СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 632
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 75
Аз смятам, че тя само си придава важност. Той има шест шестици втория срок , но петица първия. Иначе имат добра комуникация и понеже се опитвахме да говорим с нея преди време, тази постъпка имаше само обратен ефект. Затова му се доверявам, че проблемът е само в моята глава. Ако му пише петица все пак, ще го запишем в Туес 😊
При шест шестици втория срок, ако няма ниски оценки, изглежда твърдо за шестица за срока. При шестица втория срок и пет първия, не се сещам каква реална причина би могло да има да не е шест за годината. Очевидно е, че детето е вдигнало нивото по предмета.

# 76
  • Sofia
Да, той и на матурата ще има отличен. Но днес му е казала, че до края на седмицата ще го изпитва, за да затвърди оценката..

# 77
Здравейте и да ни е на късмет новата тема! При нас е лудница. Понеделник - физика, вторник - география, сряда - химия. Това са контролни са целия клас. Нищо, че по физика има 8 оценки. Дори по бел и мат има по-малко оценки. Освен това по ТП има някакъв проект да прави, но се сети днес за него, а е за утре сутринта. Занимават ги с глупости. За паралелките го питах, за профилите. И той ми казва съвсем правилно - откъде да знам какво ще искам след 5 години. Общо взето е хуманитарист, историята го влече, но математиката му е много на ниво. Отказа да отиде на зпита в НГДЕК, защото класният му, който е доцент по история го е разубедил. А беше на областен кръг по история и не му стигнаха 3 точки за национален. Дано не съжалява след време. Това е ненормално да ограничават така децата и то в 7 клас. Колко деца знаят с какво ще се занимават на тази възраст? Супер малко. Та, така!

# 78
Изчетох. За 2 дни сте изписали сума и страници и сте дискутирали доста интересни неща.
Ходих днес до ул "Баба" № 16, да видя къде и какво е и да засека време за пътуване. 35-40 мин общо- от станция Сердика до Сливница 20 мин чисто пътуване, без чакането и 10 мин бърз ход от станцията към училището.
Кварталът ми е напълно непознат. Твърде рустикален. На поляната пред главния вход на училището недвусмислени остатъци, доказващи пребиваването на кон в неотдавнашен момент. Каозаха, че на входа ще има списъци с входящите номера и разпределението по стаи за изпита. Да носим документ за самоличност, желателно- черни химикалки. Не било задължително чак да са черни, ама силно препоръчително. Било достатъчно да знаем входящия номер, по него и по списъците ще се оправим. Искат ги желателно ок 1 час преди началото на изпита, минимум 30 мин.
Мойто не ходи и тази седмица на училище. Ако не извинят отсъствията, ще пиша нещо не съвсем истинско на една бележка и така ще пробваме.

# 79
Аз мисля, че по тези въпроси с промяната на оценки е хубаво да се обърнете веднага поне към класен или направо към ръководството на училището. Ама още сега, нищо че все още няма оформени оценки. Когато знаят, че има потенциален случай - ученик, който може да се откаже от оценката си и за когото трябва да подготвят изпит, може да се забързат да го оформят, да подканят учителя по съответния предмет да го изпита, изобщо - да направят нещо. Не чакайте, ами направо действайте. Това е съвет по-скоро "по усет", без да е подкрепен със законови положения. Но в крайна сметка много седмокласници са поощени в оценките си по основните балообразуващи предмети и мисля, че и учители и ръковдоства на училища подхождат по-скоро с разбиране и "в полза на ученика". Пък и подходът "навреме и со кротце, со благо" аз го предочитам, има по-голям шанс да срещне разбиране и човешко отношение. Успех.
Изобщо не действат в полза на децата. На моя син за 3 години прогимназия смениха 4 учителя по МАТ, като 2ма от тях в 7-ми клас. Аз  вече заявих на зам.директора, че искам изпит с комисия за смяна на годишна оценка. След разговор с поредната учителка по МАТ тя каза, че най-важното било да са здрави *да така е, но тук говорим за положени усилия и несъгласие с поставената за съответните усилия оценка. Ще видим какво ще ми каже зам. директора утре.

# 80
  • Sofia
Благодаря, Бора!
Аз влязох в профила на детето. Оценки от НВО не съм очаквала. Оценки от диплома също няма как да има. Ама поне състезанията и олимпиадите можеха да нанесат. А и тях още ги няма. Явно типично по български една седмица ще се почесват, а после ще започнат да се оправдават, че не им е сигнало времето да ги качат, ама за класирането ще ги има, ние да си редим желанията спокойно.

с голямата, преди две години, точно очакваните от теб данни бяха качени последни...

# 81
Оооо, Ради изследователката, набързо си проучила обстановката, констатации, ала - бала. Браво мамче, май е трябвало да станеш инспектор, следовател, нещо от сорта. Всякакви улики намери за това кратко време.

Да задам и аз един въпрос, когато за балоучастващо се взима един предмет от НВО, а вторият е от останалите, този втория как го преобразуват, да кажем един път Мат. и един път ИИ, ИИ за колко точки ще отговаря. Пак ли ще се смята като от НВО, по 100 т., вече изтрещях, и не знам дали правилно обясних.

Иначе на 23. 06. ще има отворени врати в училище Камен Петков в Пловдив, ако някой го интересува, може да иде и да види на място, одеве видях в техния сайт.

# 82
Ако става дума за годишна оценка от свидетелството:
50 точки за шестица
39 – за петица
26 – за четворка
15 – за тройка

# 83
Не за годишната точно. Давам го само като пример.
Паралелка Геодезия, прием с предмети - 2 път Мат. и 2 пъти ИИ, този по ИИ как ще се точкува, с колко точки ще участва. Иначе за годишни е ясно какви ще са.

# 84
Паралелка Геодезия, прием с предмети - 2 път Мат. и 2 пъти ИИ, този по ИИ как ще се точкува, с колко точки ще участва. Иначе за годишни е ясно какви ще са.
ИИ не е ли изпит тогава?

# 85
ИИ не е ли изпит тогава?
И аз се чудя, затова и питам. Не мога да си го обясня, единственото което ми идва на ум е, да го съпоставят като все едно си бил на НВО по ИИ, вместо Мат..

# 86
ИИ не е ли изпит тогава?
И аз се чудя, затова и питам. Не мога да си го обясня, единственото което ми идва на ум е, да го съпоставят като все едно си бил на НВО по ИИ, вместо Мат..

По ИИ има изпит по способностите и вероятно е изпит. Доколкото съм гледала паралелките, само изпитите се удвояват.

# 87
Изобразително изкуство и музика са изпити. В нашия град, при паралелките с изкуства, участват по веднъж НВО БЕЛ и математика и по 2 пъти изпитът по рисуване или музика. Не съм обръщала внимание кои оценки вземат от седми клас.

# 88
  • София
Изчетох. За 2 дни сте изписали сума и страници и сте дискутирали доста интересни неща.
Ходих днес до ул "Баба" № 16, да видя къде и какво е и да засека време за пътуване. 35-40 мин общо- от станция Сердика до Сливница 20 мин чисто пътуване, без чакането и 10 мин бърз ход от станцията към училището.
Кварталът ми е напълно непознат. Твърде рустикален. На поляната пред главния вход на училището недвусмислени остатъци, доказващи пребиваването на кон в неотдавнашен момент. Каозаха, че на входа ще има списъци с входящите номера и разпределението по стаи за изпита. Да носим документ за самоличност, желателно- черни химикалки. Не било задължително чак да са черни, ама силно препоръчително. Било достатъчно да знаем входящия номер, по него и по списъците ще се оправим. Искат ги желателно ок 1 час преди началото на изпита, минимум 30 мин.
Мойто не ходи и тази седмица на училище. Ако не извинят отсъствията, ще пиша нещо не съвсем истинско на една бележка и така ще пробваме.
А, че ти от Младост 4 до там, още отпреди изпита по история ме отказа, то детето ще пътува 2 часа 😄 Моят ще се яви, колкото да се е пробвал, но вече не му се чете и с темата ще го видя какви ще ги сътвори 😄Но наистина май далечко ще ни дойде. А някой има ли инфо за НТБГ и за НФСГ, как е обучението?

# 89
Ариа, тя Радито умора няма. Не знам от къде черпи толкоз много сили, но и пожелавам поне още сто пъти по толкова върху тези. Има нужда, а ние тук си я подкрепяме виртуално.

Донякъде ми се изясниха нещата. Утре ще правя проучване за да съм наясно. Благодаря ви.

Нинка, кажи ти как си.

Общи условия

Активация на акаунт