СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 332
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 420
Утре ще ходя при личната....има ли някаква специална бланка за това  медицинско...и знаете ли какво се пише в него...Мерси

# 421
  • София
Щом той няма някакво върло отвращение към езика - пишете ги и тези паралелки (все пак по-голям шанс да влезе в училището е). А и както казаха по-нагоре, то па едно учене пада на втори език...
При нас това е причината. 🤷♀
И все се чудя, защо така заробват децата с този втори език, точно както и с допълнителните профили, чийто избор, слава Богу, отпадна на етап кандидатстване.
Децата се насочват към конкретната ЕГ и първия й език като водещ, а вторият би трябвало да бъде по избор в самата гимназия. Много неприятно е, ако точките ти не стигнат за желания втори испански, напр., и се нахендряш без никакъв мерак на френски.
И аз се чудя дали, ако се падне в паралелка с руски, ще може да го “кара през просото” и паралелно да си учи на курсове друг желан език. Може би ganis да каже дали това изобщо е възможно, но предусещам отговора.Simple Smile
Миналата година така наше близко дете беше прието на първо класиране с един от високите балове в 1АЕГ, като преди това бяха изредили всичките паралелки в 73-то. Като видяха, че на второ класиране ще попадне в НЕ+РЕ в 73-то и директно се отказаха. (то и 1АЕГ им беше по-близко принципно)
А вторият език фигурира ли в дипломата?
Параход, не се ли качват едновременно резултатите по математика и БЕЛ?

Затова не е добре да се пишат втори езици, които не искат да се изучават. Моят син иска само АЕ и НЕ, това си е учил + руски, ама не иска руски или друг нов. Казва, че са три достатъчни и няма нужда да започва нов като ФЕ и ИЕ напр.

Elf575, имаше бланки за медицинско в книжарниците. Вижте там.

# 422
  • София
А вторият език фигурира ли в дипломата?
Да.

# 423
Отворих, проверих. Появили са се редовете за всички състезания на Чакалов, на които се е явила.
Продължаваме стоически с чакането.

# 424
  • непостоянно
И аз получих информация, че са приключили с проверяването на БЕЛ днес. Предстои разсекретяване 😉

# 425
  • София
Denizara, така направихме и ние със сина ни, но там балът беше достатъчно висок, за да имаме възможността да избираме и натаманяваме. Всъщност на първо класиране беше приет е АЕ+ФЕ, но с най-висок бал в паралелката и на второ директно премина в АЕ+НЕ.
А сега с госпожицата ще е доста по-трудно. Все още очаквам от нея подредба на желанията, но за сега не е особено активна.

# 426
Сън няма да се спи с тези очаквания на резултатите. Учителка днес им казала, че тази година училището било в топ 10 на матурите, с което само им е вдигнала надеждите и не дай си, Боже, разочарованието.
Отказа да пише паралелки с РЕ при подредбата. Няма лошо, прави избори и носи отговорност, с които аз съм съгласна. За когото този език е приемлив вариант - може да отчете споделените настроения към него и да атакува.

# 427
  • София
Denizara, така направихме и ние със сина ни, но там балът беше достатъчно висок, за да имаме възможността да избираме и натаманяваме. Всъщност на първо класиране беше приет е АЕ+ФЕ, но с най-висок бал в паралелката и на второ директно премина в АЕ+НЕ.
А сега с госпожицата ще е доста по-трудно. Все още очаквам от нея подредба на желанията, но за сега не е особено активна.

Съгласна съм, че при висок бал е по-лесно, но, ако после стане като при вашите познати - писали всичко и вече не искат руски примерно...Има и много други подобни примери.

# 428
  • София
Ако хич не иска да го учи, да не пишат такъв език естествено. Но детето май нямало подобен проблем. Майката също няма проблем да се учи езика, просто и се струва ненужно.
Моят категорично отказва да учи НЕ и РЕ. Той е от тези с по 1 категорично желание - езикова гимназия с първи език - английски, втори испански. В краен случай, може да размисли за първи език испански, втори английски, от него да мине Joy (сякаш в испанската са опънали червения килим и го чакат)

vasilenae, как ще се сърдя, даже съм благодарна. Само не разбрах, момичетата които са ме цитирали също ли го промениха или форума има някакъв нов алгоритъм и променяйки пост се променят автоматично и в цитатите.

# 429
Благодаря Ви момичета ! Значи няма да го спирам детето ,каквото иска това ще е .Аз съм учила руски и не ми е влизал в употреба ,а и наистина е доста по лесен език от немския. Просто не виждам смисъл къде ще му потрябва освен да забърше нещо на морето ,нали сме от Бургас Laughing това в кръга на шегата.

Аз пък с руски от училище изкарвах най-много пари. Оказа се, че и досега ми трябва, наравно с английския.

# 430
Здравейте,
Майка на седмокласник съм вече. Взехме решение да не ходи детето на допълнителни уроци и курсове през учебната година. Ще разчитам на подготовката в училище и каквото можем ще помагаме с мъжа ми.
Моля да ми препоръчате материали по БЕЛ и математика, които са използвали децата ви тази година. Има много и не мога да ги преценя.
Предварително благадаря!
И успех в класирането!

# 431
  • София
Само не разбрах, момичетата които са ме цитирали също ли го промениха или форума има някакъв нов алгоритъм и променяйки пост се променят автоматично и в цитатите.
Gorgonzolka, аз като те цитирах го мернах и промених една буква.🤗

# 432
Здравейте,
Майка на седмокласник съм вече…
Моля да ми препоръчате материали по БЕЛ и математика…
Малко късно сте се сетили за подготовка. Те матурите минаха 😀

# 433
Mia Rulana пише, че е майката на седмокласник Вече ...🙂🙃
 Аз разбирам, че детето е шести за седми клас. 😁

# 434
  • София
Привет! Вчера следобед приключи проверката по математика.

Общи условия

Активация на акаунт