Любители на котки - Тема 174

• 29 642
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • на брега на морето
Много му беше мъчително,чак се напишка.И нямаше как да мръдне,стоеше на място и се давеше.
Е, повърна ли нещо? Топка косми, несмляна храна, бяла пяна? Или само напъни?

# 421
  • Бургас
Напъни.
Ако се повтори-на вет за преглед.Днес му няма нищо.
Беше глътнал муха и му беше станало така.Пак не повърна.Ветоятно и снощи е хапнал някоя гадинка,пълно е в момента с едни безобидни бръмбари жътварки,постоянно спасявам такива от него,не разбирам откъде влизат,защото имаме комарници навсякъде.

Успокоявам се,че косми изхвърля с...ъ изпражненията.

# 422
Момичета здравейте! Имаме проблем с котката, а мога да я заведа чак утре на вет .. Днес като се прибрахме, имаше повърнати косми на две места, но сега отново повърна .. това ме притеснява .. Котката е на 10+ години , не сме сменяли храната, защото е доста претенциозна и яде само няколко марки храни. Някакви идеи каква може да е причината ?...

# 423
Аз си отдъхнах, защото ми беше много притеснено. Всичко е наред като се прибрах от работа.

Стискам палци да е временно неразположение при повръщащите котета.

# 424
  • In the land of Never Never
Момичета здравейте! Имаме проблем с котката, а мога да я заведа чак утре на вет .. Днес като се прибрахме, имаше повърнати косми на две места, но сега отново повърна .. това ме притеснява .. Котката е на 10+ години , не сме сменяли храната, защото е доста претенциозна и яде само няколко марки храни. Някакви идеи каква може да е причината ?...
Не изглежда добре, заведете я на ветеринар, докато още работят. Може да е котешка чума, това е зараза, която може да се внесе отвън, ако котката не излиза, с обувките. Обикновено се изразява в обилно повръщане, въпреки че може да пият вода, много бързо се дехидратират и умират.

# 425
Гликоза, не стряскай жената, не е ясно какво е, щом животинката е повръщала косми. Ако е ваксинирана, не би трябвало да е панлевкопения.

# 426
И да не е това, за повръщане трябва да се реагира и го казвам заради запушването на червата на Бени, когато една нощ между първото и второто посещение на ветеринар беше почти фатална. Обаче беше повръщане на фонтан, наистина като под налягане, ако може да е ориентир.

Дойдоха пружинките, препоръчани от АнМари. За сега - пълен игнор, но те и по това време на деня са сънливи, ще видя после дали ще се заиграят Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 19:43 от noragami

# 427
  • на брега на морето
AК47, как е котето сега? Понякога при хората се наблюдава видимо облекчение след повръщане, съответно и при котките го има. Рафаела понякога повръща космени топки или несмляна храна и се чувства добре след това, после не яде няколко часа. Издава един гърлен звук преди това. Препоръката на Гликоза за преглед е много добра, нека да й хвърлят едно око и дори рентген.

Поздрави на любимия ми Васко и Харко Simple Smile

# 428
Поведението си е както обикновено .. Играе си , идва да се гали .. нищо по - различно от другите дни .. Утре клиниката до нас отваря в 9 , ще сме първите там. Дано да не е нещо сериозно ! Стискайте палци за моята Милка

# 429
  • на брега на морето
Сигурна съм, че всичко е наред. Ще й стискам всичко на Милка - и опашката, и лапите, и мустаците Simple Smile

# 430
  • София
Здравейте!
Купували ли сте котешка тоалетна от МЕТРО? Коя бихте препоръчали оттам?!

Тези добри ли са?

# 431
  • София
Amiamo, не съм купувала от Метро.
Бентонит ми се струват тези. Като цяло се приемат добре от котките.

На тази ѝ се виждат камъчетата.

Дъщеря ми снощи реши да направи котешки басейн в леген с вода.
Оникс веднага влезе, игра с водата, гони някаква топка.
Аш само обикаля отвън и облизва Оникс. ММ пусна една пружинка във водата. Аш посяга с лапа да я вади, мокри се и веднага започва да си изтръсква лапата. Завря муцуна, но не можа да хване пружинката и натъжен се отказа.
Преди това като кученце гледаше в ръцете на ММ. Много любима играчка са тези пружинки.

# 432
Минавам да отчета и аз повръщане вчера. ММ се обади , че Зе е повърнал трева и вода. Изкарах си акъла, но като се прибрах му нямаше нищо. Дано е било временно явление. Косми никога не ми е повръщал.

AК47, пиши как сте

# 433
Преди малко се прибрахме от клиниката ! Доктора я прегледа обстойно , като бърка навсякъде където имаше дупка 😑. Вероятно е изяла някакво насекомо , което не ѝ е понесло. Имала е и бълхи , което първоначално ми се стори странно, защото я обезпаразитявах преди 2 седмици. После се сетих , че преди два дни мъкнах две малки котенца , които имаха много бълхи, и явно съм си занесла и вкъщи някоя 😓. Та, всичко  ѝ е наред.. Добре че клиниката ни е близко , та беше кратък шок и за двете ни .. 😁

# 434
  • София
AnMary, благодаря!
Май ще ходя на място и ще преценя. Вече сме с две котки. Малкият е на 5 м. и се увеличи потреблението на постелка за котешка тоалетна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт