233 Уау! и Наздраве! в лятната НЕМСКА тема

• 22 155
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Ася само там ли? Няма ли в нета инфо и за други ?

# 481
Аз знам, че за бързите тестове, трябва да си без симптоми. Когато синът ми се разболя, имаше температура, положителен бърз тест, направен вкъщи и направо го записах за pcr заради бързия, никъде нямаше изискване да си без симптоми. Лаборантите си бяха с пълно защитно облекло. Pазликата беше, че при pcr за доказване на ковид при съмнение е безплатен и не важи за авиокомпаниите, докато туристическият струвааше 70 евро.

# 482
Януари сигурно Делта е бил, но ако си бил болен 2 пъти в последните 2-3-4 месеца, все някакъв Омикрон трябва да е бил. Явно имунитет никакъв нЕма.

А хората са луди. На работата на мъжа ми бяха много стриктни/наплашени/внимателни с мерки и всичко в последните 2 години, а сега решили да правят някакво задължително събиране с над 400 души в една зала без каквито и да е мерки. Половинката отказа категорично да отиде. А в съботата след това – летен празник за служителите и семействата им с музика, ядене и т.н. Rolling Eyes Инциденцът е над 750. Аз ако бях работодател не бих рискувала да ми се натръшкат половината служители.

# 483
Затова на много места за пцр първо правят бърз .
Blеu може би при 9 евровите блъсканици по транспорта и също при настоящите масовки по летищата ... ами работодателя си е казал @кВо са тВа сега 400 души? 1 сбан допелдек народ с 9 еврови карти в една слънчева събота на път за любимо място за излети @

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 14:09 от bella-ciao

# 484
  • Немция
Ася, беше споменала вчера за нервност, четох тези дни, че неспокойство, чувство на стрес, са често симптом при новите варианти на Омикрон.
Знам, че звучи неубедително, но в твоя случай явно е било предвестник.

Най-често докладваните симптоми на омикрон BA.5 вариант в UK чрез приложението the ZOE Health Study app. Преобладаващите симптоми:
1. умора
2. чувствайки се стресиран
3. чувствайки се нервен
4. мозъчна мъгла
5. главоболие
6. чувствайки се скован
7. чувствайки се потиснат
8. болки в кръста
9. мускулни болки
10. натрупване на газове в храносмилателния канал
11. горещи вълни
12. болки в ставите в колената
13. болка в очите
14. течащ нос
15. запушен нос
16. киселини в стомаха
17. подуване на корема
18. кихане
19. замаяност
20. болка в тазобедрената става

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 14:20 от Бибит

# 485
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, нервността е от друго.
Забелязвам, че последните два пъти се разболявам, когато ми дойде. Ниският имунитет има връзка с хормоните (май с естрогена), затова и при мъжете настинката е толкова драматична 🤪, нямат толкова естроген.

Иначе само с корема нямам проблеми и носът не тече.
Болки всякакви имам и не мога да ям. Мъжът ми си хапва.
Пих детско сиропче сега за Т и болки, друго нямам вкъщи.

# 486
Ася ако сте мног озле и нямате нищо животоспасително и няма на кой да звъннеш казвай . Ще врътна едно кръгче, но по-късничко , когато се разкарат служещите от задръстванците.

# 487
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, благодаря. Чак толкова зле не сме/съм. Аз избягвам болкоуспокояващи, затова нямам нищо вкъщи.

Обаче тези болки в ставите ми разказаха играта.
Преваканционно съм -2кг 🤣

# 488
  • München, Deutschland
Ася, бързо да се оправяте!
Почивайте си, щадете се, ако трябва ще се яде пица 3х и паста 3х в седмицата, стига това да ви дава време за почивка в момента. Корона-некорона, настинка е, ще мине, дано да е и бързо. Simple Smile

# 489
  • Germany
Ася, стиснати палци и от мен, бързичко да ви минава🤞
Честно казано и аз имам няколко познати, които сега пак са болни. Което не е кой знае колко странно, като се има предвид, че няма никакви ограничения, има си и събития, и концерти, пътувания. Ние попътувахме с 9 евровите карти, с регионален влак, че то там най-безопасно ми се видя. Всички си бяха маскирани. Много рядко да видиш някой без маска. А на обиколка в замък върнаха двама младежи, защото не бяха с ффп2 маски.

# 490
От днес бързите тестове струват 3 евро. Безплатни остават за някои изключения, едно от които е налични симптоми. Само не ми е ясно кой в тест центровете ще решава дали имаш или нямаш симптоми, като там служителите са от кол и въже събрани.
https://amp.focus.de/gesundheit/news/bund-schafft-kostenlose-bue … id_107995235.html

ПСР вече доста време правят само по изключение.

# 491
  • Германия
Ася, да оздравявате бързо! Трудно е с малки деца, колкотое възможно- използвайте слънчевите лъчи. Аз се влачих между леглото и шезлонга на терасата.  Навън дишах по-лесно.

# 492
Да се похваля. Цял отдел от фирмата ни имаме кюндигунги. Бизнесът с България пресъхнал. А преди седмица ми вдигнаха заплатата. 🤣 Ще дават Abfindung и имам двумесечно предизвестие, но трябва сега да пиша бевербунги, пък интервюта, пффф. По-добре де. Аз си бях дала срок до края на октомври да сменям работата, че не се трае отдавна и все по-зле става, а и е на 70 км работата. Шефът искал да говори с мен. Сигурно ще се пазари за обезщетението. Чудя се да ходя ли въобще или по немски да ги подкарам с болнични и накрая да си ползвам отпуската.
Днес е лудница в WhatsApp. Една колежка направи група и всички пищят. Колективно при адвокат да сме ходили и разни такива  идеи плюс много шайзе. 🥳 Германци са всичките. Аз ако ходя при адвокат, няма да е колективно си мисля, но не знам за какво да ходя даже.

# 493
Давай с болничните, Софт. Не те заслужават. Тъкмо ще използваш времето да огледате жилищА в Кьолн, че за вас едно, за дъщерята едно, склад да съхраняваш черешите... Joy

На мен пак мий жега. Чудя се да пийна ли последмалко едно бяло винце или да държа приличие.

Моя ЛЛ каза да изчакам до септември за новите бустери. Първи ще ме боцне, както си му е реда.
Чудя се една София късно през ноември дали да не напрая.

# 494
И аз съм от този понеделник с увеличение на заплатата и работното време. Очаквам абсолютно същото като при Софт.

Софт, кажи им да се държат здраво за полата/панталона,че ше пуцаш🌪️😆

Пожелавам за пореден път на всички болни бързо оздравяване !Аман от болести и болежки! 🤞🙏
Наздравици без кихавици! 🥂

Общи условия

Активация на акаунт