СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 197
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 240
  • Сф
Аз си редя по училища ,по лесно ми е, защото паралелките не са ми водещи чак. Но , пропускам някои паралелки, които не ме интересуват. Например с първи език немски. Но всеки да си реди според интереса.

# 241

Заявлението за второ класиране се подава в училището, в което си приет на първо.

Благодаря, Дидева! Потвърди, моля, че това не ограничава ученика от възходящо изкачване на второ класиране в училище, различно от това, в което е приет на първо.

# 242
Класирането е по паралелки, а не по училища. Няма пречка на първо класиране да си приет примерно във Втора АЕГ, която ти е била трето желание, а на второ да се придвижиш нагоре до ТУЕС, който ти е бил първо желание.

# 243
  • София
Аз си редя паралелки. Цели училища вече не ми е интересно. В екселчето си ги разделих на групи. А после в групичката си ги редя и размествам по-лесно. А и така детето ми може всеки ден да учи в различно училище. Зависи само какъв бал ще му сложа и как ще наредя.

А какво ще каже РУО накрая е друга тема.

# 244
Зависи как искате и какви са желанията, и моето чудене е в тази посока - да редя всички паралелки с даден език от различните училища или училище по училище. Ще дам пример - да речем немски, че са по-малко - нег, 73 , 35 , 2ра английска.. Така подредени има вераятност да се влезе в 35, преди 2ра английска..., пък да речем училището е по-добро... мисля това беше въпроса по-нагоре, но и аз нямам отговор.
Рени, има тема за кандидатсгване в чужбина , питай там. Преди 20 и кусур години мъжа ми така не са го приели във Франция, от 2ра английска иска иномика.... не можело , било хуматирно училище, нямало достатъчно мятематика и не можеше икономика, негова съученичка нямаше проблем с право. Тогава нямаше такова море от информация и кандидатстването беше доста трудно като информация имам предвид.

# 245
За второ класиране пак ли се редят желанията нановоили  си остават същите от първото?

# 246
В този ред на мисли - какво ще правите със сборниците и книжките с тестове. Някои дори не са разлиствани, в други има нещо драскано с молив. Не ми дава сърце да ги изхвърля в кофата.
Здравейте, писах Ви на лични.

# 247
Някоя добра душа би ли споделила идея за колони/редове на ексела на желанията, че да не откриваме топлата вода?

# 248
  • ВАРНА
От темата на шестокласниците минавам с един бърз въпрос -

На какви листи се пише преразказа на НВО бел - чисто бели, редове? А листите за чернова какви са?
Същия въпрос и за НВО мат - белова и чернова какви листи са?

Извинявам се за тъпия въпрос Bowtie
Стискам палци на всички!

# 249
Ако в града има само 3-4 училища с по 5-6 паралеки, толква ли пък е сложно да ги изредите тези 20-25 паралелки от най-желана, към най-нежелана? Дори само 1-2 да са желани, все има някакво малко предпочитание дали ако не стане, ще е в нежелано училище 3 или в нежелано училище 4.

Е, повече училища имаме. Но в действителност само 2-3 от тях си струват. Повечето са такива, в които за нищо на света не бихме се записали - автотранспорт, аграрно стопанство, механотехника и т.н.  Просто няма смисъл да ги изреждаме в списъка. Rolling Eyes

# 250
Някоя добра душа би ли споделила идея за колони/редове на ексела на желанията, че да не откриваме топлата вода?
Конвертирайте си файла сэс списъка с актуарлни паралелки в ексел и сортирайте както ви душа иска.

# 251
Ние се спряхме на  5 училища с по 3-4 паралелки, които ни интересуват. Най-желаното от нас училище е с най-висок бал, и съответно с най-малък шанс за класиране, но мисля да сложа и четирите паралелки на първите позиции.
Може би аз не съм разбрала правилно, но останах с усещането, че както и да са наредени желанията, системата ще ни класира за където ни стига бала. При това положение наистина не ми става ясно защо е важна подредбата?

# 252
Ние се спряхме на  5 училища с по 3-4 паралелки, които ни интересуват. Най-желаното от нас училище е с най-висок бал, и съответно с най-малък шанс за класиране, но мисля да сложа и четирите паралелки на първите позиции.
Може би аз не съм разбрала правилно, но останах с усещането, че както и да са наредени желанията, системата ще ни класира за където ни стига бала. При това положение наистина не ми става ясно защо е важна подредбата?

Защото балът може да ви стига за няколко паралелки и вероятно ще е така. Тогава те класира за най-първо посочената от тези паралелки.

# 253
  • София
Ние засега бием в класацията с по 50лв. събирани за класната. Имам много негативно мнение за тези практики, но обикновено организаторите са много възмутени от всички, които са против, така че млъквам Close За самата почерпка, всеки ще си плаща на място. Надявам се поне да се оправят сами, вече са големи.

Сборниците и помагалата ще ги вземе една приятелка. Обаче се натрупа такава купчина (събирана за 2 деца и за 5,6, и 7 клас), че трябва да пренесем кашона с кола, няма да стане със срещичка на кафе.

Тони, децата във вашия град не са станали повече от преди 7 клас, а и едва ли автоматично всички са станали отличници за една година. Така че вярвам, че ще си намери мястото твоята хубавица.

# 254
За второ класиране пак ли се редят желанията нановоили  си остават същите от първото?
                   Остават същите от първо класиране! На трето могат да се избират нови паралелки,но само от обявените свободни места,ако никъде не сте се класирали или записали.

Общи условия

Активация на акаунт