СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 181
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 255
Ние се спряхме на  5 училища с по 3-4 паралелки, които ни интересуват. Най-желаното от нас училище е с най-висок бал, и съответно с най-малък шанс за класиране, но мисля да сложа и четирите паралелки на първите позиции.
Може би аз не съм разбрала правилно, но останах с усещането, че както и да са наредени желанията, системата ще ни класира за където ни стига бала. При това положение наистина не ми става ясно защо е важна подредбата?

Защото балът може да ви стига за няколко паралелки и вероятно ще е така. Тогава те класира за най-първо посочената от тези паралелки.

Благодаря. Аз си мислех, че ще можем да избираме измежду всички, за които се окаже, че имаме достатъчен бал.
Но пък идеята остава същата - редим си ги по желание.

Ако моя хубостник не бъде приет на първо класиране в нито една от четирите, паралелки в желаното училище (ние изхождаме от училище не от паралелка) струва ли си да се чака второ класиране или да записваме още на първото?
Как и кога става ясно, дали ще има разместване или свободни бройки в желаните паралелки?

# 256
И ние събираме пари за класната всяка година. Айде, сега завършват и се разделят, така че съм съгласна. Но за всяка година ми се вижда безполезно.

Моята днес замина на екскурзия до Елена.
Аз си пуснах отпуска и с ММ ще прекараме на вилата. Да се занимавам с някакви неща по двора, че да не я мисля нито нея, нито резултатите. Fearful Scream Rolling Eyes

беба28, разбира се, че си струва второто класиране. Даже е задължително, ако не ти харесва първото.

# 257
  • Сф
Ние се спряхме на  5 училища с по 3-4 паралелки, които ни интересуват. Най-желаното от нас училище е с най-висок бал, и съответно с най-малък шанс за класиране, но мисля да сложа и четирите паралелки на първите позиции.
Може би аз не съм разбрала правилно, но останах с усещането, че както и да са наредени желанията, системата ще ни класира за където ни стига бала. При това положение наистина не ми става ясно защо е важна подредбата?

Защото балът може да ви стига за няколко паралелки и вероятно ще е така. Тогава те класира за най-първо посочената от тези паралелки.

Благодаря. Аз си мислех, че ще можем да избираме измежду всички, за които се окаже, че имаме достатъчен бал.
Но пък идеята остава същата - редим си ги по желание.

Ако моя хубостник не бъде приет на първо класиране в нито една от четирите, паралелки в желаното училище (ние изхождаме от училище не от паралелка) струва ли си да се чака второ класиране или да записваме още на първото?
Как и кога става ясно, дали ще има разместване или свободни бройки в желаните паралелки?
Много добре, като за малоумни ми го обясни на мен Стон. Чак и пример бях дала за да схвана.Ще се опитам. На първо виждаш дали някъде е приет , например в желание номер 5. Тогава подаваш заявление в това училище за второ класиране. И чакаш. Но може да се изкачите нагоре само , например на желание 3. Тогава не можеш вече да избираш 3 или 5, записваш в 3. Ако не се изкачиш си оставаш и записваш 5.Затова е важно как ще наредиш желанията . От най - желаните надолу.
Някой да ме поправи ако бъркам, но мисля ще има много подобни конкретни въпроси за нти път скоро.
За 3 то ( да не дава Господ) пак редиш и пак по бал за свободните места нали? Доста е рисково трето класиране ,нали?

# 258
Ха-ха, няма такъв филм като да си избереш паралелка от всички, за които ти стига балът 🤣 Системата те класира на една единствена паралелка - тази, която е най-високо в списъка с желания и за която имаш необходимия бал. Тоест, ако балът ти е достатъчен за второто ти желание, ти се класирали там. Той ти стига и за всички паралелки надолу по списъка, но не можеш да си избираш в коя да се запишеш. Отиваш и се записваш на това второ желание, ако решиш, или отиваш в училището, където е тази паралелка и подаваш заявление за участие за второ класиране, като се надяваш, че ще стигнеш до първото си желание. След второ класиране или минаваш на позиция 1 и отиваш и се записваш там. Не може да решиш, че всъщност май 2 ти и е харесвало повече и предпочиташ него. В този случай паралелка 2 вече не съществува за теб, край. В другия случай, не успяваш да стигнеш до номер 1 и на второ класиране системата пак те прекласира в паралелка 2, където си бил и на първо класиране. Отиваш и се записваш.
Трето и четвърто няма да обсъждаме засега.

# 259
За второ класиране пак ли се редят желанията нановоили  си остават същите от първото?
Гледам, никой не отговаря, пък аз и това знам 😇
Каквото наредите за първо класиране, остава и за второ✌️
Тоест, във вашите лични желания, може да се преместите само напред ✌️

# 260
  • Варна
Евала на всички, които отговарят на едни и същи въпроси по n на брой пъти. Wink

# 261
  • Сф
Хаха , , защо така Стон имаш нещо против 3 то касиране 😂? Аз понеже се целя в конкретно училище имаме и влезли от 3 то 2021 🤣 Може пък да рискувам

# 262
  • Пловдив
Vitа, златна си! Хиляди благодарности, не се сетих да попитам при посредниците.
Споделям информацията тук. Няма никакъв проблем за университетите на Острова. За Холандия и Германия има проблем само при конкретни специалности. Давам пример-завършваш НТГ ,но искаш физика, медицина или биология-няма да стане. Но завършваш НТГ и пишеш маркетинг, икономика или подобна специалност-няма проблем.

# 263
Ами защото за да участваш в трето класиране, трябва да не си се записал никъде или ако си се записал, да си изтеглиш документите. На трето класиране участват само свободните места. Виждаш някое много апетитно свободно място, да речем в НЕГ. Изтегляш си документите и ще играеш за него. Това апетитно място обаче са го видели още n на брой майки, които също решават да рискуват. Трябва да си с бал много близко до 500 за да се решиш на това. Местата на трето класиране се заемат от високи балове. Да речем, че твоето дете е с 480, висок бал, и се целиш в това апетитно местенце, което се е появило, ама едно друго дете с малко по-висок бал, да речем 481, също иска това апетитно местенце и го получава, а твоето дете увисва.
Има доста тънкости с игрите за трето класиране, които аз с огромно удоволствие следих през последните години. Малко като партия шах. Като му дойде времето, който има нужда, ще получи достатъчно съвети тук.

# 264
Ето я отново блок-схемата на Дидева, която показва нагледно какво се случва при класиранията.

# 265
Хаха , , защо така Стон имаш нещо против 3 то касиране 😂? Аз понеже се целя в конкретно училище имаме и влезли от 3 то 2021 🤣 Може пък да рискувам
                 Спокойно можеш да рискуваш,защото си е риск.В някои случаи неоправдан.За да участваш в 3-то класиране не трябва да си записан никъде.Редиш желания от свободни места /ограничен брой такива/ и няма гаранция за влизане,защото нямаш идея за бала на кандидатстващите деца.На 1 и 2-ро можеш да предполагаш къде ще се класирате,сравнявайки с минали години,движение на бал и т.н. ,но на трето има доста изненади.Ние доста се колебахме с младежа приет АЕ/ИЕ в 32-ро,но иска друго у-ще и паралелка.Записахме го и след това излезе свободно място /едно/ в по-желаната паралелка.Ами сега - ако го отпишем губи мястото си,защото то излиза чак на 4-то класиране и няма гаранция дали неговия бал ще му стигне точно за същото място.Отказахме се от отписване и кандидатстване и когато излезе 3-то класиране установихме,че приетото дете е с 38 точки бал по-нисък от неговия.На 4-то класиране излезе още едно място и балът на приетото дете беше с 3.5 по-висок от неговия.Така,че 3 и 4 класиране са си класирания за рискови участници или неприети и незаписани никъде.
                  Подобно нещо се получи и с по-малкия миналата година - приеха го и подадохме за второ класиране.Резултат мина няколко позиции напред и го записахме АЕ/ИЕ в друго у-ще,не в първото ,в което беше приет на първо класиране.Мрънкане да го отпишем,но не се съгласихме и на 3-то се оказа,че няма никакви шансове за класиране на мястото ,на което го записахме.Балът се вдигна много и ако бяхме рискували оставаше да избира между Бузема и някъде където изобщо има места.

# 266
  • Пловдив
А доста често се случва дете прието по второ или трето желание, отивайки в училището, където е прието за да подадат заявление за участие във второ класиране, да му хареса, да размисли и да се запише там. И с това мисленето приключва и лятото започва 😉

# 267
  • Сф
Разбирам ви, но вие говорите за елитни и много желани училища. При нас по- скоро става въпрос за 2 не елитни и с оставащи свободни и на 4 то. Може би тогава е оправдан риска. Не знам . Просто исках да чуя мнения , рано е за това. Благодаря ви!

# 268
Рени, само дето, доколкото разбрах, в Холандия проблем има с квартирите, също и тяхната цена.

Та Горгонзолчето ме подсети, че може да няма чак толкова отличници, но пък има деца от близките села, и наплива пак ще е голям. Иначе е вярно, че кокончето няма да е без училище.

Утро, проблема при нас е малко като при вас, да не кажа баш като при вас. Имаме 5 училища, едното е повече за момчета, другото е все с предмети които тя не иска да изучава, третото е ХВП - и то не и харесва, четвъртото пък е предимно пълно от малцинствата, а петото има какво, но също с малко паралелки, и предимно с по една за обучение. Тук вече борбата ще е безмилостна. Иначе тя иска на първо място език, стига да не включва НЕ. Останалото моя милост каквото сложи, стига да е нещо което поне малко ще и хареса.
Тъй като нямаме голям избор, съм наредила на първо място език, и след това другите. Сега остана да чакаме.

# 269
Кога трябва да им дадат удостоверенията за завършено основно образование?

Общи условия

Активация на акаунт