Любители на котки - Тема 174

• 28 615
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • Крайбрежен район
Моя ме буди всяка нощ в 3-4 часа. Докъм 6-7 не ме оставя да спя. А аз тогава вече трябва да ставам. Weary Гъделичка ме с мустак по лицето, мяучи, скача напред-назад по леглото, хапе ме по краката, скача от леглото на земята, отваря чекмеджетата, шумули нещо вътре. Като стана се препъвам в боклуците, които е измъкнал от там. Ако го затворя в коридора драска по вратата и мяука.
Като стана сутрин тича след мен да съм го галела, с цялото си нахалство. Търка се у мен и меси с лапи. После си правя кафе и закуска, а господина се цопва на леглото ми, опъва се като бей и заспива. Flushed
3 годишен, кастриран. Капризен до немайкъде. Днес съм му сервирала три чинии с три различни храни. Вири важно нос и не ще да яде. До вчера му бяха любими. Днес се е събудил с идеята, че ни една не харесва. Голяма проклетия. Вбесява ме ужасно, но не мога да живея без него. Blue Heart

# 601
Metanoia, все едно описа последния месец в къщи:)
Толкова паучове съм събрала, които не искам да хабя заради капризите му. Днес видях в градинката до нас едно бебе и вече знам къде ще отидат:)

# 602
Не мога да разбера къде е проблема и защо Франки става толкова лош. Вече не минава ден без да се спуска да ни хапе по краката.Не знам дали хапе или забива нокти защото се спуска светкавично и вижам после само дупките. Стои доста сам защото майка ми си счупи крака и я гледам,но ходя всеки ден, от другия край на София да го наглеждам..и да си тръгна надупчена. В началото се гали, мърка, мяука доста...и щом нещо почна да ходя напред назад из къщи се спуска като мълния по краката ми. Непрекъснато трябва да съм нащрек и с пръскалка...Изобщо не съм сигурна,че това е от хормони а не е характер. В мен ли е причината Frowning1

# 603
Да се похваля ли, не знам? Каквото има в паничката, се  омита. Спи си в неговата стая. Вечер понякога щурее, но после си заспива и до сутринта е спокойно. Сутрин като си свърши работата в тоалетната, измяуква - уведомява ЧТ.

# 604
  • София
Как сте преодолявали такива ситуации??
Моля за съвет.
Кастрация.

У нас само Оникс става рано, но само ако ме усети, че съм станала. Завърта се, идва с мен до 00, ако успее да излъже, че е гладен лизва 2 пъти и отива да си доспива. Аш изобщо не си прави труда да става... само поглежда с едно око.
Като бяха по-малки ставаха рано, но след леко потичване отново си лягаха.
Не мога да разбера къде е проблема и защо Франки става толкова лош.
Мен Хари ме хапеше когато го оставяхме сам у дома. Даже и да е имало човек, който да го наглежда той си отмъщаваше.
Ухапва ме силно, а след това идва да с гушне и да спи при мен.

Днес водих малката на ветеринар. 1 кило Simple Smile Изследваха я - здрава е.
Обезпаразитена. Окъпана.
Обитава къщата на батковците

Оникс проявява интерес към нея, но ѝ съска ако се приближи. Тоя я пипа/перва с лапа.
Аш е непреклонен, че "това нещо" не му трябва. Съска, ръмжи, вие... ужасТ.

ММ се прибра тази сутрин и си мислех, че ще мрънка много. Поиграха си с нея.
Пуснахме обява във фейса. Предполагам от клиниката ще решернат обявата.

Взех им мокра храна на Iams и Дехра.
Бебето одобри Дехрата. На големите още не съм сипвала.

# 605
Моят като бебе ги правеше тези номера по нощите. После се научи, че аз спя, и се размяуква чак сутрин като види, че се разшавам. Толкова ми е умен и добричък ❤ Но и аз си го глезя подобаващо, галвам го по гушката при всяко минаване покрай него из къщи ❤ Само не знам като го срещна с мъжо как ще се нагажда, пъзльото мамин. Няколко се опитаха да ме навият да го махна, това ми е критерий голям, колкото и шантаво да звучи. Трябва кот да удари лапа на одобрение

# 606
Не мога да разбера къде е проблема и защо Франки става толкова лош. Вече не минава ден без да се спуска да ни хапе по краката.Не знам дали хапе или забива нокти защото се спуска светкавично и вижам после само дупките. Стои доста сам защото майка ми си счупи крака и я гледам,но ходя всеки ден, от другия край на София да го наглеждам..и да си тръгна надупчена. В началото се гали, мърка, мяука доста...и щом нещо почна да ходя напред назад из къщи се спуска като мълния по краката ми. Непрекъснато трябва да съм нащрек и с пръскалка...Изобщо не съм сигурна,че това е от хормони а не е характер. В мен ли е причината Frowning1
Според мен , му е скучно .. Опитайте се да играете с него през деня, нека изразходва енергия . Има много играчки за котки , с които може да се играе , дори ако човек е седнал, легнал ..

# 607
  • Бургас
pandorina,нападането по краката е характер.Харко така прави,ако нещо се почувства прецакан(негови интерпретации,но отмъщава).В тези случаи дере лошо.
При голямо разиграване също го прави,но не си преценява силата.Поне само дупки от нокти оставя,не дере със злоба.

# 608
Според мен е търсене на внимание и не знезнание как да си изразят радостта си.
Див все е сам в къщи.. Енергичен и от малък див. През седмицата любовта царува, когато се прибера вечер. Но в събота и неделя е ..Пощурява.
Хвърля се по краката ми..Ако го взема да го галя, пак е знак за игри..със зъби.
И нощем, когато си ляга при мен, първо леко ме захапва, после ме "измива", и доволен се разполага мъркайки.

# 609
Ади нападаше много и не ме оставяше да спя, но не знам дали спря защото го кастрирах и попорасна или защото му взех Бени и си има по-готина играчка

# 610
Моят също е капризен за храна. Обикновено на баба котките намазват.
До преди час беше кротък. Удари ли 11 ч. и подивява. Скача, напада, идва да се борим. Сутринта, това към 5, започва с близкане. Аз не реагирам и започва хапане на крака. Увивам се като в пашкул с чаршафа и тогава почва да копае, с надеждата да ме отвие. И това като не подейства се умилква. Към 8 вече ставам, сипвам храна и докато яде има спокойствие. После се сърди, че се приготвям за работа, вместо да играя с него и мяука истерично.

# 611
  • София
Стои доста сам защото майка ми си счупи крака и я гледам,но ходя всеки ден, от другия край на София да го наглеждам..и да си тръгна надупчена. В началото се гали, мърка, мяука доста...и щом нещо почна да ходя напред назад из къщи се спуска като мълния по краката ми.
Може да е от липса на внимание. Когато Дейзи оставаше по-дълго сама, правеше такива поразии. Беше ухапала гледачката си отзад по прасеца, защото си тръгва и я оставя сама. После беше ухапала хазяйката, защото жената довела майстор и не ѝ беше обърнала внимание. А мен ухапа жестоко по ръката, защото след като я държах в скута си поне 1 час след едноседмично стоене сама, я оставих, за да свърша нещо. Може би реши, че отново ще бъде изоставена. На другия ден се беше успокоила и вече нямаше проблеми. За щастие в последните 1-2 години я оставят на отглеждане в друг дом и явно това ѝ харесва. Чувства се у дома си и е щастлива, че е с хора. А и те са коткари и обичат да я глезят. Joy

# 612
Ох, идвам пак при вас за съвети,помощ и аз не знам какво да правя 🥺.Преди малко видях бебетата на Манди, но те са адски диви и злобни.Двечки са, едното е беличко с 1-2 тъмни петънца и е дългокосместо много ме изненада това, тя не е, бащата също, а това е толкова рошаво и хубавко, другото е тъмно и с къс косъм.Какво казах те са изключително диви.Аз ви питах дали могат да скачат малки котета,а това бялото пред очите ми се изтреля като торпедо по едно дърво, за да се качи на оградата и да избяга, а бях много далеч от тях заедно с майка им.Прибрах се, взех един кренвирш и се върнах при тях.През цялото време ръмжаха по мен, съскаха, тръгнаваха да ме нападат ако им подам и на тях, виждаха, че майка им яде.По едно време тъмното се престраши излезе,че беше под една кола и то почна да гризе, но през цялото време ръмжеше.Манди нападна баща им, който беше под друга кола явно той искаше да им се скара да не ядат ли, не знам какво стана, но го нападна.Сложох малко на бялото горе на оградата където стоеше и се криеше.Явно му хареса и самичко си слезе от дървото и дойде да яде,но и то съска, ръмжи него успях да го погаля няколко пъти, но нападат.

Та има ли как да бъдат опитомени и да мога да си ги взема?
 Сега просто е невъзможно, бягат, крият се, нападат.Ако евентуално успея да хвана някое ще е за много кратко, защото ще бъда надрана.
Мечтаех си за дългокосместа котка, а това е толкова диво и май ще останат бездомничета с другото му братче/сестра.
Много ми е мъчно та ще се радвам ако можете с нещо да ми помогнете.

# 613
Като за първо хранене, не е зле. Нормално е. Още 20 и нещата ще ти изглеждат по друг начин.
Малките не могат да скачат, но могат да се катерят. Simple Smile Не се отказвай, щом си решила да ги прибереш. Ще спрат да съскат, особено ако галиш майка им пред тях при всяко семейно хранене. Ще свикнат с миризмата ти. Само недей да ги хващаш насила. Някои малки по принцип не обичат да ги хващаш, но като поотраснат се променят. За сега да те знаят, че не си вредител, ами хранител.

# 614

Общи условия

Активация на акаунт