Любители на котки - Тема 174

• 29 586
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Ох, честно казано не помня, месец май или юни беше, не знам. Аз за това реших, че на 100% е Пиометра, защото пишеше, че симптомите се развиват 1-2 месеца след разгонването. Ама във Фб една жена ми писа, че при нейната котка със същия проблем, намерила на няколко места гной по земята, и то не малко количество. И още същия ден я оперирали. Докато при нас е само на дупчицата като точка, и тя набързо си го облизва, не тече нищо.

# 526
Дано да не е! Ако все пак се окаже, че е, не бива да се паникьосваш. Ще се кастрира и ще се оправи. Първо, обаче, трябва да се овладее инфекцията, не може да се кастрира така, защото има риск патогенът да навлезе и в други органи, като червата, и да се получи перитонит.

# 527
  • Бургас
BarbieD,радвам се,че бебоците ядат сами.
И Харко не беше ял гранули никога,но се научи много бързо.И това го спаси.

Локум си има бебе,така че може би затова не иска малките.Тя вероятно в собствените си очи е човек,а не котка.

На мен ми харесва жълт Кот,Кот свързвам с котарак.

# 528

Здравейте на всички! Миналото лято отглеждах четири новородени котенца. Подрискаха се от котешкото адаптирано мляко и ги хранех с козе кисело мляко. Разреждах едно към едно с вода. Понякога имахме проблем с изхождането, въпреки че масажирахме  дупетата редовно. Тогава помагаше повече разреждане с вода. Дано съм била полезна!
Чета темата с удоволствие, нищо че съм с куче вкъщи. Всички котенца са прекрасни!
Здравей! Може ли да кажеш, за Беафар ли става въпрос? Добра идея за козето мляко, не знаех, обаче, че се разрежда.

Море, абе ти сигурна ли си, че си видяла гной? Да не би да си видяла нормален секрет? Когато са разгонени има секрет. Котка на годинка с пиометра - много странно и невиждано ми звучи това! Вета ли те наплаши така?
Да, на Беафар беше млякото. Козето го давах неразредено в началото, но се запичаха и вет-а ми каза да го разредя. И така- на метода проба-грешка бяхме.
Добре, че са прояли мъниците, така ще е по-лесно. При нас беше голяма мъка, докато ги отбием, все шишето си търсеха.😀

# 529
И аз имах съмнения, че това мляко на Беафар не става за нищо. И все си мисля, да заредя в аптечката една кутия на Роял Канин, за всеки случай. 40 лв струва, ама може да спаси животи, пък и има и шише с биберони в кутията, което е едно допълнителни десетина лева.
Друго ам да сте виждали по магазините?

# 530
  • София
Ще питам комшията какво и дали има мляко в клиниката. Като марка.

Опитах се да хвана едно бебе пред входа, но е много страхливо. Успях, но ми скочи от ръцете.
Успях да го нахраня. Свалих храна от нас.
Опитваше да ми яде пръстите... надушваше гранулите в дланта ми.

# 531
  • Стара Загора
Сезона на бебетата...

# 532
Ти измисли ли твоите какво ще ги правиш? Сложиш ли им имена - край, привързваш се!

# 533
  • Стара Загора
Със сигурност няма да ги задържа. Другото още не съм го измислила.
Снощи цяла вечер чувам бебешко мяукане под прозореца и то не от нашите бебета и днес установих, че имаме нови бебета пред блока. Говорих с човека, който храни нашата си котка пред блока - появили са се вчера изхвърлени два броя бебета заедно с майка им. Котки да искаш.

# 534
Е, те не са изхвърлени, щом са с майка си. Майката си ги мъкне с нея, там където види, че дават храна на други котки. Малко като нашите циганчета пред Кауфланд. Laughing Хитри са.

# 535
  • София
BarbieDi, чак сега видях местоположението под аватара ти.
Можехме да пием едно бързо кафе Simple Smile

Нашите две бебета изчезнаха. Едното ви го показах на снимка, жълто/оранжево и бяло. Другото било сиво.
Дано ги е прибрал някой.
Вчера сутринта като го/ги храних се засякох с ветеринаря. Ако ги е видял като се е прибирал сигурно ги е взел. Тя и жена му била успяла да хване жълтото... за малко. Плашливи малчугани.
Тези са от "партидата" на Оникс. И той е роден юни.

# 536
  • Стара Загора
АnMary днес съм почти цял ден с температура и вкъщи положението е пълен цирк. Следващият път с удоволствие! Heart

# 537
Барби, дано не си се заразила с ковид. Сега най-важното е бързо да оздравееш, а бебоците са много сладки.
Локумката май се изживява като човешко бебе, като гледам къде се е наместила. Домъчня ми за Чумито, отдавна не си пускала нейна снимка.

# 538
Минавам да се допитам до вас,ако някой може да даде отговори на въпросите ми.Последната диагноза е панкреатит.Ама какъв е що е...никой не казва.Пет дни беше на коктейл от инжекции,като последните два дни имаше и малка доза диазипам.Имаше и едно вливане подкожно.Вета каза после ако спре да повръща и почне да яде,да не ходим.Тя вече 6дни се храни по много малко диетична храна,но само от ръката ми.Имаше и трудно изхождане.За 6дни само 2пъти по голяма нужда.Отделно леко залита в задницата...като че ли й се подкосяват от време на време задните лапички и се плъзга.Има промени в поведението.Пораздвижи се...чеши ноктите,спи на топка,закача се,леко мяука....Но реакция за посрещане на вратата,няма.
Чудя се нормално ли е всичко това или е притеснително...дали трябва още време да мине или пак не е добре.Вета бил в болничен,а колегата му казва че всичко било наред щом яде...🤔🤔🤔

# 539
  • София
bronze, не мисля, че е добре щом залита. Може и да няма сили. Пробвай да захраниш с течна храна.
На Хари давах супи и напитките на Миамор.

BarbieDi, пълна къща с щастие Simple Smile
Бързо оздравяване.

За малко бяхме в града.
Скрит текст:
София - Ст. Загора - Сливен - София (за един ден)
Ходихме да вземем епикризата на свекървата от Тракия Парк. После ѝ я занесохме в Сливен.
В момента ММ и дъщеря ми са там. В понеделник ще закарат свекървата до Ст. Загора за нов скенер. Може би ще отидем когато я изпишат. Ще видим как ще действаме ако и когато ѝ назначат лечение.

Общи условия

Активация на акаунт