Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 16

• 128 619
  • 1 262
  •   2
Отговори
# 1 200
Откъде тая злоба по нощите... На това се чудя, не на друго.
Нито ми е мазна косата за един ден, нито я мия всеки ден. Това откакто спрях премиващите шампоани, де, да не си помислите че е от някой супер професионален. Искам коса да имам, все пак, не някаква суха метла, пък който иска да му вика супер-дупер измита.

# 1 201
Аз си взех шампоан от Дм за 3 лв да опитам на балеа и омг не съм доволна на 2 ден косата ми е тежка и мазна.Днес ще хода до лили и златна рибка.

# 1 202
Дрогерийните шампоани са по-агресивни към скалпа. Аз съм с чувствителен и не мога да се измия с обикновен шампоан. Много ми дразни скалпа. Въобще не са за всеки тия шампоани.

# 1 203
  • В един копнеж!
Докато си сипвате на косите дрогерийни шампоани всеки ден, през ден или както там процедирате, проблемът ще е непрекъснат. Честото миене стимулира още повече омазняването.
Насочете се към дермокозметика. Разликата в цената не е космическа.

# 1 204
А най-добре е да се гледа състава и да се избира според нуждите на косата. Моята, например, не харесва много кератин и ако ще най-скъпия професионален шампоан с кератин да си купя, пак не изглежда добре.
В дермокозметиката също има не особено полезни съставки.

# 1 205
Истината е, че косата се променя с годините и започват да ѝ влияят различни фактори като- сезони, хормонален статус, възраст, топло, студено, носене на шапки, климатици, сух възхуд и тн.
Така че както се грижим за лицето си, така трябва и за косата си.Да се види какво точно ѝ е нужно във всеки един момент.
Абсолютно съм съгласна за козметиката и състава, а не дали е профи, дермо и тн.Не знам защо някои потребителни смятат, че другите досега са пасли трева, докато те са яли шоколад.
Не е хубаво да се обобщава така.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 10:55 от ДХ3

# 1 206
Докато си сипвате на косите дрогерийни шампоани всеки ден, през ден или както там процедирате, проблемът ще е непрекъснат. Честото миене стимулира още повече омазняването.
Насочете се към дермокозметика. Разликата в цената не е космическа.
И този коментар е в тема за дрогерийна верига?

# 1 207
Добре, дами, виждам, че сте доста наясно, аз до сега не съм задълбавала толкова в избора си на шампоан, но от много време имам проблем със скалпа и не намирам решение. Ходих и на дерматолог, уж прехвален лекар, наблъска ме с някакви шампоани от аптеката от които косата ми стана още по-суха, но и скалпа също, усещах кожата на главата си като по-тясна след миене на косата. Скалпът ми се бели на корички, не смея да облека черна дреха, като солница ми е главата. Не ме сърби. Косата ми е естествено къдрава, адски суха, изрусена.
Събрала съм какви ли не шампоани, ще се опитам да дам линк или снимка към всички, които имам, моля, помагайте. Чувствам се зле с толкова проблемен скалп. Последният шампоан ми беше изписан с рецепта, заедно с лосиона

# 1 208
  • Сливен
Пробва ли да сложиш няколко капки чаено дърво в стандартния шампоан който си ползваш?
Аз имам едни петна,червени и като се изкъпя започват да се белят.Появат ми се от стрес и нерви.Преди години се оправих със Сенсунблу,но май е спрян.
В някоя от темите мацка беше споделила,че е доволна от шампоана на Здраве с чаено дърво.Само веднъж съм го ползвала и нямам още мнение.
Щом ти е сух скалпа този тоник със салицилова киселина не мисля,че е подходящ.

# 1 209
Щом ти е сух скалпа този тоник със салицилова киселина не мисля,че е подходящ.
И аз стигнах до това заключение. Пробвах го два-три пъти, но нищо не се промени за добро.
Не съм слагала чаено дърво, но ще си купя още днес и ще сложа в шампоана довечера. Наистина съм отчаяна вече... Никакъв друг проблем не ми създава, защото не ме сърби главата, но това ръсене... направо се срамувам от него, защото хората не знаят, че правя всякакви опити да се преборя с това.

# 1 210
Добра фризьорка понякога помага повече от някои лекари при проблемен скалп. Имам предвид такава която разбира не само от подстригване и боядисване. На сестра ми точно фризьорката, след много подробно разпитване и естествено и след като я е видяла, я насочи към конкретен шампоан. Не е по темата, де, мисля че само в аптеки е точно въпроснота марка и мисля че не го ползва на всяко миене него, през другото време си е с дрогерийни. Но пак те цялата серия насочени всеки към проблем, ценното в случая беше съветът кой точно.
Така на сляпо и наизуст може да отнеме много време и средства докато (ако) се открие какво би помогнало, когато наистина има проблем.

# 1 211
  • София
Аз също мъча дерматит на скалпа от две години. Почти нищо не ми помага, освен Алпикорт за да се успокои. Междувременно и на ушите и веждите ми се появи. Наскоро гледах видео че това си е част от симптомите на перименопаузата, така че съм се примирила че ще си търпя...

# 1 212
На мен скалпа ми много се раздразни от един шампоан, който пък ми прави косата супер. С дни стои чиста. Ако се раздразни много скалпа слагам Дипросалик лосион на скалпа. Беше ми предписан от дерматолог

# 1 213
Точно Дипросалик коментираме по-горе.
Всъщност, проблемът ми не е по цялата глава, а на зони. На тила, отгоре на главата и от слепоочията до над ушите. На тези места се образуват корички, които са сухи, не ми се струва скалпът да е мазен. Косата в допълнение е адски суха. Мога да не мия косата си по 1 седмица и пак да не изглежда мръсна.
В интерес на истината, с тия евтините и наречени профи шампоани на Балеа, не се чувствам зле, но и подобрение не виждам. Защото има шампоани, след които косата ми не е добре, след тези е ок. Имаше един от тях, светло син, против пърхот, значи от него се подобриха нещата след две измивания, но този шампоан изчезна безследно и никога повече не се появи.

# 1 214
На Билка шампоана срещу Себорея не е лош. ММ него ползва, след години на Дюкре и подобни медицински шампоани.

Общи условия

Активация на акаунт