Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 591
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, имам нужда от съвет.
Та преди да се обадя на сервиза на Миеле, да ви питам дали това тресене може да е еднократно, дали има проблем и какъв може да е? Пералнята не беше натъпкана и в нея имаше само стандартни дрехи, нищо тежко.
Мерси предварително.
Най-вероятно прането не е било разпределено правилно и е имало дисбаланс при първоначалнот завъртане на центрофугата, дължащо се на единични големи/тежки дрехи/хавлии.
И при мен се е случвало.

# 571
Здравейте, имам нужда от съвет.
Та преди да се обадя на сервиза на Миеле, да ви питам дали това тресене може да е еднократно, дали има проблем и какъв може да е? Пералнята не беше натъпкана и в нея имаше само стандартни дрехи, нищо тежко.
Мерси предварително.
Най-вероятно прането не е било разпределено правилно и е имало дисбаланс при първоначалнот завъртане на центрофугата, дължащо се на единични големи/тежки дрехи/хавлии.
И при мен се е случвало.

Благодаря много за мнението. И аз така си помислих в началото, но в пералнята нямаше тежки дрехи, имаше бельо, памучни анцузи и блузи, домакински кърпи - с една дума, най-леките възможни неща. Дано да е било еднократно, че току-що приключих с едни майстори и нямам сили да се занимавам с нови.

# 572
Проверете с нивелир дали не са се разместили крачетата при преместването, ако не им е била законтрена гайката.

# 573
Проверете с нивелир дали не са се разместили крачетата при преместването, ако не им е била законтрена гайката.
+1 за законтрените гайки. Току-що щях и аз да го добавя.

# 574
Здравейте отново ! Благодаря на отзовалите се Simple Smile В крайна сметка купих тази.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAV28M00BY/p/702470

# 575
Здравейте отново ! Благодаря на отзовалите се Simple Smile В крайна сметка купих тази.
Честита!
За тези пари можеше да си намерите Миле с отваряем казан.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 15:25 от petiaivanov

# 576
Честита!
За тези пари можеше да си намерите Миле с отваряем казан.
Ммм..., да. И като допълнение с *материал на казана-неръждаема стомана
*Противотежести от чугун   
Честита да ви е kokolaicho и дано не берете негативи с нея.

# 577

Благодаря за идеята. Ще проверя крачетата. И все пак да попитам - ако са се разместили, нямаше ли още на първото пускане след преместването да се тресе? След преместването сме я пускали поне веднъж и переше както обикновено. По принцип центрофугата изобщо не се чува, а тази сутрин беше ужасен шум.

# 578
И все пак да попитам - ако са се разместили, нямаше ли още на първото пускане след преместването да се тресе?
Не е задължително.

# 579
  • Пловдив
Настройката за твърдост на водата на Миеле е дадена само когато пералнята е в режим Туин дос. Тази настройка ще важи ли и при пране с нормален препарат?

# 580
Настройката за твърдост на водата на Миеле е дадена само когато пералнята е в режим Туин дос. Тази настройка ще важи ли и при пране с нормален препарат?
Не. Прахообразен дозирате по указания на производител на пер. препарат, спрямо твърдостта на H2O за вашият район./налично е на вс. ОПАКОВКА ПП/
Пак сте чели избирателно😀😉
Вижте тук:

# 581
  • Пловдив
Прочетох го внимателно, но след съветите -задължително направи настройки за твърдост, се зачудих дали нещо не съм пропуснала.
Още един въпрос - обикновено пера с капсули или течен препарат.  Директно в барабана ли да слагам течния  или в отделението горе? Преди време ми бяха казали задължително в барабана да слагам течния.

# 582
Прочетох го внимателно, но след съветите -задължително направи настройки за твърдост, се зачудих дали нещо не съм пропуснала.
Още един въпрос - обикновено пера с капсули или течен препарат.  Директно в барабана ли да слагам течния  или в отделението горе? Преди време ми бяха казали задължително в барабана да слагам течния.
Капсули на Miele на режим капсули. Ако са желатинови /комерсиални /в барабана. Течен на друг производител пълните в контейнери за многократна употреба на miele/ трябва да ги закупите допълнително/, или ползвате на Miele. Течен препарат може да дозирате и в контеинер/чашка в барабана.

# 583
  • Пловдив
niljaniljo, много благодаря. Точно така правя .

# 584
niljaniljo, много благодаря. Точно така правя .
renydent, вие хубаво сте го правили, но новата ви пералня ви дава толкова много възможности и прецизност, че не си заслужава да се връщате към старият метод.
Сама ще се убедите като пуснете касетитите придружаващи ПМ/налични в барабана при доставка/.

Общи условия

Активация на акаунт