Медицински Университет

• 150 842
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 230
Има ли ясна критериална скала за оценяване на кандидатстудентските изпити по химия и биология? Скала за преобразуване на точките в оценка?

# 1 231
Да, тя така изкара гимназията и не носеше учебници и тетрадки. Затова ни интересуваше тук дали ще е възможно. Благодаря за отговорите

# 1 232
  • Варненска клюкарка
Две бели престилки, ръкавици  и пинсета. От учебниците преподавателите все бяха недоволни и децата  търсеха информация  и от чужди източници, че примерно по Цитология, хистология и ембриология е една дебела тухла 900 страници дето все и намираха кусури. Със сигурност ще трябват анатомични атласи, вероятно никой няма да им каже купете си от това или онова издателство. Тези които ползваха синът ми са на Синелников, 4 броя по 90-100 лв всеки. Първата година ползваха два (кости и мускули, втория не се сещам за какво беше) но купихме цялата серия, че нали сега всичко руско се анатемосва, взехме всичките 4 с идеята да не се чудим после къде да ги търсим другите два. За визуализация 3D е ползвал вкъщи един дигитален атлас,  абонамента е еднократен към 20-на лв но там обясненията са много кратки и си трябват класическите, които споменах по горе.
Не се притеснявайте, още първите дни децата бързо ще разберат какво им е нужно, освен престилките не купувайте нищо предварително.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 11:02 от Беллора

# 1 233
След приключване на класиането, някой ( май асистент) направи група в една от социалните мрежи и там им пускаха информацията. Още преди започването им бяха казали да си купят бели престилки, еднократни ръкавици и пинсети. Учат от презентации, моят син много честно търси информация от чужди сайтове и клипове, купи си абонаменти за няколко приложения, но има задължителни помагала, които се вземат от преподавателите.

# 1 234
Медицината в МУ-С имат вече група.

# 1 235
  • USA
Беллора, виждам, че си от Варна. От къде се купуват белите престилки?

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:34 от SkyBlue

# 1 236
  • София
Синът ми е приет и е един от тези, които тук се коментират като втора ръка деца. Не знам как се формира балът, но той изкара съвсем прилични оценки- 5.60 по химия и 5.30 по биология.
И няма интелигентна физиономия, нали? Joy
Супер са му оценките, успех му желая!

# 1 237
Синът ми е приет и е един от тези, които тук се коментират като втора ръка деца. Не знам как се формира балът, но той изкара съвсем прилични оценки- 5.60 по химия и 5.30 по биология. Кандидатства като американец, платено. Говори български, но не достатъчно, за да учи на български.
Надявам се да си сбъдне мечтата!
Не съм Беллора, но престилки има в уличките около окръжна болница. Разходете се има няколко магазинчета.

# 1 238
  • София
Синът ми е приет и е един от тези, които тук се коментират като втора ръка деца. Не знам как се формира балът, но той изкара съвсем прилични оценки- 5.60 по химия и 5.30 по биология. Кандидатства като американец, платено. Говори български, но не достатъчно, за да учи на български.
Вие си знаете най-добре,  но просто ми стана интересно. Тези оценки не са ли показател, че не само знанията са налице, а и че с езика е съвсем ОК младежът?Малките затруднения  с говоримия бг биха се изгладили бързо в ежедневието...Simple SmileА като втора ръка  тук определя някои деца само една дама....Wink

# 1 239
  • USA
Русалка, той кандидатства с чужденците и изпитите бяха на английски.
Каран, благодаря, ще се разходим около Окръжна болница, само да се прибера в БГ.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:35 от SkyBlue

# 1 240
И аз се присъединявам съм въпросите на  VV и също как стои въпросът с учебниците- ползват ли библиотекаата, казва ли им се кои учебници да ползват, има ли онлайн учебници?
Студентите в МУ-София,бързо ще открият копирния център на чичо Емо Wink.
Ползват всякакви източници и носители на информация, включително библиотеката.
Щерката си взе графичен таблет.Казва,че и е много удобно с него.

# 1 241
  • Варненска клюкарка
Не съм ходила да ги купувам аз, но по думите на сина ми едното място е след бариерата на входа на Окръжна болница. Наоколо имало няколко аптеки и магазини за медицински консумативи. Аз си го представям между бариерата към окрожна, между първата и втората бариера преди паркинга. Там наистина по точно обяснение май няма как да се даде, че са няколко магазинчета... Другата престилка е купил от магазин срещу полиграфията, второто място го намерил в интернет  по ключови думи "магазин за работно облекло" .
Аз исках конкретен модел, но или не е намерил, или навсякъде са такива.
Синът ми е висок към 184 см и 73-74 кг и размерът му стои добре - над коляното и доста свободно на ширина, но не помня какъв беше размерът. Ако синът ви е по-едър, ако сте от САЩ не е ли възможно да купите от там?

Оценките на вашия син са много хубави, на моя бяха почти същите - 5,64/5,38.

# 1 242
  • USA
Много благодаря, Беллора!
Изобщо не съм се сетила да търся престилки тук, но май е добра идея.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:36 от SkyBlue

# 1 243
  • София

за какво използва графичния таблет, може ли малко повече подробности, моля?

# 1 244

за какво използва графичния таблет, може ли малко повече подробности, моля?
Както писах и Белота писа, учебници, презентации, атласите 3d формат, дори Информацията относно учебния график също е в програмен продукт, към който имат достъп с профил и парола.
Ние това лято и взехме по-голям Лаптоп, тъй като тя доста чете от него.

Общи условия

Активация на акаунт