Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 62 313
  • 759
  •   2
Отговори
# 195
Тази е с тъч контрол,дали ще може да се оправи бабата?Моята баба скоро става на 80 и и взехме преди две три години индезит с копчета,хем има смартфон и се оправя само с вдигане и набиране.Даево са от сорта на айко,нисък клас,по добре турските финлукс или шарп.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 21:59 от лещичка

# 196
Разлика в изстискването на прането има между 1400 и 1600, но не е чак толкова голяма. Но циркулира мнението, че на пералните с 1600 оборота се слагат по-добри лагери.
Аз бухам на 1600 почти всичко и няма вреди.

# 197
  • Велики Преслав
Никога пък, не бих набутал проста пералня на възрастна жена и то умишлено. Аз хубаво, от нисък клас уред не съм видял.
Но добре де, тъча не го прецених. Може би подобна, но с бутони.

# 198
Среден клас си е,с инверторен мотор и без електроника.Сама поиска опростена пералня и се съобразихме.Ето такава,но 7 кг.Доволна е втора година ли трета кара,само тя си я ползва,500 и нещо беше на някаква промоция.
https://zora.bg/product/mtwa-91284-w-eu

# 199
  • Велики Преслав
Среден клас си е,с инверторен мотор и без електроника.Сама поиска опростена пералня и се съобразихме.Ето такава,но 7 кг.Доволна е втора година ли трета кара,само тя си я ползва,500 и нещо беше на някаква промоция.
https://zora.bg/product/mtwa-91284-w-eu
Това е страшно противоречие. Няма как да е без електроника, но с инверторен мотор. Искате да кажете без тъч управление. Електроника има много показаната от вас пералня.

# 200
Ами сигурно сте прав,да идеята ми беше без тъч да не я обърква и само минутите показва.Ще се редактирам да не подведа и друг.Ясно е че вътре си има платка и електроника де.

# 201
  • София
Здравейте! Търся евтина пералня за една съседка. Жената е на 80+ години и ме помоли да се поинтересувам. Доста попрочетох, но не срещнах отзиви за Daewoo. Дайте идеи за пералня около или малко над  500 лв. Бяхте споменали Шарп. Гледам че са около тази цена.

Имам евтина пералня Индезит, която се ползва от наематели, и 4 години работи без проблеми. Нарочно я избрах да е само с копчета, подобна е на тази: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-INDESIT-EWSC-61251-W-EU-N/p/682388. Въпреки това, качеството ѝ е ниско. Моя близка има същата, но при нея е разположена близо до южен прозорец. В резултат на това, пластмасата на чекмеджето и на люка се е изметнала. Чекмеджето стои грозно, а люкът се затваря трудно. Това се получи още на втората година от закупуването ѝ.

С Деу не бих рискувала, по-добре е да изберете марка с повече традиции в пералните и да е по-масова, да има резервни части и сервизи. Такива са Беко, Канди, Индезит и Горенье. Към всичките имам резерви, но са за предпочитане пред Деу. За този бюджет не може да се очаква добро качество, каквото и да вземе. Аз лично, вместо това, бих избрала пералня втора употреба от доказана марка, но това си е мое убеждение.

# 202
  • София-Младост
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7-fbe68s
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7fne48s

В какво се изразява разликата в двата модела? Тези 68 и 48s какво означават?
Нали са 7 серия и двете? Да заложа на първия модел...или на втория?

# 203
Разлика виждам само в оборотите 48 е 1400 68 1600.Дано се включат и мъжете в  темата,сигурно имат и други разлики.

# 204
  • при него
Ала-Бала, 68 мисля че е само мостра, в смисъл останала е последна бройка, която е мостра.
48 изрично си пише произведено в Италия, има и доста повече програми, опции за петна, за намаляване на времето например. Тук изглежда си имат бройки, т.е. не са мостри.

# 205
  • София-Младост

Speed Queen
Явно от там идва и разликата  цената, според мен 68s трябва да е по-скъпа, ако не беше мостра.

# 206
  • при него
Ала-Бала, 48 я гледам, че е с повече опции, а и на нея пише "произведено в Италия". За 68, не знам къде е произведена, а и описанието не е толкова подробно.
Ето тук има много подробно описание, а най-долу от "документи и инструкции", можеш да си изтеглиш и цялата книжка, с всички детайли. При тази разлика в цената, която дават в Техномикс, аз не бих взела мострата.
Скрит текст:

# 207
Здравейте! Търся евтина пералня за една съседка.
И аз мисля  като Vilemina. По-добре втора употреба Сименс. Имам Сименс втора употреба от доста години /модел Е14....../ за 7 кг и 1400 оборота и пере идеално. Даже програмите ми харесват повече от другите ми перални, които сме купували нови АЕГ и Миле.  
На Милето някой знае ли  начин за изключване на звука за край на програмата? Много е дразнещ.

# 208
Здравейте. Включвам се и аз в издирването на "перфектната пералня" Laughing Тъй като нашата е на бая годинки не съм съвсем наясно от новите технологии. За парата вече прочетох. А какви са тези функции против петна, против алергии и тази за добавяне на пране (която се пише със звездичка след нея, но не намирам пояснението на звездичката)...? Има ли смисъл от тези съвременни екстри?
От прочетеното се ориентирам към Бош и АЕГ. Бюджет- около 1000 лв. Ще ми се да има функция пара. Както и разглобяем казан, но това май вече става сложно.
Ще се радвам на мнения.

# 209
Добавянето на пране е реално чекмедже на люка.Удобно е,но е за нещо малко чорап,бельо нещо такова.И е желателно да не го сложиш пет минути преди края разбира се,а в началото поне.Чудех се и аз,но реших че няма смисъл и си спестих тази екстра.Мисля че само самсунг имат такова чекмедже или поне само на тях съм виждала.От другите имам с пара и  такава програма за алергии.За щастие последната не ми се налага да я ползвам,с парата ще я сефтосам на есен и ще кажа.Дано съм била полезна 😊

Общи условия

Активация на акаунт