СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 206
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 285
В гимназията, която съм завършила имаше паралелка профил физика, ПМГ. Сигурно повече от 10 години няма такъв профил вече. Дано с наблягането на СТЕМ образованието да ги върнат. Както обичам да казвам - един ден компютри може да няма ама Земята и вселената ще продължат да съществуват. Знанието за тях е основополагащо.

# 286
Мда, ние също правихме контролни след матурите. Къде отидохме, къде не.

Никой не може да бие по гавра учителката по Биология в ЕГ на голямата ми дъщеря. Навремето в последните класове на тези, които бяха споделили, че ще кандидатстват медицина, им беше дала писмено изпитване - задачи от първи курс медицина и им писа двойки на всички. Ей така, за поощряване, дет се вика. Ами аз отидох и хубаво я поощрих после по коридорите! Просто е невероятно какви учители има.

# 287
Разбирам ви, но вие говорите за елитни и много желани училища. При нас по- скоро става въпрос за 2 не елитни и с оставащи свободни и на 4 то. Може би тогава е оправдан риска. Не знам . Просто исках да чуя мнения , рано е за това. Благодаря ви!
               Ако си чела внимателно предишен мой пост щеше да видиш,че точно това пиша.Не много желана паралелка ,писана в резервите и на второ се класира в нея.На 3-то класиране нямаше никакъв шанс за класиране в същата паралелка,защото балът се вдигна много.На 4-то нямаше места.Това беше единствената езикова паралелка АЕ/ИЕ в това у-ще писана с надеждата ,че в 9 клас може да има свободни места в точно такава паралелка в желано у-ще.Сравних програмите и тогава писах резервата.Така,че и при 3 и 4 риск има дори за по-обикновените у-ща.
               ПП.Сега се колебаем дали да търсим свободни места в другото у-ще,защото учителите са добри ,класът се оказа силен с добри деца.При това е много близо до нас и не става по нощите за да ходи на у-ще.

# 288
Добре сте си вие, само желанията редите. Първо трябва да се направят работните графици за 3 месеца напред, съобразени с отпуски и желания, един от тия месеци е моя работа - кандърми, съобразяване, варианти- стига се до /майтап/ 16 вариант, 78 дубъл. Дни на ред. Първо това трябва да отметна, преди да стигна до другото редене и там, ура, се съобразяваме само с нас си, а не, да кажем, с още 8 конкурента. Тая седмица това редене, другата седмица- другото. В петъка сме на вливане, докато чакам много ползотворно правя график, миналия път беше така. Ще си отметна 2 в 1.
Оформени са по около половината неща, другата половина засега не. По някои има достатъчно оценки, по други не съм сигурна- трудовото има само 2. Ходи при повикване на училище, иначе чете историята вкъщи. Гадното за класическата е, че за да участваш в класирането, трябва да депозираш оригинала на дипломата. Последният ден от срока за записване съвпада с първия ден от излизане на резултатите от първото общо класиране. И не знаеш резултата от изпита, преди да си си дал дипломата там. Да видим резултатите от матурите, може да се проясни малко посоката.

# 289
Какво е "прогнозата на Санака"?

Значиии ... Санака като иде в Гърция на море в началото на юли и почва да прави едни изчисления за "елитните" какви ще са прогнозните балове (ако е на кеф, де Smile).  А онези, които също са в Гърция по същото време и чакат класирането с мечти отрочето да влезе в най-желаната гимназия, мигновено изстиват и стопленото от слънцето фрапе изведнъж им се струва пак ледено .... ама това са едни мои си спомени от лятото на 2019 Disappointed

# 290
  • Русе
Какво е "прогнозата на Санака"?

Значиии ... Санака като иде в Гърция на море в началото на юли и почва да прави едни изчисления за "елитните" какви ще са прогнозните балове (ако е на кеф, де Smile).  А онези, които също са в Гърция по същото време и чакат класирането с мечти отрочето да влезе в най-желаната гимназия, мигновено изстиват и стопленото от слънцето фрапе изведнъж им се струва пак ледено .... ама това са едни мои си спомени от лятото на 2019 Disappointed

Въх...
Моля официално Санака да направи такива прогнози и за Русе. Най-вече МГ и АЕГ ни интересуват.

# 291
  • София
Гадното за класическата е, че за да участваш в класирането, трябва да депозираш оригинала на дипломата. Последният ден от срока за записване съвпада с първия ден от излизане на резултатите от първото общо класиране. И не знаеш резултата от изпита, преди да си си дал дипломата там. Да видим резултатите от матурите, може да се проясни малко посоката.

Не съм се интересувала от гимназията и не зная сроковете, но ако те разбирам правилно, там трябва да се запишеш до 12 юли. Нищо не пречи да се направи, пък ако ви хареса повече мястото, на което детето е класирано в приема на МОН, на 13 юли или на 21 юли да изтеглиш документите и да го запишеш в друго училище.

# 292
Стига да става бързо и лесно, това е, което ме притеснява. Времето е малко.

# 293
  • София
Момичета, намерих направен от мен скрийншот във връзка с обяснението за статистиката.  Прикачвам го, със сигурност ще има неясноти, но и много помощници ще имате. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 294
Днес е краен срок за записване за приемния изпит за ПЧМГ, който ще се проведе на 26 юни.

# 295
  • София
Гадното за класическата е, че за да участваш в класирането, трябва да депозираш оригинала на дипломата. Последният ден от срока за записване съвпада с първия ден от излизане на резултатите от първото общо класиране. И не знаеш резултата от изпита, преди да си си дал дипломата там. Да видим резултатите от матурите, може да се проясни малко посоката.

Не съм се интересувала от гимназията и не зная сроковете, но ако те разбирам правилно, там трябва да се запишеш до 12 юли. Нищо не пречи да се направи, пък ако ви хареса повече мястото, на което детето е класирано в приема на МОН, на 13 юли или на 21 юли да изтеглиш документите и да го запишеш в друго училище.
Ра, сигурна ли си, че задържат оригинала на дипломата? В сайта им пише, че се представят диплома - оригинал и копие. Аз оставам с впечатлението, че оригиналът е само за сверяване на място и си ти го връщат, а копието остава при тях. Защо ще искат копие, ако ти взимат оригинала? Това са си мои тълкувания, де.
Иначе тази несъгласуваност на датите на тяхното класиране и на основното, по което реално всеки един техен кандидат също участва, е пълна мистерия защо го правят. Че май и от години. Попрехвърлих темата за класическата и прочетох, че всяка година се получава едно и също - едни деца се записват, после излиза класирането на училищата към МОН и започва една процесия на родители и ученици, които си теглят документите и отиват да се записват в другото училище, в което също са класирани. Ставало бързо и безпроблемно, но все пак нужно ли е изобщо да става? Не може ли да са синхронизирани, да излизат едновременно (айде, това не е нужно), но сроковете за записване след първо и второ класиране да са едни и същи. Така ще си спестят това записване и отписване на ученици. Ама те са историци и може да не мислят чак толкова практично.

# 296
Благодаря ти, Beb4o
Момичета, намерих направен от мен скрийншот във връзка с обяснението за статистиката.  Прикачвам го, със сигурност ще има неясноти, но и много помощници ще имате. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 297
  • София
А ако се окаже, че има деца с еднакъв бал и 6-ци по МАТ и БЕЛ в училище и еднакви точки на матурите, как се процедира?
Кого приемат и има ли нещо такова, че се гледа общия успех в училище и отсъствия ?

# 298
А ако се окаже, че има деца с еднакъв бал и 6-ци по МАТ и БЕЛ в училище и еднакви точки на матурите, как се процедира?
Кого приемат и има ли нещо такова, че се гледа общия успех в училище и отсъствия ?

Гледа се общия успех. За отсъствия - не знам.

# 299
  • София

Многократно е писано и цитирано. Ето Ви от РУО- София
Цитат
При класиране учениците с равен бал се приемат, дори ако надхвърлят максималния брой
ученици за паралелката. Съгласно чл. 59 от същата наредба обаче, балът се счита за равен, когато
са абсолютно равни следните показатели:
- сбора от резултатите от националното външно оценяване;
- сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки;
- средноаритметичната оценка от оценките по учебни предмети, изучавани в VII клас в
раздел А на учебния план – български език и литература, чужд език, математика, история и
цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и
химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование,
превърнати по скала в точки.
Ако по един от показателите има разлика, в дадената паралелка се класира ученикът с повисокия показател

Общи условия

Активация на акаунт