Любители на котки - Тема 174

• 28 941
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
Да се оправя бързо Блеки!

# 61
  • София
Да напомня, че в по-голяма концентрация лавандуловото етерично масло е отровно. В първи пост имаше статия, която обаче е изчезнала, за жена, решила да сложи каишка, напоена с лавандулово масло, за да пази по уж безвреден начин от паразити. Не знам в какво количество е била, нито колко време котето е носило каишката, но се беше натровило и едва го спасили.

Бързо възстановяване на Блеки!  Все пак от рана от някой бой ли е тръгнало всичко?

# 62
  • София
Да се оправят бързо всички болни косматковци.

Приятелската котка е хапнала малко, пишкала е. Днес пак са на инжекция.
Вчера говорих с лекарка от ЦВК и тя ми каза веднага да се хоспитализира. Защото не беше ходила до 00. Бори се с нещо животинката. Не знам дали урина са взели. Знам само че кръвни правиха.

А моите тази сутрин нямаха будене

Скрит текст:

Всъщност Оникс стана, дойде при мен в 00 и после пак си легна Simple Smile

# 63
Ами няколко капки на шишенце вода за пръскане, и идеята е да гони кот, а не да му се сложи каишка накисната в сигурно две шишенца масло. Добре си е моят е щастлив кот, нищо му няма Simple Smile

# 64
  • София
Бързо възстановяване на Блеки!  Все пак от рана от някой бой ли е тръгнало всичко?

Така и не се разбра. На мен ми се стори, че нещо му се е забило в кожата- треска, осил... а може и нокът. Вчера не съм го виждала.

Да ви покажа моята Пепеляшка как работи цял ден 😹 (докато да снимам и дръпна краката- и те висяха)

# 65

Днес, заведох ме Сиса на вет.Диагноза-Краста😖😓😞Препотитих се 100 пъти, докато и почистваха ушичките, а като видях и тази гад под микроскоп и щях да припадна🤐🤐🤐Страх ме е за малката🙏🙏🙏

# 66
  • Стара Загора
Следвайте лечението и всичко ще бъде наред. Диагнозата не е толкова страшна. Успех Hug

# 67
  • София
Не се притеснявай! Ще излекуваш сладурката, но бъди търпелива. Не се изчиства лесно.

# 68
  • София
Сиса е сладур. Ще се преборите.

Днес дадох на дъщеря ми да разглежда красотите в темата и само ахкаше Simple Smile Заплюла си е всички косматковци Simple Smile

Върнахме старата изпочупена тоалетна. Новата им е малка, тясна и Аш беше наторил пода в банята.
Ще трябва да измисля нещо за закрепване на горната част. Не че те могат да я бутнат.

# 69
  • Бургас
Преди две вечери Харко от желание да играем,ме издра между очите,добре че не ми бръкна пак в око.
Мъкнах го вчера(т.е. на следващия ден) на ваксина.
Днес слуша,не ме хапе,не ме дере,не ме напада...Явно смята,че съм го мъкнала за наказание там.
С 300 зова го пъхнах в транспортната клетка,явно знае,че аз пъхам ли го там,ще ходим на лекар.То беше бой,то беше разперване и на четирите лапи,за да не мога да го напъхам...
А в кабинета след инжекцията сам си влезе в клетката,ако и вратичката си беше затворил,нямаше да се учудя.
Иначе е съвсем добре след ваксината,играе си,яде,спи,но не се заяжда с мен.

# 70
Танче, тя оная патка беше киснала каишката в чисто лавандулово масло и то обилно, често и по много. Пълна идиотка, че и съвети по нета беше тръгнала да дава. То и на човек да сложиш толкова масло и той ще изгуби съзнание. От успокоение, налЕ, Wink щот лавандулата успокоява нервната система. Joy Лавандуловото масло е силно и много ароматно и трябва да се внимава с него, както и с всички етерични масла. Та като цяло лавандулата не е вредна за котките стига да се ползва правилно. Разтвор на водна основа, лек, деликатен аромат. Има бентонит и силикон с аромат на лавандула, ако беше отровна нямаше да ги предлагат. Просто оная беше тъпа, та чак вдлъбната. Още помня колко се ядосах четейки статията. От тъпотия за една бройка е щяла да умори беззащитното животинче. Пфуу.

# 71
  • София
Успокояваща каишка на Аш беше с валериан и лавандула. Щях да припадна от миризмата. Добре, че я носи само 2-3 дена.

Подарих рамката и чашата на дъщеря ми. Ревнахме.

Скрит текст:

И си мисля, че беше с нас. Вратата на хола се отвори два пъти, широко. Казах на дъщеря ми "Мисля, че Хари е тук" и тя ми каза "Вратите ли отваря" Simple Smile
Знам, че става течение, но другата идея ми харесва повече.
Само дето не се чува звук при отварянето. Хари блъскаше вратите с глава Simple Smile Хем звучно, хем отваряше широко, като у дома си Simple Smile

# 72
  • София
У дома е голяма веселба. Ето я причината- бубулечето Бубка 😻 (цяло чудо е, че успях да я хвана за снимка )

Пуснахме я на свобода, за да не си изпотроши и предните лапки в клетката.
Като торнадо е, навсякъде се стрелка, нищо, че като ходи куцука.
И Блеки е добре (започна по 2 пауча да хапва на ядене).
Вчера му сложиха депо инжекции и ни дадоха и за събота такава. Получих и ценни съвети какви обезболяващи и антибиотици да имам при нужда.

# 73
. Получих и ценни съвети какви обезболяващи и антибиотици да имам при нужда.
Ани, сподели. Да видим имаме ли ги в аптечката.

# 74
  • София
За обезболяване- аналгин, 1/8 таблетка на ден за голяма котка и прашинка за малчуган (може течен 1 капка, разтворена във вода; за малко коте дозата е за 2 дни).
Синулокс е добър антибиотик и при съмнение за ухапване веднага да се дава, да не се чака да се инфектира мястото (а то задължително се случвало).
При Блеки антибиотикът в случая е пеницилин и не бивало да се смесват двата. Ако си купим инжекционен разтвор (но той е с малък срок на годност, особено след отваряне), дозата е 0.5 мл.
Питах и за ивермектин (миналата година с 2 инжекции през 10 дни по 0,03 мл изчистих Чари от навлезли в белия дроб паразити) при упорити вътрешни паразити, докторката каза, че е ОК, само не трябва да се превишава тази доза.
Питах и за Фронтлайн (аз използвам ето това и правя 8 пипети по 0.5 мл)

... каза, че е ОК, само с дозата да се внимава- да не се превишава 0.5 мл (дозата била еднаква и за малки и големи, което на мен не ми е ОК и ще накаоя на Бубка 0.3 мл).
Това е в общи линии.

Общи условия

Активация на акаунт