Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 87
Здравейте, съфорумци/ки,

Моля ви да споделите вашия кариерен опит - защо избрахте да се развивате в определена професия, дали сте доволни от избора си и да споделяте съвети с начинаещите в същата сфера. Мисля, че тази тема ще е интересна и за най-младите хора, които тепърва се чудят по кой път да поемат - вашия опит ще ги поучи до някаква степен и ще могат да вземат по-информирано решение. Също така темата ще се хареса на хора, които искат да предприемат завой в кариерите си и да се насочат към нова професия.

Благодаря ви за вниманието.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 10 465
Професия (образование) - защото най-добрата ми приятелка от училище + момчето, в което бях несподелено влюбена, планираха да учат такова. И аз някак несъзнателно се повлиях. Sunglasses

Конкретна длъжност - защото измежду тези, които могат да се работят с това образование, ми допада най-много.

Доволна съм, не мога да се оплача, но не препоръчвам непременно такъв начин на избор на образование. Wink

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:09 от Магдена

# 2
  • Мнения: 1 868
Записах да уча нещо, което исках много, но се разочаровах и се отказах да работя. Още в четвърти курс в университета се преориентирах. Бях решила да завърша и да не се отказвам в последната година, а после да изкарам магистратура в друго професионално направление.

Това, което правя не в момента, дори не съм мислела, че ще го работя преди 10 г. Представях си съвсем други неща, а не корпоративна работа. Но съм доволна и ми харесва. За кратко опитах да сменя с уж по-творческа и интересна работа в областта на дигиталния маркетинг и се оказа, че грам не е моето място там.

Спокойна съм и съм щастлива, харесва ми това, което правя, има на къде да се развивам. В кайна сметка с доста заксънение записах и магистратура. Дълго време не бях сигурна какво искам, доволна съм, че си помислих толкова време и направих правилния избор.

# 3
  • Мнения: 231
Учих в езикова гимназия като ученичка... Бяха най-ужасните 5 години в живота ми. Езиците изобщо не са моето и бях твърдо решена да уча нещо инженерно... Избрах рядка специалност в областта на машиностроенето. Много, много ми допадна специалността и учих с голямо удоволствие. Сега работя по специалността, като водя упражнения в университета ми като хоноруван преподавател... И двете неща много ми харесват! Логично правя всичко с удоволствие и се развивам.
Относно заплащането - началото беше трудно. Плащаха много малко, когато си без опит, смених няколко фирми докато намеря такава, която да е точно по моята специалност. Обаче предвид малкото специалисти в областта на по-късен етап нещата стават отлични... Wink

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 16:59 от the_bug_lady

# 4
  • Мнения: 6 242
Аз съм учила 9 години в една област (Икономика) , но все различни специалности и сега работя в тази област, но на длъжност за която не  съм учила, а съм се самообучавала🙂.
Първо най-добрата ми приятелка в училище реши че ще учи в определена гимназия, на мен ми звучеше добре и реших, че и аз ще кандидатствам, приеха ме в специалността в която искам. После реших, че ще продължа и висшето със същата специалност, но в университета ме приеха в друга. Завърших и работих точно 6 месеца и не ми хареса. Записах друга специалност като магистратура, но и от нея не бях във възторг. Започнах работа по специалността от гимназията, после се преместих на друга длъжност, която по мое време я нямаше като специалност в университетите и трябваше доста да чета и да се самообучавам. Това е моята работа вече доста години и много ми харесва. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт