Любители на котки - Тема 174

• 29 499
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Май нямате друго животно, нали?
Иначе щях да кажа ухапано

# 166
Май нямате друго животно, нали?
Иначе щях да кажа ухапано
Имаме голямо куче. Но Сина живее на отделен етаж, само с нас.

# 167
Одрано?
Когато Зак се прибра от последната си разходка навън,открих подобно нещо.Помислих,че е кърлеж/никога не съм виждала и се надявам да не!/,обаче съседката каза че не било.Оставаше да е рана.От среща с котарак,от някоя ограда...нещо.Мина му.

# 168
Нашия не излиза. Но вътре така се мята, че ... Но някак ми заприлича като на екзема ли, бе нещо такова. Та докато го види вет ще ми е голямо гайле. Иначе е моторетка, търчи и подскача като пружинка.

# 169
Ох много съм се наплашила.Само рева и незнам какво да правя с котето.Много ми е мъчно за нея.Къде да я заведа и как...тя много зле се почуства като я водих днес.Да очаквам ли най- лошото?Много се отчаях...

# 170
Добре де, няма ли доктор, клиника, които да ви приемат Събота и Неделя? През нощта?
В съседен град?

# 171
Ох много съм се наплашила.Само рева и незнам какво да правя с котето.Много ми е мъчно за нея.Къде да я заведа и как...тя много зле се почуства като я водих днес.Да очаквам ли най- лошото?Много се отчаях...

Успокой се. Направете ренген и ако е тумор убеди доктора да я оперира, ако не се виждат разсейки. Тодорови във Варна до Техникумите ли са? Ако са те, добри са много.
Всъщност на ренген не могат със сигурност да кажат дали това, които виждат са разсейки. Но като има тумор трябва да се махне.
Котките не живеят с нашата продължителност на живот и имат същите гадни болести като нас. И ние сме в почти същата ситуация, но направихме каквото можем.
Това че котето се чувства зле при вета да не те плаши. От страх не се умира лесно.

# 172
  • In the land of Never Never
Търся му дом 😊
Още не съм го "обявила" никъде, чакам да видя как ще зарасне крачето (децата казаха, че така са им я дали, куцаща).
Щурачка е😻. И глезанка😻 И мъркотка😻
Обезпаразитиха я, ползва тоалетната (за ужас на Блеко), не страда от липса на апетит- добре похапва (гледам да ги храня поотделно, но все издебва да изяде на чичо храната). Малко ме притеснява, че може да остане куцукаща (това не и пречи да тича, да скача, да се премята, да палува) и никой да не я иска, а е такава чаровница ❤
Сериозно, момичета, помагайте ако можете, да задомим това бижу!
AnyHr, за по-бързо зарастване опитай мумийо, то е като черна смола, има го в Берьозките - пластинки по 2 гр., по принцип дозата е 0,1 гр. т.е. разделя се на десет приблизително , и се дава половинката сутрин и другото вечер. Обикновено не е нужно да се дава като таблетка, котетата го ближат с удоволствие. Васко като бебе една сутрин го намерих със счупено краче, слагаха шини, но продължи да куца доста явно, и като му дадох мумийо, по съвет на една приятелка-коткарка, след два дни се усети подобрение. Само като го помириса и така се възбуди и нахвърли да го ближе, явно е усещал, че това ще му помогне.
Малко едното краче при заглеждане се виждаше, че го замята, но никак не му пречеше да тича и да се катери.
Имах котарак на 14 години, получи нещо като цирей на крака, голям като орех, непрекъснато изтичаше слуз и кървеше, много неприятна история, и все пак накрая се решихме да го оперираме. Не беше злокачествен, изрязаха го и котето се възстанови. Може би да поискаш да направят биопсия, ако е злокачествено, но има шанс, няма разсейки, намери клиника, където при упояването следят показателите на сърцето, и ще могат да реагират, ако има проблем при упойката.

# 173
Добре де, няма ли доктор, клиника, които да ви приемат Събота и Неделя? През нощта?
В съседен град?
Ами има.Но не се славят с добра репутация.Незнам дали да отида някъде,за където нищо хубаво не се е чувало.Предполагам ,ако беше толкова спешно днес ветеринаря щеше да каже...много съм объркана

Soft Click,Тодорови не са до техникумите,а в кв.Трошево.А при вас ситуацията каква е?Пак тумор и котката не яде ли?Мене ме притеснява това,че не се храни.Пие само вода и изяде 20гр сафрид.Ослади й се.Моя мъж се чуди дали не се е натровила нещо.Последната й консерва беше с риба и тя спря да я яде и като видяхме тя беше се вмирисала...

# 174
  • София
но с повода не иска да мръдне
И Оникс е пън и не мърда с повод. С нагръдник ходи, но у дома. Навън се гипсира. Лъже се покрай Аш, но все гледа посоката да му е към дома.

cardhu, на рана ми прилича това.

mariqivanova799, съмнявам се да успея да го запиша.
Днес ръмжеше на прибиране към входа. Не знам защо, може да не е искал да се прибира Simple Smile

# 175

Soft Click,Тодорови не са до техникумите,а в кв.Трошево.А при вас ситуацията каква е?Пак тумор и котката не яде ли?Мене ме притеснява това,че не се храни.Пие само вода и изяде 20гр сафрид.Ослади й се.Моя мъж се чуди дали не се е натровила нещо.Последната й консерва беше с риба и тя спря да я яде и като видяхме тя беше се вмирисала...

Тумор пак, да. Яде като за две котки както обикновено. След операцията има проблеми на моменти и знаем, че най-вероятно тя не е генерално решение, но й удължава живота.

# 176

Тумор пак, да. Яде като за две котки както обикновено. След операцията има проблеми на моменти и знаем, че най-вероятно тя не е генерално решение, но й удължава живота.
Сега след операцията ли яде?А преди нея не ядеше ли?И по спешност ли се оперира?Моля разкажете ми да се ориентирам.За какъв тумор става въпрос?

# 177
cardhu, не се вижда добре, но има липса на козина. Разчесано е, като че ли. Да видите дали не е микроспория.

bronze, Трябваше да послушаш и да направите рентген. А, ветът, какво всъщност предложи като те отпрати? Какво ти каза да правиш вкъщи? Да стоиш и да чакаш да мре ли?
Ок, кофти вет.... Ето какво предлагам до понеделник. Да я наблюдаваш в тоалетната. Виж колко чишка, нормални буци ли прави, кръв има ли в урината? Изхожда ли се нормално? Колко пъти влиза в тоалетната за 24 ч.? Като застава, копае ли или само седи вътре? Като излезе провери дали е чишнала и какво количество. Провери и изпражненията ѝ как са. Чишка ли извън тоалетната, по дрехи или чорапи да се е изпуснала? Издава ли звуци като отива до тоалетна?

# 178
cardhu, не се вижда добре, но има липса на козина. Разчесано е, като че ли. Да видите дали не е микроспория.

bronze, Трябваше да послушаш и да направите рентген. А, ветът, какво всъщност предложи като те отпрати? Какво ти каза да правиш вкъщи? Да стоиш и да чакаш да мре ли?
Ок, кофти вет.... Ето какво предлагам до понеделник. Да я наблюдаваш в тоалетната. Виж колко чишка, нормални буци ли прави, кръв има ли в урината? Изхожда ли се нормално? Колко пъти влиза в тоалетната за 24 ч.? Като застава, копае ли или само седи вътре? Като излезе провери дали е чишнала и какво количество. Провери и изпражненията ѝ как са. Чишка ли извън тоалетната, по дрехи или чорапи да се е изпуснала? Издава ли звуци като отива до тоалетна?
Ветеринаря каза че,ако сме я били кастрирали щяла да живее 20год.Че той не можел да й помогне.Била за клиника,където може да се направи ренген и изследвания.Но не каза кога трябва да стане това.
Иначе аз я следих за пишкането.Мисля че като количество е колкото друг път.Няма нищо странно.Но акото беше малко,защото нали не яде.По него също нямаше нещо странно.Но пак ще я следя.Иначе днес се настани до масата като закусвахме,а не иска да яде
А ренген няма къде да направя.Трябваше в тази клиника дето е с лоша репутация.За мое съжаление клиниката с хубави отзиви пишише,че вчера и днес няма да работи.

# 179

Сега след операцията ли яде?А преди нея не ядеше ли?И по спешност ли се оперира?Моля разкажете ми да се ориентирам.За какъв тумор става въпрос?

Не е спирала да яде, макар и да не беше добре. По спешност точно не, около десет дни след първия преглед беше операцията. На млечната жлеза тумор. Кастрирана е.

Общи условия

Активация на акаунт