Любители на котки - Тема 174

• 29 621
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ние на български не казваме ли "котьо", "котан", а не "кот"?
Точно затова питам. Значи ти звучи странно?

В нашето семейство често казваме кот, но така и не помня кога и как се е появило. Може би навремето имахме една красива книжка за Кот Леополд и от там е останало.

# 511

Здравейте на всички! Миналото лято отглеждах четири новородени котенца. Подрискаха се от котешкото адаптирано мляко и ги хранех с козе кисело мляко. Разреждах едно към едно с вода. Понякога имахме проблем с изхождането, въпреки че масажирахме  дупетата редовно. Тогава помагаше повече разреждане с вода. Дано съм била полезна!
Чета темата с удоволствие, нищо че съм с куче вкъщи. Всички котенца са прекрасни!
Здравей! Може ли да кажеш, за Беафар ли става въпрос? Добра идея за козето мляко, не знаех, обаче, че се разрежда.

Море, абе ти сигурна ли си, че си видяла гной? Да не би да си видяла нормален секрет? Когато са разгонени има секрет. Котка на годинка с пиометра - много странно и невиждано ми звучи това! Вета ли те наплаши така?

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 22:02 от amy_nka

# 512
  • Стара Загора
Днес се оказа, че у наше село в ДМ котешко мляко няма. Грабнах една консерва и купих спринцовки поне вода да давам. Като се прибрах им дадох консерва от ръка, голямо хапане ми удариха, ама схванаха за какво иде реч. Явно вече много гладни и видяха зор. Дъвчат, мляскат, тъпчат в храната, ама ядат. Намират си и сами храната, което доста ще ме улесни. Локум подаде глава на терасата, почна да съска и избяга от тези страшилища да се скрие под леглото. Чумата въобще не доближава. Запознаха се с Анабел, изобщо не ги беше страх.
Та така..сега ги нахраних, поиграха и се скупчиха да спят. Направих им и друго чисто убежище, но явно в кашона се чувстват по-сигурно и им го оставих.

# 513
Еха, има напредък! Ще се оправят тумбалчетата. Smile

П.п.: Барби, май ти върви на сиво-бежави. Wink

# 514
Кот ми звучи супер, особено щом ще има нарисувана котка, хич не ми се струва странно.

Barbie, много са сладки! Ако искаш мога да ти изпратя мляко, няма да е никакъв проблем, но щом ядат пастетче, това си е супер.

Море, струва ми се че твърде се обвиняваш и притесняваш. Дай шанс на лечението, това че не обясняват не значи, че не ги бива задължително. И според мен първо трябва да се третира инфекцията, след това кастрация

# 515
Мисля точно във филмчето за котарака Леополд ( и двете мишлета) имаше реплика:
Сив котак, кой те пусна тук? И каква е причината за тази буркотия?
Бях го намерила и за сина ми

# 516
  • Стара Загора
Еха, има напредък! Ще се оправят тумбалчетата. Smile

П.п.: Барби, май ти върви на сиво-бежави. Wink
Цял ден обяснявам на Локума как приличат на нея що не ги осинови, ама тц Joy

ПП На мен Кот си ми е баш котка 🐱

# 517
Не е желателно да се оперира възпален орган. Рискува се инфекцията да се пренесе в кръвта, което ще направи още по трудно лечението. По добре да се дава антибиотика, а след това да се предприеме кастрация.

Ние утре заминаваме на море. Бети остава сама, а една приятелка ще минава да я проверява, храни и почиства тоалетната. Малко ми е притеснено, все едно оставям детето само. И да я покажа от вчера.
Следобедна дрямка.

Закача се преди да си легна.

# 518
Е, Бети ще е обгрижвана, докато сте на почивка. Докато Мъри от неделя ще седи 6 дни сама. Тя сама си причини това, наранявайки всички, които се грижеха за нея. Но явно си е самодоволна и дори не се радва, като се приберем.

Барби, нямам думи... Ако дори и малка част от хората у нас бяха всеотдайни като тебе, щяхме да сме много по-добро място за живеене.

# 519

Здравейте на всички! Миналото лято отглеждах четири новородени котенца. Подрискаха се от котешкото адаптирано мляко и ги хранех с козе кисело мляко. Разреждах едно към едно с вода. Понякога имахме проблем с изхождането, въпреки че масажирахме  дупетата редовно. Тогава помагаше повече разреждане с вода. Дано съм била полезна!
Чета темата с удоволствие, нищо че съм с куче вкъщи. Всички котенца са прекрасни!
Здравей! Може ли да кажеш, за Беафар ли става въпрос? Добра идея за козето мляко, не знаех, обаче, че се разрежда.

Море, абе ти сигурна ли си, че си видяла гной? Да не би да си видяла нормален секрет? Когато са разгонени има секрет. Котка на годинка с пиометра - много странно и невиждано ми звучи това! Вета ли те наплаши така?
Да, гной беше. Даже като се прибрахме от вета, почна да тече розово, смес от гной и кръв. Но е много малко, на час се събира по 1 капчица. Наплаших се от прочетената информация, вета нищо не иска да каже. Само вика, че като се отворила матката, станала инфекция. Ама маци само спи и не ще да яде, откакто се прибрахме от вета към 16ч. Не знам въобразявам ли си сега, но не иска гранули днес и и дадох пауч, та да хапне малко, ама пак не го изяде целия. Наистина не знам дали има разлика в поведението и, или просто се филмирам вече.

# 520
  • Стара Загора
Благодаря за подкрепата на всички ви! Heart
Noragami, мисля да прескочим млякото, но благодаря за предложението! Като стигнат до гранули ще се радвам на предложените от AnMary (за съжаление не съм в състояние да откажа). Hug
И официално да ви ги представя, тъкмо им измислих имена - Вяра, Надежда и Любчо.

# 521
Море, може и да е стресирана, все пак е хапнала нещо, нали?

Днес се смях с петмол. Пуснала съм поръчка 7,5 кг суха храна, 12 пауча и две консерви. Звънят ми "Поръчката ви е готова за взимане, САМО липсват сухата храна и паучовете". Демек две консерви са дошли Grinning И учудено момичето защо не си я искам, те можели да сменят сухата храна с друга марка, а това че не е препоръчително ей така да се сменя, не се сеща

Ето ви и един сънльо:

И глезльото ми. Само да пусна аниме и се домъква да ми пречи

# 522

Да, гной беше. Даже като се прибрахме от вета, почна да тече розово, смес от гной и кръв. Но е много малко, на час се събира по 1 капчица.

Такова ли е?

Чета тука за 3-месечно с такова и се оказва инфекция на уринарния тракт. Минава с антибиотици. Трябва да се вземе посявка на секрета и на урина за микробиология. За диагностициране на пиометра се прави ехография на матката.

# 523

Да, гной беше. Даже като се прибрахме от вета, почна да тече розово, смес от гной и кръв. Но е много малко, на час се събира по 1 капчица.

Такова ли е?

Чета тука за 3-месечно с такова и се оказва инфекция на уринарния тракт. Минава с антибиотици. Трябва да се вземе посявка на секрета и на урина за микробиология. За диагностициране на пиометра се прави ехография на матката.
Оле, същото е! Ужас, сега утре да ида да питам докторката дали не е инфекция на уринарния тракт? Тя ще ме насмете. Ох ,така и предното го блъскаха с антибиотици всякакви идиоти, докато не хвърли фира. Никаква посявка не е правена. Благодаря за информацията, доста ми помогна, ще търся второ мнение!

# 524
Дори и да е инфекция на уринарния тракт, ще трябват пак антибиотици. А рискът да е пиометра трябва да се отхвърли или потвърди с още изследвания. Изкарай си 6-дневната терапия с дадения антибиотик, според мен, слушай ветката (не вярвам, да не се е презастраховала) и след това ще му мислите още. Кога, викаш, е била последно разгонена?

Общи условия

Активация на акаунт