СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 871
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 630
Смятам броя ученици по паралелки в СМГ и НПМГ - ами че той дори за пълните отличници с по 100 т. по Мат не стига.
Извинявайте, ама далеч не всички деца със 100 т. са в София Wink
Е, някой да го каже Simple Smile
Даже се надвяваме повечето да не са.

# 631
  • Варна
Ясмина първата колона си я объркала.
Сумирала съм брой с натрупване + децата в този диапазон. Например за 70 - 70.499т са 1266 + 18 със същите точки = 1284. Така са изчислени и останалите.

# 632
Нашите точки са 90 по математика и 81 по БЕЛ... Сега ям шоколад да си оправя настроението. Ужасно малки са тия шоколади. Трийсет и шест грама! Отивам за нещо по-голямо.
Малко над 450 с мат по три и БЕЛ по едно.

# 633
  • около Варна
Айде и аз да се отчета БЕЛ - 91 т., математика - 48,5. Общо взето няма изненади, по математика си ги изчислихме малко повече, но пак около 50. Наборката е на екскурзия и въобще не и е до точки, аз също съм на екскурзия, няма емоции покрай резултатите. Колебанията ни са между сегашното и училище и Хуманитарната. Още не го е измислила. Ако смени училището ще трябва да пътува до друг град, сегашното е на пет минути от нас, стандартна квартална гимназия, но профилите пък не ни допадат. Ще го умуваме още малко.

# 634
  • Варна
.......
Параход търсеше сродни души (деца с по-нисък бал) и иконката подсказва, че е шеговито, никой никого не обижда, недейте така.

....

И аз напълно разбирам Параход. Седмокласникът ми сега се представи добре, но с брат му преди 2 години не стояха така нещата. Матурите не определят хората, всички ще си намерят училище, важно е наистина да знаят какво обичат да правят.
Големият ми син учи в училище, в което успява да се справи съвсем прилично и не му пречи на тренировките. Ако беше попаднал в училище, в което се изисква повече време за учене и повече усилия, щеше да страда или успехът му и съответно той, или тренировките. Сега си давам сметка колко добре стана, че е точно там.
Аз съм нощна и няма да мога да си сипя. Поне се подсладих с обилно количество шоколад днес. Имаме обещано ходене на ресторант да се почерпим за добре свършената работа.
Детето се прибра и сподели, че всичките му съученици са били разочаровани. Едното сметнало, че с 420 няма да влезе в Първа ЕГ, на другото баща му по телефона казал, че е провал /408 бал/ и да не се прибира вкъщи. Я си ги поздравете тия деца! Преживяха пандемии, онлайн обучение, луди учители, безкрайни уроци. И накрая ги мерим в точки

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 20:57 от Up!

# 635
  • София
Както сте тръгнали да се отчитате да си кажа и аз. БЕЛ-91,Мат-87,25.Очаквах  по- ниско оценяване и по двата предмета.Даже девойката мислеше,че по мат. ще има повече точки в сравнение с бел.Май и този резултат няма да стигне за желаната гимназия.

# 636
.......
Параход търсеше сродни души (деца с по-нисък бал) и иконката подсказва, че е шеговито, никой никого не обижда, недейте така.

....

И аз напълно разбирам Параход. Седмокласникът ми сега се представи добре, но с брат му преди 2 години не стояха така нещата. Матурите не определят хората, всички ще си намерят училище, важно е наистина да знаят какво обичат да правят.
Големият ми син учи в училище, в което успява да се справи съвсем прилично и не му пречи на тренировките. Ако беше попаднал в училище, в което се изисква повече време за учене и повече усилия, щеше да страда или успехът му и съответно той, или тренировките. Сега си давам сметка колко добре стана, че е точно там.
Аз съм нощна и няма да мога да си сипя. Поне се подсладих с обилно количество шоколад днес. Имаме обещано ходене на ресторант да се почерпим за добре свършената работа.
И аз мисля така, изпитът,  колкото и да не е съвършен (стрес и т.н., по-ниски резултати от пробните тестове - поне при нас има бая разлика), показва как детето се справя, кое може и кое - не толкова.
Синът ми е с дислексия и внимаването не му е силна страна, мисли и смята светкавично обаче, като по пътя понякога изтърва подробности. Не използвахме възможността да има повече време, която се дава, защото не искам да го привиквам да се оправдава с това.
И аз не мога да си сипя, ама заради антибиотици. Simple Smile

# 637
  • в очите на дъщеря ми
Що ли "шегата" не ми беше смешна..
ааа сетих се, може би защото не ми звучеше като шега....особено в този момент,  когато има разочаровани и плачещи деца с въпроса " мамо, ти разочарована ли си от мен"?...
Всъщност поста ми напомни истинското лице на форума, липса на такт и емпатия ..

# 638
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ясмина първата колона си я объркала.
Сумирала съм брой с натрупване + децата в този диапазон. Например за 70 - 70.499т са 1266 + 18 със същите точки = 1284. Така са изчислени и останалите.
да а следващата колона започва от 75. Не разбрах къде са тези от 70.500 до 74.999?

# 639
  • Пловдив
В сайта на РУО с данните пише че се усвояват МАТ и БЕЛ. Вчера и на сайта на НТГ видях, че се усвояват. Сега остана нещо да не съм разбрала...Бягам пак да проверя Simple Smile

Проверих. И на двете места пише удвоени оценките от матурите.

О, много се извинявам - явно това е променено. Преди 2 г., когато каката кандидатстваше не беше така. Innocent

Преди 2 години - ако се визира 2020, за първа година в НТГ се удвояваха оценките

# 640
  • Sofia
Постът на Параход го разбрах като сарказъм към желаещите непременно да си изтипосат резултатите тук. Честно казано задавам тъпи въпроси, защото четенето на темата е трудно, предвид обилни спам, кой е болен, кой на почивка, какви ли не странични теми. Разбирам, че вълненията са големи, но призовавам да споделяте полезното и благодаря на няколкото потребителски, които го правят. Запис с оценките на детето е напълно безполезен, ако няма допълнителни разсъждения за стратегии и класиране  дано не прозвучи грубо, но не ме вълнуват оценките на другите деца лично мен.

# 641
  • София, Дървеница
Здравейте
разписваме се и ние за статистиката с един лош резултат Sad
60/17
Синът ми си продължава в същото училище, където оценките от матурата не се взимат под внимание.

# 642
Темата е за седмокласници, не само за кандидатстването за софийските гимназии. Всеки е свободен да споделя или не оценки, уроци, почивки, джобни на децата и т.н.

# 643
Кой сайт следи те за статистиката -за София?

# 644
  • Sofia
Извинявам се тогава! Реших, че темата е изпитна.

Общи условия

Активация на акаунт