Любители на котки - Тема 174

• 29 565
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Лазери пускате ли им? Нашата по- малка котка става като нинджа като види лъча. Черната само минава и я перва по врата. Много са й досадни такива лигавщини. 😂

# 241
Прочетох тук, но забравих точно кои витаминки за козината препоръчвате. Казвайте, моля, за моето космато момче какво да купим?!

# 242
И ние събираме сили за довечера, за тормоз Grinning

Терористът не се интересува от лазерчето, не го гони, само се взира в светлината в отвора Grinning

За козина Блеко препоръчва тези витамини

# 243
Прочетох тук, но забравих точно кои витаминки за козината препоръчвате. Казвайте, моля, за моето космато момче какво да купим?!

Олио от сьомга или от дроб на треска.
Тези са от Амазон примерно. Голям ефект имат, полезни са не само за козина.

# 244
  • Крайбрежен район
Какво правят на козината тия витамини? Как ги давате, в храната ли се слагат?

# 245
Този, който аз предложих, го дават за правилно развитие и пигментация на кожата и козината. Съдържа биотин, витамин В2, цинк, ниацин и калциев пантотенат. Поддържа доброто развитие и пигментация на кожата и козината. Оказва положително влияние върху смяната на козината при линеенето и при зарастването на малки кожни рани. Редовното използване на препарата осигурява отличен изложбен вид на животните.
Това е съкратено от описанието на продукта.
Писала съм и преди, та извинете, че се повтарям. Блеки стана още по-лъскав и на мястото на обръснатата козинка за кръвните изследвания порасна за около месец, месец и половина.
Може да се стрие и да се сложи в храната или да се даде директно. Обаче хапчето е голямо и завалийката не успява да го глътне, той не дъвче, за това го слагах в храната.

# 246
# 247
Какво правят на козината тия витамини? Как ги давате, в храната ли се слагат?

В мокра храна ги разбърквам. Със суха не съм пробвала. Някои хора им дават с капкомер. Козината става много лъскава и почти не пада, да не кажа никак. Маслото от сьомга съдържа Омега 3. От дроб от треска също плюс витамини Д и А. На моите котки давам по 1,5 мл на ден.
Тук има таблица за дозировката.
https://wolfsbacher-natur.de/blogs/news/wie-viel-lachsol-fur-kat … chtigen-dosierung

Маслото от дроб от треска една четвърт чаена лъжичка два пъти седмично. Това е обща дозировка за котки. В тези два дни не давам масло от сьомга.

# 248
Да е жива и здрава Тути и още дълги години да сте заедно Tada

# 249
Честит рожден ден на красивата дама Тути!

# 250
Аз не знам на ноя пуфльо кога му е рожденния ден 🐱

# 251
Морковелка,
Тя ще ви доведе котетата. Щом прецени. Нашата така правеше. И първо домъкна най-слабичкото. Джуджи. След малко и Сивчо. Момиченцата.
Шошо(друг Шошо) не го доведе, но ние си го намерихме на др ден в дърварника, където ги криеше. От тогава непрекъснато са били у дома и вън.
Аз се надявам от както е родила, но все не се появяват.Не знам малки котки колко високо могат да скачат.Тя,за да се прибере минава през дворовете на съседите и си прави доста високи скокове.Пак от снимките, които виждам из Фейсбук котета на 2 месеца ми се виждат големи,за да може да ги разнася така захапани за вратлето,че и да скача и да се провира из оградите.Поради тези причини си мисля,че сама няма да си ги доведе.

# 252
Котетата на два месеца не могат да скачат на високо, още не са им много координирани движенията, а и нямат достатъчно сила.
Ако майка им трябва да прескача огради, за да стигне до вас, не виждам как ще го направят бебетата.

# 253
Котката ми започна да се храни.Все иска повече,но аз й давам помалко по начесто.Лошото е,че това е единствената промяна.Поведението й не ми харесва.Не ме посреща на вратата,не й се играе,гледа да се скрие някъде"насаме".Вече взех да си мисля,че е"живнала" преди да й стане нещо лошо...Или е стресирана от ходенето по ветеринари.

# 254
bronze, котката е на доста години. Дано да има още няколко години живот, но нищо не е сигурно. Това е най-, лошото при любимците ни - живеят много по-малко от нас...
Не знам какво да посъветвам - дали да я водите по лекари и да я стресирате (и Мъри изпада в шок, като се наложи да ходи на лекар), или да я оставите на спокойствие да живее спокойно през времето, което ѝ остава.

Аз да се оплача от Мъри. От край време гледа да се насади на стола ми като стана. Но в последната седмица е прекалено - в момента, в който стана, веднага се е наместила и изтегнала, не става с убеждение, извадила е ноктите и трябва да наклоня стола, за да я изсипя. Но ако не съм в къщи или в дневната, столът изобщо не я интересува...
Ние от преди години се смеем за това, но в момента вече е прекалено. Да не говорим, че ако е лежала няколко минути на стола, след това е загрят, а и без това температурата е достатъчно висока.

Общи условия

Активация на акаунт