Медицински Университет

• 146 589
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 915
Денталната медицина в Пловдив е с дългогодишни традиции и много добро ниво на преподаване, не я подценявайте.

Angel, миналата година паднаха с около 90 стотни, по-миналата - с около 60, така че хич не може да се прогнозира, баловете са им много нагъсто. Миналата година дъщеря ми като я приеха на второ класиране, момичето след нея беше с 2 стотни по-нисък резултат от нейния, мога само да си представя какво му е било на това дете.

# 916
Mosquita, a откъде видяхте бала на следващото момиче, статистика ли пускат?

# 917
Mosquita, a откъде видяхте бала на следващото момиче, статистика ли пускат?
Не, имаше трето класиране с едно прието момиче, това въпросното и тогава видях и ми направи впечатление, че е била на косъм при второто.
Статистика не съм виждала досега да са пускали МУ, за съжаление.

# 918
Справка за баловете от минали години може да намерите в групата за КСК във фейсбук.

Относно денталната медицина в Пловдив и Варна- независимо дали конспектите са намалени наполовина, това далеч не значи че учат по-малко. Напротив- непрекъснато се правят изпитвания и колоквиуми през семестъра, които носят известни бонуси- да освободиш някоя тема или др, което осигурява непрекъснато учене, а не само в сесия.
Навсякъде има хора, които учат и такива, които не. Не ставайте дребнави и не обиждайте два Факултета. Безпредметно е и безсмислено, особено за дентална медицина, където е важно да имаш ръка, да си сръчен и да умееш да работиш

# 919
Изобщо не ги обиждам, напротив препоръчвам ги, защото не мъчат децата с купища излишна информация, да, практиката е най-важна.

# 920
Не откривам информация на сайта на МУ- София - кога излиза второто и третото класиране. Интересува ме дали третото ще излезе преди крайния срок за подаване на документи за кандидатстване за платено обучение - 31 юли.
А и също за СУ - след като там няма да има трето класиране, дали допълнителният прием, който го замести, ще е по-рано организиран?

# 921
Не откривам информация на сайта на МУ- София - кога излиза второто и третото класиране. Интересува ме дали третото ще излезе преди крайния срок за подаване на документи за кандидатстване за платено обучение - 31 юли.
А и също за СУ - след като там няма да има трето класиране, дали допълнителният прием, който го замести, ще е по-рано организиран?
Второ класиране ще излезе след 12 часа на 17 юли.
Третото класиране ще бъде пак след 12 на последния ден, който са обявили за записване на приетите на второ класиране.

# 922
Има класиране за Варна.

# 923
Миналата година Не-то рязко стана Да след второ класиране. Така че, според мен само имайте търпение Wink Успех!
Как "Не", става "Да", нали ако имаш "НЕ", нямаш право да участваш в класирането?

След като мина първо класиране , на дете с Не, му се обадиха, че е с Да и ако иска да отиде а се запише. Обаче то вече беше прието в друг МУ и отказа.

# 924
МУ Варна има първо класиране. Много нисък бала.

# 925
След като мина първо класиране , на дете с Не, му се обадиха, че е с Да и ако иска да отиде а се запише. Обаче то вече беше прието в друг МУ и отказа.
Благодаря, доста странно, но понеже в правилата пише, че с "Не" нямаш право да участваш в класирането, затова и дъщеря ми с "Не" по биология и "Да" по химия не посочи "Медицина", а само за "Фармация" в СУ.

ПП. Току-що се обадих в СУ (02/9308 544) да попитам дали е възможно с "Не" по единия изпит да бъдеш допуснат до класиране за "Медицина" - отговорът от една любезна госпожа беше - твърдо не. Дори и на допълнителния прием това не може да се случи - тогава може с положителни оценки от други университети да кандидатстваш.
В случая по някаква причина явно самото "не" е станало "да". Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 16:26 от Rosita

# 926
Имам си студент по медицина в МУ Варна!

# 927
Rosita, не бих очаквала да ми отговорят друго. Обаче реално това се случи миналата година, затова го пиша.
Честито на всички приети и във Варна.

# 928
Rosita, не бих очаквала да ми отговорят друго. Обаче реално това се случи миналата година, затова го пиша.
Благодаря, аз се притесних най-вече да не съм пропуснала да заявя участие в класирането, след като знам, че нямам право, затова се обадих. А иначе съм сигурна, че има случаи като описания от тебе.

# 929
Моята дъщеря също не е посочила медицина в СУ, няма право с това НЕ.
Проблемът ми е, че пише, че в допълнителния прием могат да участват деца, които не са приети нищо в СУ и то с оценки от други университети.
Много им се чудя на акъла на ръководството - значи приемат оценки от други университети, а от самия СУ - не.
Освен това може да са приети и записани къде ли не, но в СУ друга специалност - не!
Безумно е, че сами се подценяват така - напр. дете, което иска СУ и е кандидатствало там е пренебрегнато спрямо дете, което никога не е кандидатствало в СУ, но с оценките си от Бургас, Варна, Стара Загора може да го приемат.
Мислех да им пиша, но кой ли ще ме чуе.
Ако има допълнителен прием, ще се пробваме не с оценките от СУ, а с оценките от МУ!!!???

Общи условия

Активация на акаунт