Медицински Университет

• 154 034
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 180
Можете ли да напишете минималните балове на Му и СУ за 1,2,3 класиране и за мъже и за жени Simple Smile

# 181
Това e всичко, което аз успях да извадя, по време на самата кампания до към 20 август...

Мъже:
Скрит текст:
Жени:
Скрит текст:

# 182
Благодаря много. А СУ на второ класиране мъже и трето жени ?

В СУ също балообразуването не е ли по стария метод? (Оценките по биология и химия от училище вместо матура)

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:45 от SSll

# 183
  • Варненска клюкарка
Доста таблици имаше в темите за набор 2003. В МУ София предварителните изпити бяха на 16-ти и 17-ти април 2022г значи десетина дни по нататък започна публикуване на цифрите, или просто инфо в  коментарите на потребителите. Най много таблици имаше след последното класиране... Много бяха полезни за мен тези теми с цялата информация по кандидатстването.
От миналата година балообразуването във вички МУ и в СУ Медицина става с оценките по химия и биология от КСК (утроена) + оценката от ДЗИ по БЕЛ (еднократно) Оценки по химия и биология от дипломата за средно образование не влизат в балообразуването. А учители по химия миналата година съветваха децата да не се явяват на ДЗИ по химия, първо, защото изучавания в училище материал по химия няма почти нищо общо с форматите на изпитите по химия в МУ и нямаше смисъл да се учи за два различни изпита по химия. Второ, никой никъде не е изисквал в университетите да се кандидатства с т.н. матура по химия. На нея биха имали право да се явят само тези, които я изучават по профил във втори гимназиален етап, но това би ги поставило в неравностоен старт, спрямо други кандидати с други профили. Да не започвам че заради тоталното разминаване във форматите на изпитите в МУ и изучавания материал по химия в училище, на ДЗИ по химия имаше цял клас скъсани в ПМГ в Пловдив и по няколко деца в Бургас и София, получили хубави оценки на предварителните изпити от КСК и провалили се на ДЗИ. Излишен риск.
Горното бяха изисквания по  новата система за кандидатстване миналата година, първо набор 2003 минаха по нея с дипломите с по два  гимназиални етапа, профили и прочие. Възможно е тази година да има допълнителни изисквания. Затова следете актуалните теми за 12-ти клас и информацията която се публикува на сайтовете на съответните университети.

# 184
Беллора, благодаря. Търся, но нещо не намирам за трето класиране момичета и второ и трето момчета в СУ.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 19:16 от SSll

# 185
МУ-София има ли нещо като конспект с темите, по които да се готвят кандидат-студентите? В сайта им пише, че изпитът се провеждал върху "материал, изучаван в гимназиите и отразен в Програмата за кандидат-студентите", но не намирам никъде тази Програма за кандидат-студентите.

# 186
Беллора, благодаря. Търся, но нещо не намирам за трето класиране момичета и второ и трето момчета в СУ.

То май нямаше следващия класирания затова не ги намираш.
На 4то класиране през септември - допълнителния прием имаше 27 свободни места за медицина и 36 свободни места за фармация.
Като всяка година свободните места са много поради съвпадане на датите в СУ и МУ.
В СУ излизат по-рано класиранията, записването свършва когато излиза класирането в МУ.
Кандидатите се отписват от СУ и отиват в МУ и така местата остават “голи”.
Няма как да се пусне заявление за участие в класиране, защото срока е минал и така почти всяка година през септември свободните места са страшно много. Кой отписал се, кой в чужбина заминал..

# 187
МУ-София има ли нещо като конспект с темите, по които да се готвят кандидат-студентите? В сайта им пише, че изпитът се провеждал върху "материал, изучаван в гимназиите и отразен в Програмата за кандидат-студентите", но не намирам никъде тази Програма за кандидат-студентите.
В Сборника със задачи по химия и биология за кандидат-суденти е вкаран конспектът. Закупува се от Центъра по хигиена.

# 188

То май нямаше следващия класирания затова не ги намираш.
На 4то класиране през септември - допълнителния прием имаше 27 свободни места за медицина и 36 свободни места за фармация.
Като всяка година свободните места са много поради съвпадане на датите в СУ и МУ.
В СУ излизат по-рано класиранията, записването свършва когато излиза класирането в МУ.
Кандидатите се отписват от СУ и отиват в МУ и така местата остават “голи”.
Няма как да се пусне заявление за участие в класиране, защото срока е минал и така почти всяка година през септември свободните места са страшно много. Кой отписал се, кой в чужбина заминал..

Благодаря много Simple Smile

# 189
  • Варненска клюкарка
По спомен ще разкажа нещо набърцзо за третото класиране в МУ София. Дъщерята на една от потребителките в темата в която пишехме за 12ти клас беше единствената девойка приета на трето класиране. Имаше само едно свободно място от женската квота и дъщеря и с бал някъде около 36 точки (от максимален 42) го зае.  Това са си две петици на КСК. Името на потребителката беше Ира. Нямам време сега да се ровя, но ако не се лъжа май беше писала и в тази тема. Като цяло местата за момичета, които се освобождаваха бяха малко, докато големи преселения на момчета имаше след поредното класиране във Варна примерно - за второ или трето наведнъж се освободиха 16 места Така беше и в СУ- при поредно класиране в МУ София, от СУ се изнасяха на тълпи. Питала съм защо така се случва в СУ, но така и не получих отговор......

Сборниците са нещото от което се започва подготовката по форматите на МУ. За Софийския формат, тази година като втора по новата система би трябвмало вече да може да се намерят и готови разработени теми по биология, което си е едно голямо улеснение при подготовката.  Нов формат не означава нито по-сложен материал, нито повече обем, а просто нови сборници, различно времетраене на изпита, ново оценяване и като цяло неизвестност.
Синът ми миналата година за МУ Варна си купи теми от ОLХ, вероятно се разпространяват и по други канали....

# 190
Така беше и в СУ- при поредно класиране в МУ София, от СУ се изнасяха на тълпи. Питала съм защо така се случва в СУ, но така и не получих отговор......

Защото подготовката е по-слаба и посредствена!
Макар, че и в МУ има гнили ябълки, корупция и схеми...

# 191
Доколкото си спомням Ира пишеше в наборната тема, голям късмет на дъщеря й, беше единствената девойка на трето класиране приета.

# 192
  • Варненска клюкарка
gaMala така беше - изключителен късмет на трето класиране, стискахме палци и чакахме Ира да пише, затова и съм го запомнила. Сърцето ми се скъса тогава като я четох след второто класиране що за малшанс беше, резултата на момичето и, който вървеше през стотна от друго прието на предното класиране. То въобще при момичетата и във Варна и в София  резултатите вървяха през стотна.

Минах да погледна дали съм цитирала някакви таблици, но не съм, те и не ме вълнуваха особено, защото синът ми още на предварителния получи една отлична и една много добра оценка, яви се на редовния само по биология, колкото да си вдигне още малко оценката, но в комуникацията ми с потребителка видях че е имало пето класиране във Варна с най нисък резултат в мъжката квота с бал 31. Това са горе-долу 3 оценки по около 4,5.... Като знам че и за МУ София обсъждахме сходни резултати , значи в таблицата има подобни цифри. В СУ бяха по ниски от МУ Сф...

Според Държавен вестник от 19.07.22г. акредетационните оценки в направление Медицина са; изглеждали така
1. място за МУ София 9,74
2. МУ-Пловдив с оценка 9,50.
3.  МУ-Варна с оценка 9,32.
4. МУ Плевен с  9,22
5. ТрУ Ст. Загора Медицина - 9,02
6. СУ - Медицина 9,00

Разликите са минимални. А корупция и схеми има навсякъде в милата ни Родина, особено където са намесени много пари. Наистина не си обяснявам за СУ, ползват хубави бази, групите от студенти са по десетина човека, а не по 18 т.е. има възможност за повече индивидуално внимание по време на упражнения, но то като се нарочи нещо.....

# 193
Здравейте! Имаме си кандидатстуден по Медицина, на който вчера му излязоха оценките в Плевен. Доволни сме от резултата, но с тази оскъдна информация ( в т.ч и децата помежду си не са склонни да споделят)  не можем да преценим с много добър успех трябва ли да се явява на редовната сесия.

Колкото до корупцията, за жалост все по-често чувам за нея и почвам да се страхувам от това. Но какво ли мога да направя по въпроса...нищо...

Относно профилите от тази година в изпитите се включват и въпроси от тях, да не говорим, че новите сборници на места излязоха ноември, нямаше как до предварителните, физически да се минат всички на ново. Обаче кой ли се съобразява  с това. Изобщо положението не е много розово, но пък много се радвам на всички деца осмелили се да се впуснат това тежко предизвикателство и ми се иска всички да имат успех да влязат.

Някой знае ли дали излязоха резултатите от предварителните по химия в СУ от 1.04? Иска ми се да видя статистиката.

# 194
Здравейте! Имаме си кандидатстуден по Медицина, на който вчера му излязоха оценките в Плевен. Доволни сме от резултата, но с тази оскъдна информация ( в т.ч и децата помежду си не са склонни да споделят)  не можем да преценим с много добър успех трябва ли да се явява на редовната сесия.

Колкото до корупцията, за жалост все по-често чувам за нея и почвам да се страхувам от това. Но какво ли мога да направя по въпроса...нищо...

Относно профилите от тази година в изпитите се включват и въпроси от тях, да не говорим, че новите сборници на места излязоха ноември, нямаше как до предварителните, физически да се минат всички на ново. Обаче кой ли се съобразява  с това. Изобщо положението не е много розово, но пък много се радвам на всички деца осмелили се да се впуснат това тежко предизвикателство и ми се иска всички да имат успех да влязат.

Някой знае ли дали излязоха резултатите от предварителните по химия в СУ от 1.04? Иска ми се да видя статистиката.
Да, резултатите са излязли. Статистиката се свежда до брой кандидати от същия пол с по-висока оценка. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт