Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 66 460
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте. Имам едно много спешно питане, ще се радвам някой да ми помогне. Пера с пералня Gorenje, има проблем, когато се нагласи и се натисне бутона за старт не тръгва нищо. Не стартира нито програмата, нито започват да се перат дрехите. Само бутона за старт мига, нищо друго.
Възможно ли е да се е заключила по някакъв начин, при положение че пробвах различни програми и е все същото или има някакъв проблем и трябва да я види специалист?
Възможно е. Вратата затворена ли е? Вода има ли?
Снимка на дисплея, когато бутонът е натиснат и мига, може ли?
Модел на пералнята?

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 01:17 от petiaivanov

# 316
[/img]

Здравейте. Имам едно много спешно питане, ще се радвам някой да ми помогне. Пера с пералня Gorenje, има проблем, когато се нагласи и се натисне бутона за старт не тръгва нищо. Не стартира нито програмата, нито започват да се перат дрехите. Само бутона за старт мига, нищо друго.
Възможно ли е да се е заключила по някакъв начин, при положение че пробвах различни програми и е все същото или има някакъв проблем и трябва да я види специалист?
Възможно е. Вратата затворена ли е? Вода има ли?
Снимка на дисплея, когато бутонът е натиснат и мига, може ли?
Модел на пералнята?
Няма отворена врата и няма вода. Последното пране беше изпрано нормално.
Моделът не е от най-новите.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 03:23 от PavelaPavela

# 317
  • Бургас
Да не е включена някаква защита от деца?

# 318
Според мен е ключалката,включила се е защитата за незатворена врата.Натиснете при затворена врата хубаво самия люк.Там където е ключалката и най горе на люка и опитайте да пуснете.В последната ми квартира се борих с едно горения,люка беше се свлякъл и трудно хващаше индикатора та ме светна комшията.

# 319
Аз питах дали има вода от крана, а не в пералнята. Вижте какво е написала лещичка.
Причините може и да са други, но с толкова оскъдна информация е трудно да се каже.

# 320
Здравейте,
от два дни имам нова пералня AEG L7FEE48S. Първият път я пуснах както е описано на 90 градуса памук с малко прах в съответното отделение. След като приключи ми направи впечатление, че отделението за омекотител е пълно с вода до маркера МАХ. Изпразних го. Вторият път на програма есо вече с дрехи, и след края пак същата ситуация. Въпросът ми е, нормално ли е след всяко пране отделението за омекотител да е пълно с вода и да трябва да се изпразва или има нещо което не е наред?

# 321
https://www.aeg.bg/support/support-articles/prane/peralni-mashin … itel-ostava-voda/

Да няма някоя дупчица отгоре, от където тече водата, да е запушена или да пръска накриво и да не пълни там достатъчно вода, и затова да остава вода в отделението за омекотител?
Пуснете само едно изплакване с центрофуга и отворете чекмеджето и вижте как тече водата.
Вторият път сипвахте ли омекотител и до къде, че наскоро тук се обсъждаше един сходен проблем.

Онова сивото капаче с маркер МАХ, правилно ли е сложено?

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 00:16 от petiaivanov

# 322
Не омекотител не съм сипвал, не съм активирал опцията екстра мекота. Ще пробвам това което ми казахте, но гледайки отделението за омекотител не мога да разбера, когато се напълни как водата/омекотителя ще се изтече под нивото на тръбичката в отделението.

# 323
Не омекотител не съм сипвал, не съм активирал опцията екстра мекота. Ще пробвам това което ми казахте, но гледайки отделението за омекотител не мога да разбера, когато се напълни как водата/омекотителя ще се изтече под нивото на тръбичката в отделението.
На последните няколко страници го обясняваше друг потребител-на принципа на сифона.
https://bg-mam.ma/p/1458460/45212992
https://bg-mam.ma/p/1458460/45209522

# 324

Реално под нивото на тръбичката няма откъде да се изтече и за това се чудех дали е нормално

# 325
Скрит текст:
Реално под нивото на тръбичката няма откъде да се изтече и за това се чудех дали е нормално
E, нещата не стоят така. Изтича се. Не пускай пералнята, а само издърпай напред чекмеджето и сипи вода повечко над маркировката за максимума, И виж какво става....

# 326

А върху това, ограденото, не трябва ли да има едно “коминче”, което се поставя?

# 327
Скрит текст:
E, нещата не стоят така. Изтича се. Не пускай пералнята, а само издърпай напред чекмеджето и сипи вода повечко над маркировката за максимума, И виж какво става....
Ще пробвам довечера, явно ми куца физиката😁

А върху това, ограденото, не трябва ли да има едно “коминче”, което се поставя?
Да има, просто съм го махнал за да покажа за коя тръбичка става въпрос.

# 328
Малко ме е срам, ама ще питам.
Имам същият модел AEG,но не зная как се пуска допълнително плакнене и дали мога ръчно да променям оборотите на центрафугата? Благодаря.

# 329

Надявам се да съм помогнал🙃

Общи условия

Активация на акаунт