Медицински Университет

• 146 727
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 900
В СУ вероятно ще се сменят изцяло приетите с нови на второ класиране

Всяка година е така там.
2022 г имаше 27 свободни места през септември на допълнителния прием.
Тази година ще видим как ще е с едно класиране по-малко (тази година няма трето класиране в СУ).

# 901

За съжаление на моята госпожица балът е доста по-нисък. А в СУ има 5.80 по химия и НЕ на втората част. Биологията е 5.40 в СУ и да, но не върши работа.

Миналата година Не-то рязко стана Да след второ класиране. Така че, според мен само имайте търпение Wink Успех!

Честито на всички приети! Като знам миналата година как се вълнувахме и ние.

# 902
Много благодаря на всички за споделеното мнение!
Ще предам и на нея, поне малко да се успокои и ще ви държа в течение.
Стискам палци и на всички останали, които са като нас - в процес на чакане!
Според мен има реален шанс за Пловдив. СУ ми е неясен, и според мен краен вариант.
Само да попитам какво означава в СУ оценка и след това НЕ? Не ми е ясно казвате химия 5.80 и НЕ.

# 903
Здравейте, за близко дете питам- момиче с бал 32,06, кандидатства медицина в СУ. Според Вас има ли шанс на второ класиране?

# 904
Много благодаря на всички за споделеното мнение!
Ще предам и на нея, поне малко да се успокои и ще ви държа в течение.
Стискам палци и на всички останали, които са като нас - в процес на чакане!
Според мен има реален шанс за Пловдив. СУ ми е неясен, и според мен краен вариант.
Само да попитам какво означава в СУ оценка и след това НЕ? Не ми е ясно казвате химия 5.80 и НЕ.
Изпитите в СУ по биология и химия са в два модула. В първия модул са тестови задачи и важат за всички биологически и химически специалности. Във втория са две теми за развиване и се взимат под внимание само за специалност медицина. Вторият модул не се оценява с оценка, а само с Да и Не. Ако имаш Не, дори и на първата част да имаш 6.00, не участваш в класирането за медицина.

# 905
Каран, в СУ изпитът е от две части. Първата е с оценка, втората с НЕ или ДА. Важи само за медицина и трябва да имаш ДА.
За фармация и другите специалности в химическия и биологичния факултет е достатъчна само първата част.
Тя се надяваше, че в МУ ще й стигне балът и въобще не писа фармация, но там й е с две единици и малко по-нисък и няма никакъв шанс.
Здрава да е!
Здрави и успешни да са всички деца, да следват и постигат мечтите си!

# 906
Миналата година Не-то рязко стана Да след второ класиране. Така че, според мен само имайте търпение Wink Успех!
Как "Не", става "Да", нали ако имаш "НЕ", нямаш право да участваш в класирането? Имаш предвид, че с "НЕ" може на допълнителния прием ли? Дано тази година той да е по-рано, след като няма да има трето.

merrynem, за "Фармация" в СУ по друг начин се формипа балът, не е както за  "Медицина".

# 907
Росита, знам, но тя не пожела да пише фармация!
За фармация щеше да й стигне балът, но тя - не та не!
Медицина иска!
Като иска - догодина да учи по-сериозно, въпреки че оценките й са хубави, но недостатъчни!
Ядосвам се, жал ми е за нея, но нямам с какво и как да й помогна.
Ще пуснем платено в МУ, ще следя за допълнителен прием - по-скоро с оценката от МУ по химия и в крайна сметка се опитвам да я успокоя, че нищо фатално не се е случило!
Много деца са в нейната ситуация.
Ще пиша накрая какво е станало.

# 908
merrynem, щом не иска Фармация, по-хубаво, че не е записала. Нека учи каквото ѝ е на сърце, дори и да има една година забавяне, отколкото да се примирява с компромиси.

Моята дъщеря миналата година имаше големи колебания дали да сложи на първо място Фармация или Дентална медицина. И то не защото имаше колебания какво иска, а защото се уплаши,че няма да се справи с изпитите и няма да ѝ стигне бала за Дентална медицина. В крайна сметка я окуражих да си следва желанието  да не прави глупости от страх. На първо класиране като не я приеха Дентална медицина, а балът ѝ беше доста над минималния за Фармация , беше няква - ето, знаех си! Joy
На второ класиране нещата се наместиха вече.

# 909
Росита, знам, но тя не пожела да пише фармация!
За фармация щеше да й стигне балът, но тя - не та не!
Медицина иска!
Като иска - догодина да учи по-сериозно, въпреки че оценките й са хубави, но недостатъчни!
Ядосвам се, жал ми е за нея, но нямам с какво и как да й помогна.
Ще пуснем платено в МУ, ще следя за допълнителен прием - по-скоро с оценката от МУ по химия и в крайна сметка се опитвам да я успокоя, че нищо фатално не се е случило!
Много деца са в нейната ситуация.
Ще пиша накрая какво е станало.
Дано да станат нещата, както някои писаха по-назад, втори курс може да се прехвърли ДП.
Наистина по-добре да учи, каквото иска.
И аз се ядосвам много на "Не"-то сега след като й пусна оценките. В СУ химичният факултет проверява тестовата част, а медицинският компонента за Медицина.
Имате силно стиснати палци.

# 910
  • Варна
За снимките в Плевен и Варна искат формат 35/45 мм. В Плевен има първо красиране

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 12:58 от elle.kv

# 911
Галя, тя за да се прехвърли държавна поръчка, трябва догодина отново да се яви на кандидатстудентските изпити.
Уточнявам го, за да се знае, че не става на база успех или нещо друго. Явяваш се отново и ако ти стигне бала, те прехвърлят.

# 912
Според вас колко ще падне балът за дентална медицина в МУ-София при момичетата?

# 913
Според вас колко ще падне балът за дентална медицина в МУ-София при момичетата?
Тази година няма изнесена статистика за оценките от изпитите, поне аз не откривам такава, и човек не може да си направи никакви предположения.

# 914
Някое момиче ако се запише в Пловдив или във Варна дентална. И без това там конспектите по повечето дисциплини са наполовина и завършват по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт