СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 683
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не, няма приет закон. Освен това, тези неща се разписват в Наредби.
Благодаря!  Доста се говореше по този въпрос ,когато бяха в 5-клас на родителските срещи ни обясняваха как ще влизат оценките и трябва да се учи .Явно труда на децата през тези години няма да се оценява Disappointed Relieved
Боксии, това не е ново положение. Така си беше и преди три години. Трудът на децата не е важен само за оценките, дори и не е само за знанията. Формиран е начин на учене и начин на мислене, отношение към образованието.
Сигурно ако детето знаеше, щеше да си приоритизира битките по друг начин. Но сега недей да съжаляваш.
И вярвай само на наредбите, и Дидева, като техен пазител!

# 151
Благодаря!  Доста се говореше по този въпрос ,когато бяха в 5-клас на родителските срещи ни обясняваха как ще влизат оценките и трябва да се учи .Явно труда на децата през тези години няма да се оценява Disappointed Relieved
И при нас лъжеха децата от 5ти клас още, че оценката накрая ще е средно аритметично от 5, 6 и 7 клас годишните оценки по БЕЛ и МАТ. Дори учителката от частния урок в 6 кл. по БЕЛ казваше така през цялото време (явно да не би да се откажем от уроците), добре че я сменихме. Всички това повтаряха непрекъснато, за да се всява още стрес в децата.

# 152
  • София
Резултатите на децата ще имат пряка зависимост с труда им от 5 клас насам. Не съжалявай за часовете усилия, те са дали резултат в увереност и знания.

# 153
При балообразуването се вземат само оценките от седми клас. Оценките от пети и шести обаче са важни, доколкото са количествено измерение на придобитите знания, стига да са реални, разбира се. Никой не би трябвало да съжалява, че си е натискал парцалите и е учил здраво и преди седми клас. Това му е донесло само позитиви 😏

# 154
  • София
Дори учителката от частния урок в 6 кл. по БЕЛ казваше така през цялото време (явно да не би да се откажем от уроците), добре че я сменихме. Всички това повтаряха непрекъснато, за да се всява още стрес в децата.
Да, точно там е проблемът. Всеки си гледа килипиреца. А излишния стрес при децата няма кой да им го компенсира после

При балообразуването се вземат само оценките от седми клас. Оценките от пети и шести обаче са важни, доколкото са количествено измерение на придобитите знания, стига да са реални, разбира се. Никой не би трябвало да съжалява, че си е натискал парцалите и е учил здраво и преди седми клас. Това му е донесло само позитиви
А дали е точно така? Дали оценките в различните училища са съизмерими? Това, че детето има отлична оценка по нещо може да значи много неща. Едно от които е, че на госпожата така й е по-лесно. Не си дава зор, пише високи оценки и децата я обичат.

# 155
  • София
Тонка, питай тук. Много родители вече сме минали по този път, ще те ориентираме. Няма нищо сложно. Поне за мен.
1. Виждаш резултатите от НВО
2. Преглеждаш статистиката, за да се ориенираш колко минимум паралелки тябва да подредиш.
3. Добавяш още пет.
4. Редиш ги, но тук наистина внимателно и в реда, в който ги иска детето, а не както е модерно.
5. После добавяш и още колкото ти трябват за застраховка.
6. Чакаш класиранията, доколкото е възможно спокойно.
Валя, благодаря! Hug
До споменатите от теб стъпки и сама съм стигнала, но като гледам някои дами какви изчисления правят и си мисля, че съм много зле и няма да се справя, като че ли това е някаква висша математика, която аз не мога да прозря.
Точка 4 ме разсмя. Старомодна съм явно и се съобразявам с желанията и възможностите на детето. Мързелът в 7-ми клас при дъщеря ми надделя и ще си блъскаме главите след излизането на резултатите.

# 156
Не ме разбирайте погрешно радвам се ,че детето ми е грамотно това ми е най-важно.Но самото то се чувства излъгано от учителите и системата като цяло. Още е много наивен и вярва на всичко .Това са уроци в живота ,които ще трябва да научат ,че не всяка дума е чиста истина. Ние като родители се опитваме да обясняваме ,но ще го разбере след години.

# 157
  • София
Мда, и на нас така ни казваха за оценките от 5 и 6 клас. И детето онлайн, присъствено се блъскаше оценки да вади. И накрая в 7 клас им занижиха оценките, и реално, не че се губи ученето от тези години, но поне моят син се почувства ощетен.

# 158
И справочникът за кандидатстване е изчерпан, остава от сайта на МОН да се черпи информация, но на мен ми е много неудобно на екран да гледам, предпочитам хартия, ама...
Разпечатайте си информацията на хартия.
Що се отнася до консултациите, страници назад написах мнението си относно това, как се подреждат желания.
По отношение на бала, след излизане на статистиките на успеваемостта съм сигурна, че ще се появят прогнози за някои училища и ще се включат хора, които приблизително ще ориентират питащите " бал .... ще стигне ли за ..."
Пускам частична снимка от консултация на Регалия. Почистила съм данните на притежателя и изтрих долната част, в която се пита за предпочитан език и са изброени документите, необходими за записване по наредба.
 Вие ще решите каква част от информацията не можете да си набавите сами.

# 159
Какво е ПС?

# 160
Проверка на способностите. Ако се държи изпит по рисуване или музика. Не знам има ли и други
Оценките в различните училища не са на 100 процента съизмерими. Никога не са били. Дори и в едно и също училище, при различни учители, пак може да има разлика. Казах вече, че моят син за три години така и не успя да заслужи 6 по БЕЛ. Не мисля, че знае по-малко от батко си, който си имаше шест, но при друга учителка.

# 161
ПС е проверка на способностите.
Обаче нещата с оценките от свидетелството са по-различни за различните паралелки. Например някъде не се взимат БЕЛ и/или МАТ ами други профилиращи предмети.

# 162
По какви въпроси консултират в Регалия?

# 163
  • Sofia
В Регалия се консултират само деца от школата. Знаете ли къде могат и простосмъртните да получат подобна консултация? Simple Smile
За каква консултация става въпрос?
Как да се подредят желанията, какво е най-добре да се направи и т.н.
Смятам, че съм се ориентирала, но все ме гложди, че нещо не съм разбрала...

Дидева, благодаря! Flowers Hibiscus

# 164
И за мен би ми било полезно да чуя консултацията от Регалия.Изглежда сложно и от всякъде получавам различни съвети, та нещо съм се омотала.Сигурна съм,че и тук ще има добра,помагаща и търпелива душа.

Общи условия

Активация на акаунт