Любители на котки - Тема 174

• 28 602
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Забелязвам, че моята котка напоследък пие много вода, от няколко дена не иска паучове, яде само гранули. Днес се опита според мен да повърне. Ще купя малцова паста, но възможно ли е да е от косми в корема?

# 616
Цитат на:  link=topic=1458463.msg45041450#msg45041450 date=1657739343
. В началото се гали, мърка, мяука доста...и щом нещо почна да ходя напред назад из къщи се спуска като мълния по краката ми.

i моят красавец прави така - понякога с нокти, но реално с меки лапи ме тупва  или ми гушва крака - при нас това е знак за игра и тичане , гонене, криеница.

Той ме гушва с лапи нежно по крака= " хванах те, ти гониш".
И да, започва гоненица, после се изморява и ляга. А аз съм запъхтяна. Добро кардио...

А до  скоро  поне спеше, разбираше, че като стане тъмно и тихо - и той е тих.  До 23ч играеме с въдици, много тича и ловува мишките... уж се изморява...
Търпеше и затворени врати и мълчеше.
А сега и на отворена врата мяука  в 3ч..

Коте ли е, петел ли е?????

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 08:56 от Еделвайс7

# 617
Взех и аз силиконовото чесало от пепко. Досега не съм вчесвала писан. Ми то космите нямат край… той естествено помисли, че си играем. По колко често решите вашите? Намаляват ли пуховете вкъщи?

# 618
  • София
Та има ли как да бъдат опитомени и да мога да си ги взема?
С упоритост, и храна.

Само една селска дивачка съм опитомявала. До толкова ме обичаше (макар, че последните години ме виждаше рядко), че ме водеше до котенцата си (още слепи) и ми даваше да ги пипам.

# 619
pandorina, като тръгваш да ходиш, то веднага си представя, че пак ще го оставиш и ще е само. Яд го е и се опитва да те задържи.
Морковелка, правилно са ти казали - с упоритост и храна. Две котки така съм опитомявала. Ама трябва наистина да си упорита. Говори им. Да свикнат с гласа ти . Те се водят много от интонацията.

# 620
Те са родени или на 30 април или на 1 май, какво мога да им давам за първо време докато им купя бебешки гранули.На две крачки от мен са дето се казва,но нямам видимост към тях и редовното хранене ще е малко трудно,но когато ги виждам ще им давам.Много са спешни една шепичка живот,а така се ежат😂

# 621
Проведох консултациа с  3-то мнение относно диагнозата на котката според проведените изследвания.Според вета котката няма данни за проблем с бъбреците.Има панкреатит и храносмилателни проблеми.
Понеже храната й е лечебна диетична,храненето стана голям проблем.Отказва всякакви марки гастро храни.Прави едни физиономии и се врътва.Единствено обира сосчето с езика и това е.
Реших да опитам да й приготвя някакво такова бульонче или домашна храна с повече бульон.Някой знае ли как може да  се приготви такова сосче или каквато и да е храна щадяща .Явно трябва да е по като кашичка...

# 622
Ами, виж какво съотношение хранителни вещества съдържа храната ѝ и така ѝ приготвяй домашна храна.
Забелязвам, че моята котка напоследък пие много вода, от няколко дена не иска паучове, яде само гранули. Днес се опита според мен да повърне. Ще купя малцова паста, но възможно ли е да е от косми в корема?

Възможно е. Наблюдавай я дали и какво ще повърне. Малко тревичка ако можеш да ѝ набавиш, сигурно ще ти е благодарна.

# 623
  • Бургас
Ади нападаше много и не ме оставяше да спя, но не знам дали спря защото го кастрирах и попорасна или защото му взех Бени и си има по-готина играчка
Освен да взема на Харко по-готина играчка от мен...
Само че не дава на хора да му пипат нещата,би тормозил някой мъник...

Морковелка,все едното от котетата ще започне да ти се гали.
При баба една черна котка така и не започна да се гали,беше много асоциална.
Но много мъници са се социализирали с времето,даже за вкъщи много хора са си вземали котенца.
Дори 10 пъти като ги нахраниш,ще свикнат с теб.

# 624
Заведох в10 днес Зак да му махнат конците.Там се оказа,че е направил възпаление.Държах го,докато му ги сваляха,но за инжекцията антибиотик,Зак започна да фучи на лекарите.Започна да му капе слюнка от устата.За първи път виждам такова нещо.Лекарите казаха,че било от стрес.Предложих да му покрием главата.Направиха го и му биха инжекцията.За почистването на раната,обаче,поискаха да го оставя Обадиха ми се чак в 13,30да си го взема Сега е на антибиотик за три дни.
А можеха още преди 10дни да изпишат антибиотик,както първият път.
Иначе,в къщи вече е спокое н.

Добре,че не  ми се сърди.

# 625
Котаракът с абцеса е по-добре. Не успях да го почистя, но добре ми изглежда дупката, която се е отворила - чиста. Иначе приема антибиотик вътрешно и мисля да му го давам още - да станат общо десетина дни.
Отвори му се голям апетит, не мога да го изхраня. Живна видимо. И само ме преследва навън край блока, като ми чуе гласа. Няма отърване от него.

Друга драма - снощи задомих едно от малките в квартала. Всъщност то беше единственото останало котенце на една мама. Хем се зарадвах, че му намерих дом, хем ми стана тъжно, защото забелязах, че котката го търсеше снощи............... Но нямаше как да го оставя на булеварда. Всеки ден за него беше риск. Иначе големичко - 3-месечно. Добре се чувства в нови дом. Поне е на сигурно място.
Дали скоро ще забрави майката? Много ми е жал..........

# 626
Браво, Утро! Синулокс ли му даваш?

За дребното, щом е 3-месечно не се тревожи. Майката скоро ще се сдобие с ново коремче. Обясни ѝ, че си ѝ го взела, за да ѝ помогнеш. Ще те разбере.

Аз като взех Ефи от улицата, беше около 1 месечно, подхвърлено под прозореца ми, като разбрах от кварталните деца, коя е майка му, го взех в скута си и отидохме при нея, 2-3 блока по-надолу от нашия. Първо исках да се уверя, че е майка му. Действително се познаха. Но като видях, че е болничка и не иска да кърми Ефи (той пробва да се навре няколко пъти, но тя ставаше след секунди), просто на момента, спонтанно реших, че Ефи трябва да остане вкъщи. Ако беше поела отговорност, нямаше да го задържа, щях да ѝ го оставя да си го гледа и обучава. Но Ефи беше много кротка шепичка. Където го сложиш, там си стоеше послушно и чакаше някой да го нахрани. Беше ми мъчно и за майката, че е болничка, но аз всъщност ѝ помогнах така. И ми беше леко на съвестта, защото все пак я намерих и ѝ поисках разрешение, един вид, да взема Ефи. Обясних ѝ, че няма да остане гладен и без грижи и даже поседяхме при нея малко с Ефчото. После отново си го сложих в тениската и към нашия блок.

# 627
С беличкото може и да успеем да станем приятели то си хареса саламчетата и само идваше да се вре и да яде, позволи да го погаля.При по резки движения бягаше и ръмжеше,но с него повече успях да скъся дистанцията щом и единия път ми се мушма между краката,но бързо и избяга.Светих с телефона,че е тъмно там и много не може човек да ги огледа,но май е болно.Имаше като секрети на очичките и нещо черно в ноздрите.Няколко пъти ходих до нас и при тях с някакви саламчета и виках и Манди с мен.Следеше ме като кученце, искам да я науча да се прибира през входа на къщата, за да може и малките евентуално да докара от там е по-лесно да влязат.Тя винаги минава отзад из чуждите дворове и къщи и се катери само довачката😆

# 628
  • София
Ред, при стрес и гняв много се плюнчат. Пяна на устата съм виждала само при Оникс когато му даваха хапчета (беше на 7дневно лечение).

Аш продължава да ръмжи на бебето.

Дъщеря ми каза "Боже, все казвам колко е малък Оникс, но сега като го сравних с бебето..." Ми то е кило, а те двамата са по 5 Simple Smile

# 629

Реших да опитам да й приготвя някакво такова бульонче или домашна храна с повече бульон.Някой знае ли как може да  се приготви такова сосче или каквато и да е храна щадяща .Явно трябва да е по като кашичка...

добре пасирано      варено месо + дробчета = силна, полезна, лесна за преглъщане храна

Общи условия

Активация на акаунт