Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 62 088
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Ох това с голите приказки направо ме побърква. Вчера майка ми се изцепи "Е, те АЕГ вече не са това, което бяха!". Попитах я " а ти кога си имала уреди на тази марка?"- понеже знам, че не е имала. Сконфузи ми се една такава и ми казва "ама така казват хората". Вярно, че вече е на напреднала възраст, ама и тя, която грам не отбира от техника и за нея марката не означава нищо, знае какво казват хората и акъл раздава даже на комшийките, аха! Иначе знае да отиде в магазина, да купи някой боклук и после да ме тормози, че не работи като хората.
То и Ладите вече не са като едновремешните, ама ей го на- оцеляваме някак си. Мъчим се Simple Smile

# 151
  • при него
Така е, Петя.
И понеже сме в тема за пералните... аз от моето АЕГ съм доволна, писала съм вече достатъчно. Погледнах я и 6-та серия, ами съвсем си е Ок, като функции и параметри.
Не казвам, че Бош е лош, но аз с Бош допирни точки нямам и не мога да изразя обективно мнение.
За АЕГ  ни направиха оферта, каквато за Бош не получихме. Лоша търговска политика ли, неадекватен консултант ли,  но факт. Иначе бяхме подбрали сходно ниво уреди на Бош. Взехме 7 уреда, като единия вид уред, Бош го нямаха тогава изобщо ( миналото лято), сега не знам как е. Та със 7 уреда плюс 2 от преди, мога да кажа само най-добри думи за АЕГ и като качество и като търговска политика.

# 152
Аз не мога кажа, че едните са добри, а другите лоши. Зависи си от модела. В случая потребителката има бюджет около 900 лв, ако помня добре, и се търси оптимален вариант. За тази сума, както вече се каза, може да се намери доста стабилна като качество и работа машина, с разглобяем казан и съоветно евтин ремонт, докато в този ценови диапазон при АЕГ нещата не са много розови. Вече споменах какво трябва да се гледа там. Въпреки морето от марки и модели, качествените и на разумна цена такива са сигурно не повече от 30% от предлаганите. АЕГ много, ама много са си надули цените през последната година и половина. Не съм против никоя марка, но гледам и от практичната страна.

# 153
  • София
Ох това с голите приказки направо ме побърква. Вчера майка ми се изцепи „Е, те АЕГ вече не са това, което бяха!“. Попитах я „а ти кога си имала уреди на тази марка?“ - понеже знам, че не е имала. Сконфузи ми се една такава и ми казва „ама така казват хората“ ...

Хората говорят така за всички уреди и всички марки. „А едно време какви перални имаше!“ Simple Smile

Всъщност, качеството не винаги спада, при някои марки дори се подобрява.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 01:27 от Vilemina

# 154
Изчетох голяма част от последната тема. Вчера кандито ми /комбинирана пералня със сушилня, което ползваме само като пералня/ сдаде багажа с грешка 7, което явно е системата за обръщане посоката на мотора. Днес ще търся техник, колко би ми струвал евентуален ремонт, но имайки се предвид над 10 годишната вярна служа, може би е за пенсия.
В момента поради ред причини ми трябва сравнително спешно пералня, но бюджета е доста ограничен.
В момента има кампания за 5 години гаранция на беко.
Гледам тази :
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-7522-XCW-New/p/680721
Нещо по-добро, но много близо до тази цена?
Ползваме сушилня бош на 3 месеца,  която предполагам ще се справи с малко по-ниските обороти на бекото.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 06:34 от rogue88

# 155
  • Вече на светло в София
Здравейте.
И нашата пералня Горение след дълга и вярна служба заслужено ще отиде в пенсия Smile
Нямам място за отделни пералня и сушилня. Сушилнята ми е балкона. В началото на проучването съм за избор на уред. Колебанията ми са : пералня със сушилня или само пералня? Кагото са два уреда в едно, не се ли прави компромис с качеството. Ако е само пералня - бюджет /800 -900/лв.  При комбинация със сушилня /1200лв.-1400/ Какво ще ме посъветвате?

# 156
  • Велики Преслав
Ами по-добре си останете на пералня за 900 лв. Гледайте Бош на промоция, АЕГ, Хаиер..................в редки случаи Финлукс и Шарп, че казаните им се отварят, 90% от болките на пералните са лагери.

Аз вече катерично отказвам да цепя казани, за да сменям лагери. Който иска машина капсулован казан, казвам първо след 3 години да не ми се обажда, освен ако няма да слагам директно нов казан. Изключвам от това АЕГ, защото те използват качествени лагери и много хубави семеринги. Там поне 8 години не мърда. Моята поне толкова издържа.

След това рязането и кърпенето на казана е будала работа. Време, нерви, мръсотия и много, ама много риск, дали няма да прокапе. За това нов казан или нова пералня.

# 157
Здравейте.
И нашата пералня Горение след дълга и вярна служба заслужено ще отиде в пенсия Smile
Нямам място за отделни пералня и сушилня. Сушилнята ми е балкона. В началото на проучването съм за избор на уред. Колебанията ми са : пералня със сушилня или само пералня? Кагото са два уреда в едно, не се ли прави компромис с качеството. Ако е само пералня - бюджет /800 -900/лв.  При комбинация със сушилня /1200лв.-1400/ Какво ще ме посъветвате?
Вижте Бош-овете, които обсъждахме тези дни. Точно за същия бюджет. Сложих и за другата потребителка линкове отдолу.

Изчетох голяма част от последната тема. Вчера кандито ми /комбинирана пералня със сушилня, което ползваме само като пералня/ сдаде багажа с грешка 7, което явно е системата за обръщане посоката на мотора. Днес ще търся техник, колко би ми струвал евентуален ремонт, но имайки се предвид над 10 годишната вярна служа, може би е за пенсия.
В момента поради ред причини ми трябва сравнително спешно пералня, но бюджета е доста ограничен.
В момента има кампания за 5 години гаранция на беко.
Гледам тази :
Ползваме сушилня бош на 3 месеца,  която предполагам ще се справи с малко по-ниските обороти на бекото.
Пари в кофата за боклук! Категорично. Това, на тази цена е я да го сложите за наематели, я в къща за гости, в във ваканционен имот, че да не ви е яд като си замине още по време на гаранцията.  Или вдигате бюджета или си ремонтирайте старата докато съберете пари за нова, или пък да я изплащате. Гледайте тези, като надеждни уреди на прилична цена:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24291BY/p/683996
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24063BY/p/683995
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24062BY/p/683994
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28T90BY/p/683998

Василе, какво ще кажеш за цената? "Добра" е, нали!
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … 9WBCN61B/p/687557

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 09:04 от petiaivanov

# 158
  • Велики Преслав
Малее, ужас. Тя верно ще чукне 3000 лв. Ами наистина вече не си заслужава комби.

Минавам вече на Хаиер за комбита, поне няма оплаквания, пък как и колко харчи...здраве да е. Хората щом ги харесват

# 159
  • София

Гледам тази :
Ползваме сушилня бош на 3 месеца,  която предполагам ще се справи с малко по-ниските обороти на бекото.

Бекото е компромис, а максималните 1000 об./мин. мислех, че са останали в миналия век. А пък 5-годишната гаранция не прави пералнята по-здрава.

Мисля, че сушилнята Бош заслужава една хубава пералня от същата марка. Ще трябва да вдигнете бюджета само с 250 лв, но ще ви служи дълги години. Има и варианти за покупка на изплащане. Ако пък е невъзможно да вдигнете бюджета, може да си вземете втора ръка - има търговци, които продават сервизирани вносни уреди и дават гаранция до 2 години. За тази сума можете да намерите съвсем запазена пералня на не повече от 3-4 години.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 18:40 от Vilemina

# 160
  • Вече на светло в София
Благодаря, на petiaivanov и Васил Василев
Вчера случайно бях до Женски пазар в София ивидях магазинче  за втора употреба на перални. Бяха излажени MIELE и вътре имало и едно AEG. Попитах колко струват. 350лв за AEG-то и 450 лв. за  MIELE . Влючва  2 години гаранция +транспорт до място. Споделих вкъщи. ММ категорично е против. Заслужава ли си риска да се купува уред втора употреба от такъв магазин?

# 161
  • Велики Преслав
Ами ако Милето е с инверторен мотор и барабан над 6 кг защо да не си заслужава?
Търговците обаче лъжат малко с такива машини. Представят машини на по 25 години за по-нови. Миеле имат модели и то много с цифроф дисплей, излезли преди 1998, а те ги представят за 10 годишни и хората като видят диплея вярват. Много лошо могат да ви метнат така. Колкото и да е Миле, тя за 25 години, не се ли разглоби до съставни компоненти няма как да се даде гаранция колко ще издържи. За толкова години, започват да се появяват язви по кръстачката, издуват се кондензатори по платката, съединенията се напукват и ако не е добре сервизирана, никой не може да каже какви нерви ще имате с нея.
На кратко. Харесайте някоя и вижте в интернет кога е излязла.

# 162
  • София
Вчера случайно бях до Женски пазар в София ивидях магазинче  за втора употреба на перални. Бяха излажени MIELE и вътре имало и едно AEG. Попитах колко струват. 350лв за AEG-то и 450 лв. за  MIELE . Влючва  2 години гаранция +транспорт до място. Споделих вкъщи. ММ категорично е против. Заслужава ли си риска да се купува уред втора употреба от такъв магазин?

Миле държат по-висока цена, особено в София. При тях 450 лв означава много стара пералня, а цените на приличните са от 600 лв нагоре. Освен това Миле трудно се разбира кога е произведена, а дизайнът им с години не се променя и не може да ви ориентира.

При АЕГ и Бош нещата са различни. Те са на по-ниски цени и за 450 лв може да се намери запазен и читав уред. Освен това, там дизайнът може да ви е ориентир. Ако изглежда като тези, които в момента се продават в магазините, значи е на не повече от 5 години. Освен това, за тези марки по-лесно ще намерите в интернет информация за модела.

Ако обмисляте покупка на пералня втора употреба, препоръчвам да огледате при повече търговци и да направите каквото Васил Василев каза. Обаче ако обмисляте марката да е Miele, препоръчвам да намерите някого да ви помогне да изберете сравнително по-нова пералня.

# 163

Миле държат по-висока цена, особено в София. При тях 450 лв означава много стара пералня, а цените на приличните са от 600 лв нагоре. Освен това Миле трудно се разбира кога е произведена, а дизайнът им с години не се променя и не може да ви ориентира.

Скрит текст:
При АЕГ и Бош нещата са различни. Те са на по-ниски цени и за 450 лв може да се намери запазен и читав уред. Освен това, там дизайнът може да ви е ориентир. Ако изглежда като тези, които в момента се продават в магазините, значи е на не повече от 5 години. Освен това, за тези марки по-лесно ще намерите в интернет информация за модела.

Ако обмисляте покупка на пералня втора употреба, препоръчвам да огледате при повече търговци и да направите каквото Васил Василев каза. Обаче ако обмисляте марката да е Miele, препоръчвам да намерите някого да ви помогне да изберете сравнително по-нова пералня.
Ето един примерен каталог с моделите на перални и сушилни Миле след 2010-та. Има и други, ако се разтърси човек.
https://en.tab-tv.com/?p=20076

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 13:37 от petiaivanov

# 164
  • Вече на светло в София
Много полезни ми бяхте, много благодаря. Връщам се към покупка на нова.

Общи условия

Активация на акаунт