233 Уау! и Наздраве! в лятната НЕМСКА тема

• 22 116
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Днес мисля да се мотая, да направя някакъв шопинг за повдигане на настроението, да седна на един коктейл, нещо такова. Станах рано и успях да свърша много неща: разходка, закуска в бекерая и фризьор.

# 601
Джей честита да е дъщеря ти!
Ася аз докато пожелая оздравяване ти го мина. След 5 дни можеш да се освободиш доколкото знам само с тест. Не е автоматично. Сертификата ако евентуално някъде в ЕУ признават 6 мес, тамън ще ти е до декември. В Германия 3 месеца.
В Бг е ужасна жега, детето изгоря буквално за 5 мин.

# 602
При много силни болки Discus Compositum N mit Kalmia Tropfen. Това пък знам от приятел ветеринар. Казваше ми да и взема инжекции, че във ветеринарната медицина се използва много успешно от много години, но аз не посмях, понеже беше само във ветеринарни аптеки и ме притесняваше дозировка и т.н. Преди няколко години видях, че и в хуманна аптека го има. От тогава ѝ поддържам наличност на капки, но е пила само веднъж, каза, че месеци след това не я е боляло.
Благодаря за споделеното! Ще потърся за Мм, че често го боли гърба/кръста и чак краката му изтръпват. Особено като има вятър. В такива моменти му помага Фламексин (от бг си го носим Blush), но краткотрайно.
А да препоръчате фирма за Омегите? То една комбинирана добавка ли е, 3 различни ли са, кое е по-добре?

# 603
Глоу, много благодаря за подробната информация, ще се възползвам и аз за нещастното си коляно.
Ние днес за сефте се възползвахме от 9 ойро тикета, ходихме до Донаувьорт, много симпатично малко градче.

# 604
За омегите различни неща вземам, не бих могла да препоръчам, общо взето каквото има в аптеката в която купувам другите неща.
Майка ми не понася диклофенак под каквато и да е форма и е много сложно с обезболяването.

# 605
  • Germany
В момента доизпиваме тази  Омега https://www.amazon.de/capsules-Triglyceride-Laboratory-Extensive … vZ0NsaWNrPXRydWU= . Омега 3 си е рибено масло, общо взето вземаме каквато намерим изгодна, но да е 1000 мг фиш оил. За комбинирани омеги не мога да помогна.
Пипи, натоварени ли са влаковете в събота? Ние избягваме да ползваме през уикенда, защото все си мисля, че с тези 9 еврови тикети е някаква тъпканица …

# 606
GlowFlow благодаря. Физиотерапия прави ли?
мама-ени извинявай че се намесвам, но не е добре. Лекарите дадоха ли физиотерапия?

# 607
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз взимам Омега 3 на Norsan Algenöl - на олио си е, не са капсули. Може да се слага в мюсли/кисело мляко, може и от лъжицата.
На вкус е приятно, няма после гаден вкус в устата.

# 608
PeaPink, ние го хванахме от Пазинг, имаше места. На връщане също нямаше проблем. На съседния перон обаче, във влака за Фюсен беше доста натоварено.
 Мислим да се възползваме и за едно ходене до Залцбург, тикета важи и до там. Щото ходихме една зима на коледен базар до там, измръзнахме като кучета и не видяхме почти нищо от града. Искам да го видя през лятото.

# 609
  • Germany
О да, ние ходихме до Фюсен уж през седмицата, но пак си беше пълно.
Хубаво е в Залцбург, когато е топличко. Отидете 👍

# 610
мама-ени извинявай че се намесвам, но не е добре. Лекарите дадоха ли физиотерапия?
Бела, той проблемът на Мм е от към 13 години. Тъкмо като прохождаше синът и Мм легна на легло от болки. Последваха изследвания, инжекции, лазертерапии, китайска медицина - нищо не помогна. И тогава му изписаха физиотерапия и я беше провеждала една възрастна дама и му беше казала: "изборът е много прост - правиш сутрин гимнастика, нямаш проблеми - не правиш гимнастика, имаш проблеми". И така се спасява от много години с гимнастика, но понякога нещо го изважда от релси. Тук също беше на лекар - не му помогнаха.

# 611
Бела, прави и какво ли още не, но има прищипване на нерв от приплъзването на прешлените и е за операция, за сега се удържа фронта, но също минава към крака, болки, изтръпване.

# 612
Много лошо. Важно е че има назначено лечение и има лекар запознат. Значи не знам доколко е вярно, но на мен един терапевт ми казваше че не е добре да се спи по корем в такива случаи. Стрес, стойка, стягане , схващане т.н. също играе роля. И короната може големи проблеми да направи. Това е , което знам. Майка ми взима някакви капсули с някакви охлюви и още нещо беше. Колко помага не знам, но като я заведохме 2 дедмици на морето, но на море на което може да влиза спокойно, да си лежи на шезлонг колкото си иска без нахалници ... ами отрази и се много добре.

# 613
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Глоу, има една книга, която е точно за такива проблеми и я препоръчвам: Библия за хората с болки в гърба.
(Имам я като еКнига, който има интерес)

Там е обяснено кога какво упражнения, операции рядко препоръчват, често водели до влошаване.

Болките в гърба могат да са и психо-соматични.

# 614
Ася,
Сертификатът на сина ми за преболедувал ковид му го признаха като 1 доза от ваксината, нищо че боледува края на януари. Аз сега ваксинирах децата и за него казаха, само 1 доза и се води напълно ваксиниран.

Общи условия

Активация на акаунт