Медицински Университет

• 146 561
  • 1 617
  •   2
Отговори
# 930
Да, така е, но цяло лято ще трябва да чакаме в края на август да обявят свободните места, а чак през септември - резултати. Същевременно класирането за платено в МУ ще е готово на 1 август. Не знам дали може ли да се отпишеш от платено, без да ти удържат цялата такса, ако си приет другаде.

# 931
Искам да попитам ако на първо класиране детето е прието за военен лекар, мястото по това желание дали се пази ако се пусне на второ класиране за медицина и дентална.

# 932
Само незаписаните места на приетите по първо желание не се пазят при следващо класиране.
Това са отделни класирания във ВМА и МУ нали?

# 933
Имам си студент по медицина в МУ Варна!
Честито!

# 934
Искам да попитам ако на първо класиране детето е прието за военен лекар, мястото по това желание дали се пази ако се пусне на второ класиране за медицина и дентална.
Как се формира бала за военен лекар? Виждам че е повече от 42 , колкото е за МУ Варна.

# 935
Как се формира бала за военен лекар? Виждам че е повече от 42 , колкото е за МУ Варна.
Бала се образува от положените изпити по биология и химия+ оценките от изпитите в морско училище.
Само към момента не мога да разбера дали ще си запазим мястото за военен лекар ако участваме на второ класиране.

# 936
Трябва да се запише. А второто класиране е автоматично  за Медицина, дентална и фармация. Те са в различни групи, с независимо класиране.

# 937
Бала се образува от положените изпити по биология и химия+ оценките от изпитите в морско училище.
Само към момента не мога да разбера дали ще си запазим мястото за военен лекар ако участваме на второ класиране.
С какъв бал е вашето дете и какви оценки имаше на изпитите по биология и химия?
Според мен трябва да се запише.

# 938
Трябва да се запише. А второто класиране е автоматично  за Медицина, дентална и фармация. Те са в различни групи, с независимо класиране.
А дали след като мине второ класиране и евентуално е класирана по някоя от специалностите, ще може документите от записването за военен лекар да се изтеглят да се запише по новоприетата специалност.

# 939
А дали след като мине второ класиране и евентуално е класирана по някоя от специалностите, ще може документите от записването за военен лекар да се изтеглят да се запише по новоприетата специалност.
Записва се по другата специалност. Ако не е подписан договор и не е положена клетва, ще издадат от МУ заповед за отписване от специалност военен лекар.

# 940
Къде ли не четох и търсих, но не мога да разбера.
Ще се радвам някой ако ме насочи.
Възможно ли е в МУ Варна да се прехвърлиш след първата година от Фармация към Медицина?

# 941
Blush

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 20:46 от aylinaylin

# 942
Къде ли не четох и търсих, но не мога да разбера.
Ще се радвам някой ако ме насочи.
Възможно ли е в МУ Варна да се прехвърлиш след първата година от Фармация към Медицина?
Почти невъзможно. По- голяма е вероятността от друг университет в същата специалност.

# 943
Приятелско дете кандидатства в СУ фармация. Под чертата е не знам с колко места, но балът му е с 0,45 под последният приет. Смятате ли, че има шанс на второ класиране?

# 944
Ще попитам и тук, надявайки се и аз да събера повече мнения.

Близка моя приятелка е с бал 32,06 за Медицина в СУ. Минималният е 32,86.
Смятате ли, че има шанс за второ класиране?

П.П. Към горния коментар- много голям шанс имате, за фармация винаги се освобождават много места.

Общи условия

Активация на акаунт