СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 41 266
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Моята сушилня е отделна от пералнята. Не ми е и първа такава. Аз лично не се оплаквам, ама понякога мъжа ми “изплаква”, че някой негов пуловер е с размери като за мен. Даже последно беше около Коледа като ми обясняваше, че един нов му е съсипала, а аз се опитвах да го убедя, че не е от сушилнята, а от манджата, ама май… май 🥴
В болницата се взема това, което кажат от съответната болница. Аз мъкна всякакви козметики за мен, които все остават неизкарани от чантата. Дрехи също, защото аз влизам и излизам напомпана като бидон, нищо общо с ония мацки дето си оставят коремите там и все едно не са били бременни. Последния път даже се наложи да си тръгна по джапанки март месец, защото нямах ни един чифт маратонки или обувки, в които краката ми да влязат…
Нощници си бях взела от “сгушени”, заедно с халати. Удобни бяха. Материята също беше ОК. И от към конци, шевове и т.н. го докарваха. Първите ги носих в родилното. Вторите не ги. Този път мисля да си поръчам от друго място. Иска ми се нещо по нежно, сатенено ли от  сорта. Като ще съм убита и смачкана поне нещо да ме кара да се чувствам добре.

# 106
Femme, пак ме разсмя с тоя сатен. Само това ти липсва, да се пързаляш насам-натам с шевовете, опъванията и болките след секцио...

Иска ми се нещо по нежно, сатенено ли от  сорта. Като ще съм убита и смачкана поне нещо да ме кара да се чувствам добре.

# 107
  • София
За сушилнята - на мен ми се наложи заради севера. Зимата не съхне изобщо, а лятото съхне 3-4 дни на балкона. А аз пера по2 перални през ден, а като има чаршафи и 3. Някога и 4, зависи от щетите по дрехите и цветовете…
Ох, сатен вика😃 аз си спомня-влязох смазана и излязох 3 пъти по-смазана. Не съм се къпала-нямах сила, камо ли чувам някви жени носят преси, излизат гримирани,даже не ми е хрумвало. Просто исках да изляза и да се погреба някъде. Не очаквам ся да е по-различно. Взех си от пазара нощница още като ме приеха, в сгушени ми идват твърде скъпи и нямаха моя размер. Само С и М. Иначе са по: удобни откъм кърмене. Вкъщи не нося такива неща-спя с потници и пак ще е лесно кърменето.
Относно подплънките-и аз бях така-течах нон стоп- но нали бях и с рани и ендократните ми залепваха за раните и беше адски гнусно и болезнено, Та имах и многократни, но не ми насмогваха. И като цяло беше адски гадно с това течане на кърма.

# 108
И аз целогодишно спя по тениска и гащи, сатенените нощнички и прочие ги ползвам само по предназначение и после пак си навличам тениската за спане. 🤣 Така че няма шанс да се изръся за нощници, които ще нося само в болницата.

# 109
От къде се купуват тези подплънки?
И да взема ли крем за зърна за болницата, за всеки случай?

За сушилнята - на мен ми се наложи заради севера. Зимата не съхне изобщо, а лятото съхне 3-4 дни на балкона. А аз пера по2 перални през ден, а като има чаршафи и 3. Някога и 4, зависи от щетите по дрехите и цветовете…
Ох, сатен вика😃 аз си спомня-влязох смазана и излязох 3 пъти по-смазана. Не съм се къпала-нямах сила, камо ли чувам някви жени носят преси, излизат гримирани,даже не ми е хрумвало. Просто исках да изляза и да се погреба някъде. Не очаквам ся да е по-различно. Взех си от пазара нощница още като ме приеха, в сгушени ми идват твърде скъпи и нямаха моя размер. Само С и М. Иначе са по: удобни откъм кърмене. Вкъщи не нося такива неща-спя с потници и пак ще е лесно кърменето.
Относно подплънките-и аз бях така-течах нон стоп- но нали бях и с рани и ендократните ми залепваха за раните и беше адски гнусно и болезнено, Та имах и многократни, но не ми насмогваха. И като цяло беше адски гадно с това течане на кърма.

# 110
Изобщо не ми е смешно на мен 😃. Нещо съм се депресирала яко на тема килограми и външен вид. И явно ме избива на някакви такива глупости. Все си казвам ще си взема това, малко да ме скрива или да стои добре. Представям си го някакси. Поръчвам. Пристига. Майко, мила, ужас на ужасите! Аз вече почти съм стигнала кг, на които влязох првдните пъти да раждам и изпитвам УЖАС до къде ли ще стигна. Просто имам нужда да обличам нещо хубаво, аз като не ставам … Абе, яко съм се смахнла на тая тема и го мисля по цял ден, всеки ден. И искам готини нощници. Иначе в къщи не ходя с нощници. Като кърмя ходя с едни потници с тънки презрамки дето са супер удобни, а като не кърмя с тениски или потници. Не ми трябват и сатенените нощници за пред таткото. Той се вълнува за това под тях. Просто искам да се почувствам малко човек в най-смачканите си дни.
Аз ползвах подплънки за кърмачки през първите месеци… месец, два… докато се регулира всичко. После вече не ми трябваха. Ама в началото без тях не можех.

# 111
Изобщо не им обръщай внимание на тия психо моменти. Всички ни хващат братята понякога. То не остана много. Като родиш, с това безсъние и търчане като кобила все едно си се клонирала ще видиш как ще влезеш във форма набързо.

Изобщо не ми е смешно на мен 😃. Нещо съм се депресирала яко на тема килограми и външен вид. И явно ме избива на някакви такива глупости.

# 112
Аз съм почти 100 кг, гадно ми е да се гледам, ама го смятам за временно състояние, така или иначе съм си сложила живота на пауза, не ми пука толкова. Не излизам почти никъде, защото нито мога да пуша, нито да пия, даже да ям нормално… не знам какво да правя по барове и ресторанти. Гадно ми е да съм бременна, и първия път ми беше гадно, не знам какво имат предвид хората като кажат да се наслаждавам. Не виждам на какво. Приемам го като неизбежно зло за да имам дете. От положителния тест само броя дните до раждането.
 Тъпите семки много ми вдигат калорииният прием, но страшно много ми се пуши, особено последните дни с глупостите на голвмия направо съм на ръба. Вече рева повече и от него. Това дете е невероятно изобретателно, когато става дума за глупости.
Иначе не се притеснявам за след раждането, с 900-1000 калории на ден свалям без проблем по 10-12 кг на месец. Само да не вдигна кръвно, другото ще се оправи.

# 113
Tess_D, Подкрепям!
За мен бременността е бреме, нямам търпение да идва август и да се приключва с тази мъка. Цяла година от 04.01 съм по леглата и все някакви ексцесии. Вече дори не ми се работи и от вкъщи,изчетох една камара книги.
Качила съм почти 10кг от началото, гръмнаха ми вените от тоя прогестерон и залежаване... с това адско лежане съвсем си деформирах тялото...

# 114
Тес, все едно слушам себе си. Ама 1 към 1 моето мнение за бременността като цяло. Не виждам какво му е вълшебното на този период. Само искам да свърши. Сега като съм в болница и не съм си вкъщи пък съвсем просто.

# 115
+ 1 от мен за това, че това е гаден, тежък период. Мъжът ми все се шегува и ми казва “това е най-хубавия период в живота ти” и чака да изригна. Мразя ги тези месеци - тежест, гадене, повръщане, ревове, истерии, килограми, киселини, подуване, отоци, болки… отврат! Спомням си декември месец беше - стоя си на дивана, вдигнала съм си краката на масичката и си пийвам кафенце. И се сетих за бременностите с малките, майчинските ми изтичат, нямам търпение да започна работа - мой личен нов живот. И си мисля “добре, че никога повече няма да ми се случи да мина пак през тази гадория да съм бременна”. Хахаха, месец по-късно: “Изненада! Бременна си!” 😳

# 116
  • София
И аз +1 за гадното-мен психически ме смазва. 10 кг е ок. И аз съм 11 вече. И все пак са си килограми-тежат-имам нови стрии, макар че се мазотя, сърби ме, боли ме всичко, нямам сили косата да си оправя, ходя на тъп кок с панталони от мяо приятелка, защото моите не стават, тениска хл на баща ми, чувствам се като бездомник. Оня ден имах порив да си лакирам ноктите на краката. 😃 оказа се, че съм хвърлила всички лакове още в нач на пандемията, когато спрях и да се поддържам, щото седях само вкъщи. После поривът мина. Вече и сандали не нося, са кво…и таткото се крфи на голото-не го вълнуват дрехи бешьо, слава Богу, щото не нося дантели и тъпотии-не са ми удобни. Вчера си взех рокля за 15 лв, може да съм като плондир, ама ми стана хубаво! После едва ли ще я нося, защото е разтегателна по тялото, ама сега със шкембето е ок.
Femme…нормално да се чувстваш така, все пак 3 бебе е… още малко остава. И понеже термините са ни по едно и също време, и аз безбрежно съм го мислила тогава😂 аз знаех, че искам още едно, но планът беше Ей ся да почнем да го правим. Ама на. Мен не ме е яд, защото нали имах и проблеми със забременяването и съм на 100 г и хем не ми се отлагаше, хем малко исках да изчакам. Но то така било писано.

# 117
И аз не съм от големите любители на този "красив, незабравим и не знам си къв период" от живота на една жена. Тежи, често ме боли, изморявам се, приличам на глътнала диня, а онзи ден ме хванаха едни адски киселини с позиви за гадене и едвам не припаднах. Да, уж карам лека бременност, но това не пречи да си мрънкам и да искам да приключва вече. С първата бременност преди 12 години (която се развиваше в същия период - родих края на август), въпреки неразположенията, ми беше някак си готино, по-рано излязох в отпуск, за да си се глезя вкъщи с книга или каквото реша. А сега...Одъртяла съм Grin . Не ми е забавно да не мога да се наспя, не ми е готино, че ще спра със социалния си живот, особено с работата, за поне година. Затова и се натискам все още да ходя, до последно. Не че няма да ме търсят колеги по време на майчинството, не че няма да помагам, ако поискат помощ, ама някак си не е същото. Пълна егоистка съм станала. И "най-якото" е че не ми пука особено.

# 118
Момичета аз ви чета постоянно, но просто няма какво да добавя. Стискам палци да успеем до края, защото тоя край и на мен ми се струва прекалено далеч.
Като за първа бременност мога да кажа, че не си го представях така🥹Нямах проблемк слава богу до сега,но болката в кръста започна в 9г.с. и продължава чак до днес. Започнах 53, сега съм 68. И да ме питате не знам как стана. Храня се почти както преди само че с тази разлика, че включих и тестени изделия и явно резултата е на лице. Усещам, че съм като аквариум и задържам страшно много вода, но няма оправия. И на мен , както и вас не ми е топ период в живота в момента, защото много и всичко ми тежи х10, но в предвид факта, че есента ми казаха, че може да не мога да износя дете и всички лекарСтва, които приемах есента сега просто стискам зъби и се моля всичко да е наред.
Стискам палци и пращам позитивна емоция🤗Относно дрехите да кажа, че двата къси клина и трите тениски, които нося не ме правят много привлекателна, но ще оцелеем😆

# 119
Аз бях качила 6 кг двата месеца преди да забременея. Не знам как стана. 2 седмици карантина и Ковид. Той нещо ми смахна хормоните, защото по времето, в което боледувах ми дойде и аз такова нещо не съм имала през живота си. После рождени дни, празници, Коледи, нови години, именни дни, пак рождени и няколко седмици бременност, за която не съм знаела. Чувствах се много тежка и бях решила да ги свалям. И от момента, в който разбрах до сега още 15. Резултатът +21 кг. Страх ме е какво ще е до края. Вече съм 80 кг. Като клекна и не мога да се изправя без ръце 🤷🏻♀ Като мечка съм. Првдните пъти влязох да раждам 84-85 кг. А сега съм 81 вече. Чакам края на септември с нетърпение!
Каката и таткото заминаха на плаж днес и аз останах с малкия. Един час го гоних в морската градина под слънцето, след това още час в квартала. Не съм седнала за миг. Бая трудно ми беше. Едва го догонвах. Ще е тежко лято. Да живеят детските градини, ясли, баби, дядовци и т.н.!
Иначе пък си мисля като се излюпят пилетата септември месец ще имаме хубави дни за дълги разходки и отслабване точно октомври, ноември… пък , ако е топла зимата що не и декември. Няма да е в жегите.

Общи условия

Активация на акаунт