Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 719
  • 759
  •   2
Отговори
# 480
Бош изплакват с по-малко вода от AEG, така че замислете се дали няма да имате същият проблем.

# 481
Благодаря за отговорите!
Проблема с Боша, който описах не съм сигурна, че е от пералнята. Не се ползва в София затова и съмненията ми , че е възможно да е нещо от водата. Мои предположения единствено. Но аз имам дни , в които пускам 5 перални и не мога и да си помисля,  че ще върти 3 4 часа и ще трябва да изплаквам още два часа допълнително. Това значи 1 пералня на ден 😀. Нямам нито един уред аег, но имам бош. Не че е някакъв критерии марката . А и досега не съм видяла, някой да се оплаква от пяна -явно не е често срещан проблем или аз не съм чела достатъчно. Ох, трудно е да избереш Simple Smile

# 482
Не мисля че налягането на водата има отношение към качеството на изплакване. Ако налягането е по-ниско просто пералнята ще пълни по-дълго време защото тя си "дебне" нивото. А ако това налягане е чак толкова ниско и за определено максимално време пералнята не може да набере ниво то щеше да излиза грешка.

# 483
Бош изплакват с по-малко вода от AEG, така че замислете се дали няма да имате същият проблем.
Откъде е тази информация. Ето какво пише за два анлагогични модела.

Скрит текст:

# 484
  • София
Имам 4-та серия и нямам проблеми с изплакването. Останала пяна обикновено се получава от предозиране на препарата, независимо от модела на пералнята.

АЕГ са хубави перални и няма нужда това да се доказва чрез неверни твърдения за Бош. И ако някой е ориентиран към едната марка, не е нужно да го преориентираме към другата. Която и да избере човек, не е грешка. Има достатъчно модели и от двете марки, които да се предложат.

# 485
Щом искате да перете обемни неща, гледайте колко литра е барабана.

# 486
  • София
Щом искате да перете обемни неща, гледайте колко литра е барабана.

Права си. Сега видях обема и на АЕГ-то - 54 л. Горе-долу колкото на серия 4. Това е много по-малко от обема на серия 6:

Бош-овете са сходни, барабанът им е голям, 63 л.

# 487
Гледайте клипове в Youtube как перат и изплакват различните марки и модели перални и сами си направете изводите. Не е невярна информация, а съвсем лесна за проверка.

# 488
Vilemina, моля ви кажете ми къде видяхте колко литра е барабана на аег. Прегледах книжката, но не намерих, а за бош си пише.

За пяната- не намерих обяснение до сега. Не предозирам препарата, дори слагам доста по-малко, заради пяната. Смених праха , отново се случва. Не пускам макс килограми дрехи,  винаги са по-малко.
Marsian, беше ми много полезно обяснението за налягането- никога не е имало грешка досега.
Ще го мисля още 😀

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Всички нови перални ли перат по 4 часа? Какви са тези дълги програми, направо се втрещих? Ползвам 12 годишен Електролукс, който издава странни звуци напоследък и се ослушвам за това пералня. Моята пере на 95 градуса около 2 часа, 60 и 40 стандартно са доста по-кратки.

# 490
  • при него
Който иска, ползва дълги програми. Аз лично, рядко. 4 часа (горе-долу) са и при мен най-дългите програми, например памук на 90 градуса, иначе ежедневно микс пране, до 5 кг ми е 49 минути на 30 градуса, слагам го на 60 градуса, с добавено плакнене и става час и 15 минути. АЕГ. Имам и бърза, 20 минути, за до 3 кг.

# 491
Всички нови перални ли перат по 4 часа?
Не.
Ако гледате спецификациите, обикновено информация се дава за програма Еко, която е продължителна и пере с малко вода.

# 492
  • Пловдив
Имам Бош-6 серия от 3год.,ползвам програма allergy plus,на 60градуса пере за 2,41мин.,добавям water plus и времето се увеличава на 2,57мин.,програма памук е 2,35мин.,с water plus времето се увеличава на 2,50мин.,на 40градуса намалява времето,има програма за допълнително изплакване(rinse) 22min.Пере с достатъчно вода(виждам я през люка),не прави много пяна,изплаква добре...доволна съм от пералнята ми.Сервизът на Бош в Пловдив е добър-имах проблем с гаранционна миялна(на 23.12.) обадих се сутринта,следобяд дойде техник и проблемът беше отстранен,миналия месец на пералнята ми нагревателят изгоря,същото адекватно сервизно обслужване-на същшя ден нагревателя беше сменен с нов по удължената 5-годишна гаранция, НЕ гаранционната ми сушилня миналата година,в края на ноември-в деня на обаждането ми дойде техник,демонтира уреда,транспортира го,след 3 дни сушилнята(профилактирана) беше в къщи,платих 100лв за профилактика+50лв за  транспорт.Ползвам само уредите на Бош/Сименс и съм доволна,а сервизното обслужване ми е важно защото колкото и да не ми харесва,понякога се налага.За сервиза на Миле мога да дам най,най,най-негативните отзиви,това е и причината,поради която не купувам техни уреди.

# 493
На предишната страница имаше питане за разликите между три модела перални Miele.
Аз имам Miele 9 кг с TwinDos. Не помня точния модел, а в момента не съм вкъщи и не мога да я погледна. Не е от най-скъпите модели, но не е и от евтините. Нещо от порядъка на 2500 лв. преди две години. Пералнята навърши две години и съм много доволен. Непрекъснато използваме опцията с дозиране на течните препарати TwinDos. Засега използваме само фирмени препарати на Miele. От време на време пускат промоции - примерно 6 контейнера с препарат на цената на 5. За всеки случай съм си купил и два празни контейнера за многократно пълнене с други течни препарати (не от Miele), но досега не сме ги използвали. За неоригинални препарати просто трябва да се пренастрои автоматиката за специфичния разход на новия препарат, съобразено и с това каква е водата - мека или твърда. За почистване на системата TwinDos през няколко месеца трябва да се сложи контейнер с вода или контейнер с почистващ препарат от Miele и да се избере съответната почистваща програма.
Накратко - ако имате пералня с автоматично дозиране на препарата (препаратите), не се отказвайте от предимствата, които дава такава система.

# 494
SDS,  бъдете внимателни, ако поръчвате онлайн  уред от Техномакс- Варна. Огледайте го добре преди да платите.  Поръчах нов уред с транспортен дефект, а получих  втора употреба. Поискаха да си платя таксата за връщането.

Общи условия

Активация на акаунт