарушен гланц, от което още повече се задържа варовик и трудно се сваля. Като намокриш с него отлаганията се вижда как "кипи" и после само избърсваш.

# 117
Пробва ли с киселина? Тя разгражда варовика. Облепваш засегнатите места с кухненска хартия, добре намокрена с оцет или лимонена киселина, да престои няколко часа. Ако засъхне, мокриш пак. После търкаш с грубото на гъба, пак напоена в киселина.

Чистила съм с оцет преди, но впечатлението ми е, че специализираната химия се справя по-бързо и по-добре. Но ще опитам и този метод с кухненската хартия и мокренето с оцет. Може пък времето за престояване да помогне Simple Smile

# 118
С 3- часово киснене в оцет изчистих до блясък металните джаджи на душ, нечистени от години както трябва в квартира.
А с препарат за тоалетна фаянсовите мивки стават като нови, достатъчно са няколко капки и минута престой, защото не знам как ще се отразят на сифона.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 22:00 от Mateah

# 119
а фугите на банята с какво чистите?

Общи условия

Активация на акаунт