СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 346
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Щом той няма някаква върло отврaщение към езика - пишете ги и тези паралелки (все пак по-голям шанс да влезе в училището е). А и както казаха по-нагоре, то па едно учене пада на втори език...

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 23:30 от Gorg0nzola

# 406
На днешните млади хора хич не им е лесен руския - изпитано макар и в дистанционна среда; да не говорим, че не намират нищо общо с нашия език.  Труден им се струва; те са с друга нагласа и всеки друг втори език по-близък до английския ще им е по-лесен. Не коментирам ползата от самия език, която за мен е безспорна.

# 407
  • Varna
Ясмина по елементарен сайт не съм виждала. Когато отворят системата за редене на желанията има падащо меню от където търсиш желаните паралелки. Може на търсиш по код на паралелката ако предварително си си ги извадил или по училище. Има бутон и за прикачване на медицинското ако това налага някои от училищата. Накрая ти дава да прегледаш как си подредил паралелките. Отново казвам, че е много просто. След като си потвърдил и случайно си промените решението до 05.07 може да се коригира вече на място в училищата утвърдени за това, но доколкото знам още не са определени кои са точно.
А къде  нареждам желанията за класиране?За сега ми излизат само имената, изпити и оценки, които очакваме. Това го виждам като въведа код и парола.
Или съм на грешното място в сайта?

# 408
  • София, в момента в любимото ми село Железница
beki81 на правилното място си, има време, ще излезе и колана "редене на желания" или нещо от сорта - не помня. Те с тоя сайт пускат на час по нещо или на ден, а по-объркващото е, че не е при всички едновременно и се почва това е при мен, а при Мими, Пенка и Драгана Еди как си. Накрая всичко се нарежда.

# 409
  • София
На по-късен етап се появява в менюто списък с всички училища и с мишката само кликаш на избраната паралелка и я добавяш към избрани. Можеш и да я върнеш обратно, можеш и да ги разместваш после избраните със стрелки нагоре-надолу. И на финала като решиш да потвърдиш ти ги показва и те пита отново сигурен ли си и чак тогава приключваш.
Сега списъкът май е този, който в дадения линк, се появява ако вместо бутон "вход" се натисне бутон "8 клас" в хоризонталното меню горе. Но по-късно той ще се появи в досието на всяко дете.

# 410
HBO мат. е проверено. Информацията е отпреди час от проверяващ учител. Който иска, да проверява за качване, аз ще чакам БЕЛ Grinning Grinning Grinning

# 411
Параход, дали е за цяла България, може да е само за някоя / и области.

И сега да попитам, не е свързаво с резултатите. Ние ще запазим ли традицията както останалите, да си имаме наша си тема за 8 клас, и в какъв момент ще отстъпим място на бъдещите седмокласници. Знам, че е малко рано, обаче като гледам времето как си върви, ей сегичка ще дойде момента.

Еййй, да ви кажа нещо ся, имам си едни съседи, наскоро завърнали се от чужбина, след дълги години престой там. Такъв купон е при тях, като се случи да спорят, от български се прехвърлят на другия език, чак ми става смешно, щ'от явно си мислят, че никой няма да ги разбере какво си казват. И музика като пуснат, такава смесица правят, че диджеите да им завидят.

# 412
  • София
Щом той няма някакво върло отвращение към езика - пишете ги и тези паралелки (все пак по-голям шанс да влезе в училището е). А и както казаха по-нагоре, то па едно учене пада на втори език...
При нас това е причината. 🤷♀
И все се чудя, защо така заробват децата с този втори език, точно както и с допълнителните профили, чийто избор, слава Богу, отпадна на етап кандидатстване.
Децата се насочват към конкретната ЕГ и първия й език като водещ, а вторият би трябвало да бъде по избор в самата гимназия. Много неприятно е, ако точките ти не стигнат за желания втори испански, напр., и се нахендряш без никакъв мерак на френски.
И аз се чудя дали, ако се падне в паралелка с руски, ще може да го “кара през просото” и паралелно да си учи на курсове друг желан език. Може би ganis да каже дали това изобщо е възможно, но предусещам отговора.Simple Smile
Миналата година така наше близко дете беше прието на първо класиране с един от високите балове в 1АЕГ, като преди това бяха изредили всичките паралелки в 73-то. Като видяха, че на второ класиране ще попадне в НЕ+РЕ в 73-то и директно се отказаха. (то и 1АЕГ им беше по-близко принципно)
А вторият език фигурира ли в дипломата?
Параход, не се ли качват едновременно резултатите по математика и БЕЛ?

# 413
  • София
То и БЕЛ е проверен.Даже позната с връзки си знае вече точките на детето.Ние простосмъртните  ще чакаме .

# 414
Дидева тук мисля, че не си права. Много се хилих за синхОРнизирането.
Скрит текст:
Това е от миналата година.

А това от темата през 2020. Мисля, че точно момичета, участващи в нея писаха до МОН и по някое време го поправиха. Не мога да цитирам, защото е заключена.
https://bg-mam.ma/p/1230442/41009482
Maria 007 - Редовен потребител# 1 3753 юли 2020, 16:06 ч.
Ей, малките "радости" да ги кастрим ни взеха. Ясна статистика, няма вече синХОРнизация и спейса вече работи...
Пускат резултатите по БЕЛ И МАТ заедно, едновременно за цялата страна, макар че историята помни случаи, когато работите се проверяваха на хартия и по региони, някои да изпреварят другите.
На снимката в скрития текст се вижда пълното меню, което се появява поетапно, а понякога някои секции изчезват, а после се появяват отново.
То и БЕЛ е проверен.Даже позната с връзки си знае вече точките на детето.Ние простосмъртните  ще чакаме .
Тоест даже вече са разсекретили? Струва ми се раничко.

# 415
  • София
Не мисля .Братовчедка ми беше проверяваща миналата година  ,но сега е по майчинство .Помолих я да пита дали ще има по-рано резултати, ако познава някой проверяващ и и казаха ,че не са разсекретени и резулрати да чакам неделя или понеделник.
 Явно връзките са били достатъчно стабилни.Както и да е ,ще почакаме 2-3 дни още  .

# 416
Ако резултатите са разсекретени и някои вече си знаят резултата, тогава може и да ги качат по-рано.  В нашата кандидат-гимназистка година, близка майка ми се обади около 11 часа примерно да ми каже, че знае резултата на детето си и в 16 ч същия ден вече бяха качени (1 ден по-рано). Друг е въпроса, че и по училищата ги разбират по-рано.

# 417
Може да ми се сърдите, но... отврАщение.

# 418
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ей Дидева желЕзна си. Ще замълча, че надявам се няма да има нужда ме консултираш и мен.

# 419
Мандаринка, благодаря, че ми обръщаш внимание на ксерокопието от дипломата. Наистина не съм чела внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт