СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 651
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Учителка на сина ми също им е казала, че до края на седмицата ще излязат резултатите. Аз не му повярвах и му казах, че хич няма да се засилят да работят събота и неделя тези, които качват в системата (за проверяващите знам от първа ръка, че си проверяват). Кто се замисля, може и обслужващата информ. система фирма, да работят.
Но при краен срок 28-ми, да се засилят да ги изкарат до 24-ти (ако работят и уикенда все пак става 26-ти), при положение, че министъра каза, че грешките са заради голямото натоварване и ще разделя НВО-тата на 7 и 10 клас...

# 121
  • София
На мен ми звучи прекалено “облачно” това 1:1, но пък не съм високотехнологична….  

За НТБГ да споделя: мненията са много добри, но все пак си преценете дали на децата ще им се учат специални предмети, свързани с  професия още от 10 клас: счетоводство, банково дело, електронна търговия, икономическа информатика и др.  Статутът на гимназията е “професионална” и приемът в някои от чуждите унита е невъзможен, не и в приложните университети, които са с практическа насоченост.

Споделям и мнението ти за 1:1, а смятам, че съм технологична, с други думи е малко ала-бала. Мое мнение.

За НТБГ също - важно е детето да е с икономическа насоченост. Иначе и езикът се учи добре там, поне за руския имам отзиви.

За резултатите - дано не бързат много, че да не са ощетени децата. Както знаем, не се променят точките после.

# 122
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми звучи прекалено “облачно” това 1:1, но пък не съм високотехнологична….  

За НТБГ да споделя: мненията са много добри, но все пак си преценете дали на децата ще им се учат специални предмети, свързани с  професия още от 10 клас: счетоводство, банково дело, електронна търговия, икономическа информатика и др.  Статутът на гимназията е “професионална” и приемът в някои от чуждите унита е невъзможен, не и в приложните университети, които са с практическа насоченост.

Може ли пример за някои приложни университети, в които не приемат от професионални гимназии? Логиката не е ли да приемат именно от там? Доколкото приложните университети, вероятно в Нидерландия се има предвид, по нашите критерии не са точно университети, а са по-скоро еквивалент на колежи, както е Филаретова у нас.

# 123
Здравейте,
Знае ли се темата за изпита по рисуване?

# 124
  • София
Имам позната, която преподава по модела 1:1 в 44СУ. Като цяло е непопулярно квартално училище, но с нов директор, явно амбициозен. Общите отзиви засега и от ученици и от учители са много положителни. Училището, обаче, е с профил СХН и не представлява интерес за моето дете, та не съм разпитвала много. Знам, че в 1СУ също се предвижда поне една паралелка по модела, но подозирам, че и там става дума за природните науки (там няма СХН), а не за профил "чужди езици".
Всъщност, къде може да се види в кои училища (освен пилотните от сайта на модела) ще имат подобни паралелки? Аз бих тласнала наборката към подобни, дори и да е прохождащо и със съпътстващите го като такова "дефекти", го намирам за някакъв лъч надежда и за родното образование да влезе във века на учениците си.

# 125
  • София
Преди 5 години резултатите излязоха по-рано. Излязоха много късно вечерта на предходния ден, направо неприлично късно. Но това беше първи випуск по някаква нова система и се притесняваха, че ако ги пуснат в нормално време системата ще се претовари.

За резултатите на 12 клас традиционно са пускани преди крайния срок. Тази година нещо стана и ги пуснаха на датата. Това за децата нямаше кой знае какво значение, но не оставиха време на училищата да отпечатат дипломите. Настана едно разместване на дати и наемане на зали за дипломиране... В резултат кандидатстването в университеите е отворено от 13.07, но много деца още не са получили дипломи. Купон.

Тази година по-рано от крайната дата излязоха и резултатите на 4 клас и мисля класиране за 1 клас. Така че не е за чудо.

Във връзка с въпроса за повишителните - когато трябва да се печатат дипломи, нещата стоят малко по-различно. Ако е повишителен за 6 клас е едно, но за седми няма как да отпечата диплома, ако детето няма някоя оценка. Затова написах, че сроковете са кратки. За 12 клас беше само един ден, в който децата да се явят на повишителен, за да могат да бъдат допуснати до ДЗИ. А мисля за всички е ясно, че не се унищожават така документи с лека ръка, за да издадат нова диплома с коригираната оценка, особено когато това е било предвидимо.

# 126
В приложните унита, според мен ПРИЕМАТ от професионални гимназии; поне логиката е такава - нали и те са с практическа/професионална насоченост? Но по принцип, ако се интересувате от конкретен университет - трябва да се провери с унито.

# 127
# 128

@Bora какво имате пред вид, че при положение, че НТБГ е професионална гимнязия това не позволява кандидатстването в някои университети? Защо е така? Благодаря

# 129
На мен ми звучи интересно това с хромбук, но не знам дали има почва у наше село. Гледам в едната езикова гимназия тук има 2 стем паралелки, но изобщо не ми стана ясно с какво са по-различни от другите. С химия и биология са, а моята май няма влечение към тях, така че май ще ги пропуснем.

В момента е в голяма дилема испански или френски да учи и как да подреди желанията. И аз не знам какво да й кажа вече и как да я насоча. Не я усещам да има истинско влечение към нещо, то испанския го измисли само за да ни направи напук и да не е френски, но сега в последния момент почна да се колебае.

# 130
  • при моите любими
И моето почна да се лута. Както беше твърдо испански, сега се чуди дали да не пишем и английски паралелки с втори испански. В Регалия ще има консултация за подредба на училищата и мислех да я пропусна, но май ще запиша час. Интересно ми е дали ще имат мнения за конкретни училища. Разбира се, ще се съобразяваме с бала, но как да ги подредим надолу ни е тъмна Индия в момента.

# 131
  • София
Моля за съдействие как да вляза с кода на детето в infopriem.mon.bg, защото явно съм малоумна.
Изписвам горното и ми излизат сто сайта. Не си представях нещата по този начин. Къде бъркам?

# 132
# 133
  • София
Моля за съдействие как да вляза с кода на детето в infopriem.mon.bg, защото явно съм малоумна.
Изписвам горното и ми излизат сто сайта. Не си представях нещата по този начин. Къде бъркам?
1. Въведете https://infopriem.mon.bg/
2. Изберете Вход
3. В 1-ия текстов прозорец въведете номера , който стои на реда "ЕГН/ЛНЧ... Входящ номер :" и следва номера(само цифри)
4. Във втория текстов прозорец въведете кода, който стои на реда под таблицата и има текст "Код за достъп..... :" и следва буквено-цифрен код.

# 134
И моето почна да се лута. Както беше твърдо испански, сега се чуди дали да не пишем и английски паралелки с втори испански. В Регалия ще има консултация за подредба на училищата и мислех да я пропусна, но май ще запиша час. Интересно ми е дали ще имат мнения за конкретни училища. Разбира се, ще се съобразяваме с бала, но как да ги подредим надолу ни е тъмна Индия в момента.
Знаете ли за кога е насочена консултацията за подредба на училищата в Регалия?

Общи условия

Активация на акаунт