Любители на котки - Тема 174

• 28 619
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • София
AnMary, много интересен цвят е. Ще и търсите ли дом или където две, там и три? Искрено си признавам, че ако не бях под наем на 50 кв., нямаше да се огранича до две котки.
Ще търсим. Много е мъничка, за да я оставя на милостта на моите диванета.
Приятелска котка ми е била на гости за час. Кротко си седи в раницата, а моите се съюзиха и я съскаха и ръмжаха.
Бебето не съм им го показвала.

Аз мисля, че знам таткото. Не съм му правила снимка... жълт едър котарак.

Показахме я на Аш. Изсъска ѝ.

Дъщеря ми не иска да я дава. "Близка" ме.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 10:11 от AnMary

# 586
Здравейте!
Нямам котка вкъщи, но се грижа за няколко бездомни край блока.
Затова само понякога пиша в темата.

След като през декември ме напусна моето обичано момче Томи, което лекувах години наред, аз някак се отдръпнах от котките. Слава Богу, наблизо има борса за месо и ги хранят по три пъти на ден, та общо взето нямат проблем с изхранването.

Но ето, пак ми се наложи да се заема с един котарак. Човек никога не знае какво ще му се наложи да прави. Това е един котарак, който аз винаги съм отбягвала и дори не симпатизирах, защото той се биеше с моя Томи. Но сега го лекувам. Напоследък забелязах, че той доста е отслабнал и изглежда зле, но не го бях загледала много. Последната седмица обаче, се случи така, че той непрекъснато идваше при мен /сякаш нарочно/ и най-сетне видях, че той има абцес, вероятно от болен зъб, и е спрял да се храни и затова е отслабнал толкова. Буквално беше станал кожа и кости и залиташе от слабост. Купих антибиотик и започнах да го храня с паучове и консерви, защото месото, което дават от борсата, той не може да го яде. Лека-полека прояде и живна.

Днес видях, че абцесът се е спукал и изтича гной. Ще трябва с нещо да му третирам тоя абцес. И всъщност затова ви пиша. Трябва да е някакъв спрей евентуално, защото той не ми позволява много да го пипам. Онзи ден исках малко да му почистя муцуната, защото се беше изцапал с пауча, и той ме одра.

Та какъв спрей ще ми препоръчате да пръскам спукания абцес? Нещо антибиотично?

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 12:17 от utro77

# 587
  • Бургас
AnMary,може би ако я държиш в отделна стая,някак ще свикнат поне с миризмата ѝ...Докато е малка е опасно за нея,но понеже е женска,когато порасне,ще строява юнаците.

Аз се замислих,че щом моят пъзльо раздава шамари,ако някой се осмели да му пипа нещата...може бая да се сбие с някой "натрапник" от своя вид...Явно непознатите са натрапници.

# 588
utro77, ако е абсцес от развален или счупен зъб, локалният антибиотик няма да помогне много. Ако можеш да го хванеш, най-добре на ветеринар и там да преценят дали зъба не е за вадене + ще му сложат по-сериозни лекарства. Ако не можеш да го хванеш, пробвай с гранофурин (има го и на спрей), но според мен е за ветеринар, щом тече гной. Въобще проблемите със зъбите не са за подценяване, могат да станат големи бели.

# 589
Взех от пепко гумено такова за ресане. Сваля космърлак, но най-важното е, че и на двамата им е много приятно да ги реша с това, мъркат ми и ми разрешават за първи път. 2 лв. е

# 590
  • Бургас
Може ли снимка на това нещо за ресане?
Бях в Пепко и взех едно лепнещи ролки,махат от дрехите косми.
Имаше разни неща за ресане,но не взех.

# 591
Ами, скоро гледах в Бриколаж вани за валяк (за боядисване). Мисля, че би то свършила работа за търсеното предназначение. Бяха на промоция - мн. по- ниска цена от тази на същинска тоалетна.

# 592
Поздрави от Гела в Родопите с местна маца.

# 593
Взех от пепко гумено такова за ресане. Сваля космърлак, но най-важното е, че и на двамата им е много приятно да ги реша с това, мъркат ми и ми разрешават за първи път. 2 лв. е

Нори и аз за снимка. Гребен има, обича да го реша, но нищо не сваля.. Няма да кзвам, че в къщи всичко е с бели косми на тъмни мебели и диван:)..Само час след прахосмукачката летят пак..
Днес уговорих отпуск, утре насрочвам час. Дано в понеделник докладвам добри новини за отново див и не сърдит Див.

# 594

Такова е, доста им свалих без да претендирам, че е супер ефективно, защото други така и не успях да пробвам, плашат се и не дават с друго да ги реша, пробвала съм ръкавици и от тези с металните зъбци

# 595
Аз със това чистех диваните. И с гумени ръкавици също чистех, но се захабяваха и късаха рано или късно. Това върши добра работа.

Шарлот, имам легенчета за валяци, ама не ми вършат работа. Трябва ми хем дълбока, хем голяма, хем с ниско прагче.

Утро, абсцесите ги чистят с промиване и изстискване на гнойта, както и антибиотик депо подкожно. Ако няма начин да го заведеш на вет, има и антиспетични спрейове, но за устна кухина е само гранофурин. За рани има Viocid. Котките обаче се плашат от шума на спрея. Рискуваш да се отдръпне и да не можеш да му даваш и антибиотика. Ако все пак даде да го галиш и да пипнеш мястото, можеш да пробваш да промиеш и с разтвор от калиев перманганат. Това е антиспетично средство за прочистване на вода и нито пари, нито дразни, ако се разтвори количество колкото въшка. Виоцида също е антисептичен, но той мирише на спирт, предполагам, че е на такава основа. Сещам се също, че можеш да намажеш йодасепт маз, стига да не попада в усната кухина.

# 596
И у нас има един див красавец  (некастриран) на около 9-10 месеца може би.
Прекрасен,  мяукащ, говореш, гальовен...

Но се почна едно скачане и мяукане 2-3-4 ч през нощта...
не се издържа.

Как сте преодолявали такива ситуации??
Моля за съвет.

# 597
Еделвайс, в къщи е същата работа..От известно време между 4-ри и 5 сутринта не спя. Не ме оставя. Затворя ли го в друга стая започва да драска и мяучи и пак не мога да спя.  Хормоните му явно бушуват (дано е от тях). Днес запазих час и ако нещо не се обърка в понеделник ще го кастрират.

# 598
Нашата е кастрирана, десет месечна и пак ни събужда в 4-5 ч. сутринта и няма спиране, мяука, иска да играе с нас, да й обръщаме внимание и няма сън... Детето като беше бебе спеше повече

# 599
Тъкмо мрънках на сина си колко съм изморена от недоспиването..Той ми се смее "Май се върна в периода, когато аз съм бил бебе"   Гали Див и и му говори " Свърши ти радостта, момче в понеделник ще те резнат"

Общи условия

Активация на акаунт