СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 863
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 930
  • Сф
Имам позната на която детето се е представило мега зле. Тя обаче ми казва, че ще реди определени училища. Те обаче са с висок бал. Не знам защо ще го прави. Посъветвах я да пише и някои по- непопулярни. Дори и за тях не виждам как ще стигне. Не иска. Какво се случва в такъв случай? Избира от останалите на 3 то класиране , реди наново. Нооо пак няма да стигне бала според мен, по начина по който тя реди. И тогава? Какво се случва,че ми стана интересно. Търси училища със свободни места след 4 то класиране ли?
Ето например, на  нашето квартално пише 39- 140 каквото и да значи това. Предполагам минималния е 39.

# 931
Здравейте,
Моето дете също има поне 10т. по-малко от очакваното по мат. Като ви  чета за писаното на матурата "оторед и отзад на листа", я попитах дали и тя не е писала отзад. Писала била и не само тя, квесторите в стаята им казали, че може и от двете страни да се пише... Сега кого да отида и да гръмна ми кажете?!?!?🤬🤬🤬

Може да се пише, но явно при сканирането са пропускали страници. Когато излезе от изпита беше страшно спокоен, че всичко е направил. Беше сигурен във времето, което е използвал на преразказа  и изведнъж много точки надолу. За нас това е единственото обяснение. Има голям опит и смятам, че сам може да прецени какво е направил.5-6 точки разминаване е нормално, но повече говори за грешка. Дано ако е така МОН да са благосклонни към всички дечица и да оправят резултатите.

# 932
Здравейте,
Моето дете също има поне 10т. по-малко от очакваното по мат. Като ви  чета за писаното на матурата "оторед и отзад на листа", я попитах дали и тя не е писала отзад. Писала била и не само тя, квесторите в стаята им казали, че може и от двете страни да се пише... Сега кого да отида и да гръмна ми кажете?!?!?🤬🤬🤬
И на нас ни се губят осем точки по математика. Но той не е ходил на уроци. Единствено от както се включих в темата, започнах да му давам тестовете, които ми изпратихте. МНОГО БЛАГОДАРЯ! Предполагам, че при нас по-малкото точки е от неправилно изписване. Например няма никаква таблица на 21 задача. И въпреки това твърдя, че математиката и английския са неговите предмети. За обл. Ловеч някой знае ли, къде може да се витят работите им? Да допълня, че тези по-малко точки при нас не би трябвало да се окажат проблем.

# 933
  • Варна
Up, заповядай в тази тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1305780.180
Както и има отделна за Първа ЕГ.

# 934
Извинявам се, че нахлувам в темата пак, но може ли някой да ми каже точния текст,който пояснява че при равен бал се сравняват точките и после оценките от дипломата, а не дали на дете 1 това му е първо желание, а на дете 2 - пето.
Споря с едни дами и те са убедени че е като за ДГ и първи клас, много е важно да ти е първо желание иначе ще те изместят при равни точки.

# 935
Има го в справочника. Да си купят, да разлистят, да прочетат. Вероятно и в сайта на МОН при това положение.

# 936
Имам позната на която детето се е представило мега зле. Тя обаче ми казва, че ще реди определени училища. Те обаче са с висок бал. Не знам защо ще го прави. Посъветвах я да пише и някои по- непопулярни. Дори и за тях не виждам как ще стигне. Не иска. Какво се случва в такъв случай? Избира от останалите на 3 то класиране , реди наново. Нооо пак няма да стигне бала според мен, по начина по който тя реди. И тогава? Какво се случва,че ми стана интересно. Търси училища със свободни места след 4 то класиране ли?
Ето например, на  нашето квартално пише 39- 140 каквото и да значи това. Предполагам минималния е 39.

Ако и на четвърто класиране не влезе след него се проверяват свободните места и тръгваш по избран от теб ред на тези училища и подаваш документи до директорите.Моя позната успя да  запише детето си / с много ниски резултати/ чак на 10-ти септември.Тръшкаше  се синът и,че тук не иска,там не иска ,но се записа там където успяха да се договорят.Класирания след 4-то няма и за това се налага тази разходка.С една дума разговаряш на място и все някъде ще го приемат.

# 937
  • Пловдив
Всички деца са герои...То не бяха пандемии,онлайн обучения,тестове за достъп до училище.Честно ви казвам,за мен всички са отличници по един или друг начин.
При нас както се очертава,въпреки хубавия бал изобщо не иска да реди  езиковите и НТГ.За НТГ евентуално щяла да пише 1-2 паралелки на последните желания с идеята хем да не влезе,хем по някаквъв начин да ми угоди на акъла.Ами няма смислъл да я натискам повече.все пак тя ще учи 5 години,не аз.Дано не съжалявам след време,че  не съм толкова настоятелна.

# 938

При нас както се очертава,въпреки хубавия бал изобщо не иска да реди  езиковите и НТГ.За НТГ евентуално щяла да пише 1-2 паралелки на последните желания с идеята хем да не влезе,хем по някаквъв начин да ми угоди на акъла.
А тя какво иска?

# 939
Учеше се, само че нашите наборчета проспаха, пардон, "учиха онлайн" 5 и 6 клас. Практическите предмети като ФВС и ТП отидоха на кино. Сега са много добри в правенето на презентации, но ако трябва да забият 2 пирона или да насекат дърва за огрев, ще има осакатени, хахахаха.
Наборчетата не са проспали ,а и "ученето онлайн" не е толкова виновно.Просто от много години няма оборудвани кабинети или поне аз не съм видяла такива.Така,че гимназията не е мястото за усвояването им и прогимназията да си свърши работата навреме.
Познавам много проспали Joy или заспали по рождение Joy на които онлайнът им дойде дюшеш. А дали в прогимназията, или в гимназията ще усвоят някое умение, не е от голямо значение, важното е да го усвоят. Познавам чудесни IT специалисти, но толкова сакати и с меки пръсти, че да се чудиш как са оцеляли, и хора със средно образование, но със златни ръце. Всичките са чудесни! Наистина няма кабинети в училищата, а дори и да има, това са или СТЕМ центрове с определени възможности, или кабинети на доизживяване. Тук ние, родителите, бихме могли да ударим едно рамо, стига да можем. Нека не оставяме цялата отговорност на прогимназиите и те да си свършат работата...
😂

# 940
  • Пловдив

При нас както се очертава,въпреки хубавия бал изобщо не иска да реди  езиковите и НТГ.За НТГ евентуално щяла да пише 1-2 паралелки на последните желания с идеята хем да не влезе,хем по някаквъв начин да ми угоди на акъла.
А тя какво иска?
Иска да се занимава с графичен дизайн.Рисува много,добра е по ИТ,географияи история  са и едни от любимите.С английски няма проблем,чете книжки на езика.Та като гледам,ще пише Хуманитарната ,чуди се за Патриарха за  2 паралелки ,но сега с тоя графичен дизайн гледа и Пайсий Хилендарски ,а аз нямам никакви отзиви.В Патриарха паралелките са с профили,а тази в Паисито е професионална 3 степен.Приемам съвети:hibiscus:

# 941

А тя какво иска?
Иска да се занимава с графичен дизайн.Рисува много,добра е по ИТ,географияи история  са и едни от любимите.С английски няма проблем,чете книжки на езика.Та като гледам,ще пише Хуманитарната ,чуди се за Патриарха за  2 паралелки ,но сега с тоя графичен дизайн гледа и Пайсий Хилендарски ,а аз нямам никакви отзиви.В Патриарха паралелките са с профили,а тази в Паисито е професионална 3 степен.Приемам съвети:hibiscus:
А защо не МГ графичен дизайн? Като казваш, че са й хубави резултатите?
ХГ и графичен дизайн никак не ми се връзват.

# 942
Понеже стана дума, да кажа само, че съм написала колко точки имаме, за да не излезе, че крия нещо и съм сеирджия само. /щото има една такава категория, визирам позната от живия живот и много ме дразни- те си мълчат и се скатават, не казват неща, които не са им за хвалба, а в същото време ще ми изпие мозъка да разбере нещо за мен, нас, семейство и деца, пък и на всякакви разни външни за нея хора/
Тъпо структурирах, но бързам, спешното ме зове.

# 943

Моя съвет е да поразмислите внимателно и да прецените дали са най-удачни паралелките ,които вие сте избрали.Миналата година приеха девойката ни студентка  1 курс и в "Графичен дизайн" и в "Кино и телевизия" и тя избра второто.Завършила е 2 АЕГ и това,че не е завършила профилирана паралелка изобщо не и попречи в момента е пълен отличник! Справя се дори по-добре от колеги завършили профилирани паралелки.

# 944
  • Пловдив

В Патриарха за кои паралелки умувате? Наскоро разбрах, че паралелката им Икономическо развитие е по-слаба от другите и по възможност да се избягва

Общи условия

Активация на акаунт