233 Уау! и Наздраве! в лятната НЕМСКА тема

• 22 131
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Хибридите имат много малък пробег на ток.
Приятели си купиха електричка Мазда с 240 км пробег на батерията. Зареждат веднъж седмично безплатно в някой мол и им стига за до работа и обратно, водене/вземане на децата и пазаруване. За дълъг път е по- сложно, защото трябва да спреш, да чакаш 20 минути на фаст чарджър и да платиш 20-25 евро. И пак е несравнимо. Ако имаш Тесла в цял свят на техни зарядни зареждаш безплатно. Зареждане от къщи струва 4 евро, с новите цени на ток, ако ще и 10 да струва. Аз искам с по-дълъг пробег и с по-ниски цени от сегашните.

# 571
Мила ми белла, благодаря за линковете, обаче единият не се отваря, другият ме приспа. Що не намирам прозяващ се емотикон, по дяволите?
А, има заспал! Sleeping

# 572
  • в сърцето на един мъж...
Брат ми е с хибрид, пак си взе хибрид, и ние мислим да го последваме и е много доволен.
Пипи, излишно е, само може да те хване сънна болест Simple Smile

# 573
Не ви трябват линкове, гледайте Goodbye Deutschland 😂

# 574
Знам, Гея. Отдавна се каня да подминавам, ама ей го на, пак не можах да се сдържа.

# 575
О да, в това предаване редовно ги показват тия дето заминават Simple Smile
Пипи, при такова засилено присъствие трудно се сдържа човек Simple Smile

# 576
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Минах аз през короната. Вече съм без симптоми, още съм обезсилена.

Сега се чудя дали да се тествам. Доколкото разбирам вече тестовете са платени, но не всички плащат по 3€, трябвало да докажа нужда...🤷♀
Зелбсттест ли да нося?!

Някой има ли вече опит?

# 577
  • Берлин
Благодаря за коментарите за дахбокса. Ще го принудя да размисли.
При нас дойде зимата

Гея, как постигаш да си толкова търпелива ❤

# 578
3 дни зор е тоя вариант, Ася. Добре, че си по-добре.
Нямам опит с платените, ама да, носи позитивен домашен тест, би трябвало да минеш безплатно.

# 579
Ася, добре, че вече си по-добре. Вземай всичко положително, днес пазачът на работа ми се оплака, че му струва сега всеки ден 10€ шнелтеста- 3€ било, само ако имаш подозрение за зараза и симптоми. Той е пенсионер на 450€ и не знам как ще му излезе сметката с 50€ седмично само за тестове, но фирмата ни държи всички неваксинирани екстерн Dienstleister ежедневно да носят тест.

# 580
Имам си официално абитуриентка! Днес пребори математиката и приключи с изпитите.

Дахбокс имахме с предната кола, когато децата бяха малки и носехме повече багаж, колички, легълца и т. н. Сега мястото ни стига и не сме мислили да купуваме.

След време ни се иска да вземем един електроавтомобил за кратки разстояния, на работа и двамата с мъжа ми можем да зареждаме безплатно. Но засега има по-наложащи разходи и колата ще почака.

# 581
Папурче, работя в детска градина, все пак, за там се искат яки нерви Simple Smile Възпитавам се Simple Smile
Ася, хубаво е, че си по-добре. Точно коментираха, че с положителен тест и без симптоми, може да се направи пср.
Джей, да ти е честита, да й върви по вода!

# 582
Чудя се за теста, какви са ми ползите?

Аз още утре ще си стоя в нас, още не съм фит да се мотам така или иначе...
В неделя изтичат 5те дни и ще съм 48ч без симптоми.

# 583
  • Германия
Ася, на мен pcr-теста ми беше нужен най-вече заради доказване на заразяването и сертификата после.  Такива бяха правилата в работата ни през май месец.

# 584
Пепе, и това го мислех.
Сертификатът ще важи 3м, де факто 2м., защото трябва да са минали 28 дни от заразяването.
Ако наесен затегнат пак положението, моят ще е изтекъл.

Иначе миналата неделя бяхме с едно семейство на езеро. Мъжът ми се чувстваше добре.
Не сме се доближавали много, аз с жената си бъбрих, мъжете бяха от двете ни страни, т.е не са били в близък контакт.
Обадих се във вторник да им кажа, че мъжът ми е положителен. Днес тя се обади: мъжът й също! Тя още беше здрава.

Не очаквах, че и навън е толкова заразен.
Децата иначе са пушка, не странят от нас...

Общи условия

Активация на акаунт