Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 16

• 128 632
  • 1 262
  •   2
Отговори
# 1 185
Дами,шампоан ,който не омазнява бързо косата може ли да ми препоръчате и серум за крайща 😀
Шампоан да омазни косата - трудна работа, освен някои от бебешките евентуално. При мен се омазнява по-бързо ако използвам по-агресивни шампоани които я премиват и после съответно компенсира с повече омазняване. Затова от години съм на шампоани за ежедневна употреба и с тях ми е най-добре. Тия дни пак си купих поредната туба от Лидл от тяхната марка, за ежедневна. Зелена туба, наподобяваща дизайна на Шаума. Не знам вече колко пъти го купувам, хем е половин литър и изкарва доста време.

# 1 186
  • пустинята Гоби
Lumene има в Лили, в ДМ не съм виждала. Въпросния фондьотен и аз го ползвам и съм доволна. С леко мазна кожа съм, 40+.

# 1 187
Няма Lumene в dm.
Ползвахте ли талона за 08.03? Тъкмо имам нужда от нова спирала и мисля да го оползотворя, както и да си подновя любимия гланц на Maybelline Lifter.

# 1 188
Свалих си преди 2 дни приложението на ДМ, обаче нямам такъв талон, за какъвто вие говорите - осмомартенски.  Имам един, който е до ноември и е само за онлайн пазаруване/за добре дошли/. В приложението ли ви излезе талона или в сайта им?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 13:29 от mmtomova

# 1 189
  • Бургас
Благодаря ви,Мацето,Шантал.

# 1 190
Свалих си преди 2 дни приложението на ДМ, обаче нямам такъв талон, за какъвто вие говорите - осмомартенски.  Имам един, който е до ноември и е само за онлайн пазаруване/за добре дошли/. В приложението ли ви излезе талона или в сайта им?
Талоните са само в приложението.

# 1 191
Оригиналният замисъл е, че фон дьо тенът е с най-голямо покритие, тоест буквално ти дава някакъв тен на лицето, покривайки кожата изцяло. ББ крем идва от blemish balm, тоест балсам за несъвършенства - неговото покритие е по-слабо, но все пак достатъчно силно да се справи с петна, червенини и т.н. CC крем е color correcting крем, тоест крем, който променя леко цвета на кожата - ако например си недоспала, да изглеждаш по-бодра и свежа.

А това, че производителите отдавна са размили понятията и си пльоскат случайни наименования върху каквото им падне, е отделен въпрос...

# 1 192
  • София
Много добро пояснение. Досега не съм се замисляла за разликата. Всичките ми бяха много подобни. Lumene-то е от Lily, да, моя грешка.

Оригиналният замисъл е, че фон дьо тенът е с най-голямо покритие, тоест буквално ти дава някакъв тен на лицето, покривайки кожата изцяло. ББ крем идва от blemish balm, тоест балсам за несъвършенства - неговото покритие е по-слабо, но все пак достатъчно силно да се справи с петна, червенини и т.н. CC крем е color correcting крем, тоест крем, който променя леко цвета на кожата - ако например си недоспала, да изглеждаш по-бодра и свежа.

А това, че производителите отдавна са размили понятията и си пльоскат случайни наименования върху каквото им падне, е отделен въпрос...

# 1 193
Другото е и че ФДТ си е стриктно просто грим, докато ВВ и СС кремовете се водят и грижа, малко 2 в 1 или там колкото неща твърдят че вършат.

# 1 194
Дами,шампоан ,който не омазнява бързо косата може ли да ми препоръчате и серум за крайща 😀
Шампоан да омазни косата - трудна работа, освен някои от бебешките евентуално. При мен се омазнява по-бързо ако използвам по-агресивни шампоани които я премиват и после съответно компенсира с повече омазняване. Затова от години съм на шампоани за ежедневна употреба и с тях ми е най-добре. Тия дни пак си купих поредната туба от Лидл от тяхната марка, за ежедневна. Зелена туба, наподобяваща дизайна на Шаума. Не знам вече колко пъти го купувам, хем е половин литър и изкарва доста време.

Омазняването е въпрос на ген, хормонален баланс и т.н. Масовите шампоани които се продават навсякъде не изчистват добре косата и имат много парфюми и ароматизатори за да замаскират мръсотията. И за това тези на които им се омазнява по-бързо косата трябва да я мият почти всеки ден, което не е добре за косъма. Единствено истинските професионални шампоани изчистват по-добре косата и тя може да изтрае 3 дена без измиване примерно вместо само 1.

# 1 195
Писах, брисах... и се отказах, то не знам какъв смисъл има да се обяснявам на някого дето едва ли не ми казва че ходя с мръсна коса и го замаскирам с аромати, понеже не ползвам истински професионални шампоани (има ли всъщност неистински професионални?) дето единствено те могат да ми я измият Grinning

# 1 196
С мазна коса съм откак се помня и освен миене, нищо друго не помага-ни евтини, ни профи, ни скъпи, ни…Това си е физиология.

# 1 197
Писах, брисах... и се отказах, то не знам какъв смисъл има да се обяснявам на някого дето едва ли не ми казва че ходя с мръсна коса и го замаскирам с аромати, понеже не ползвам истински професионални шампоани (има ли всъщност неистински професионални?) дето единствено те могат да ми я измият Grinning

Ох полека с нападките да не се задавиш.
Мий си косата всеки ден с ежедневни шампоани и продължавай да се чудиш защо е мазна в края на деня.

# 1 198
  • пустинята Гоби
Митата коса не се познава по аромата, а по вида, така че чак нищо да не мият масовите шампоани, хайде малко по-полека. От ДМ шампоан не харесвам, но с радост ще прочета, ако някой препоръча нещо.

# 1 199
Аз си купувам от ДМ Глис шампоаните, Една профи- Джон Фрида, на Шварцкопф профи серията, на ДМ профи сериите също харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт