Медицински Университет

• 150 799
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 185
Учителите нямат право да дават частни уроци на ученици, на които преподават в училище. Та не знам как ще ги принуждават.

Нямат право, но го правят. Съученици на моят син бяха при преподавателка им по биология. " Никой не знаеше". Да не говорим, че за да си подготвя децата от частните уроци 1 м. преди предваритения не беше на работа. Wink Има учители от частните уроци, които са проверяващи и са много наясно какво , що...заучени  фрази се пишат. Това от мое време се знаеше. На изпита по география , специално ни предупредиха, всичко което са ни диктували на курса да го научим на изуст буквално , защо ли Wink Така че винаги е имало и ще има такива.Изпита за мен тряба да е на национално ниво и с резултатите да можеш да кандидатсташ във всички МУ.

# 1 186
Не съм се сблъсквала с подобна ситуация.
Щерката не е ходила на уроци по биология, не съм чувала и за заучени фрази.
 Малко скептично съм настроена  към подобни градски легенди.На база личен опит.

# 1 187
Не са градски легенди.
Самият МУ-София организира “частен” курс където точно тези “заучени фрази” се диктуваха когато изпитът беше изцяло теми.
Да не говорим и от комисията колко учители има по школите, където също се “диктуваха” изреченията с точките и запетайките.

# 1 188
Не съм се сблъсквала с подобно нещо. Дъщеря ми държа изпит по стария формат ,но както казах не е ходила на уроци по биология,нито на този курс.
А  използването на “заучени фрази” ти гарантира по-висока оценка , така ли ?

# 1 189
Да, означава, че е ходено на курс при конкретен преподавател и съответно “поощрение”.

# 1 190
  • София
Познавам деца, ходили при тези "съответни преподаватели" от комисиите и неприети, и за мен това са си градски легенди, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска.

# 1 191
Е, те и при някои изпитващи изпитите се вземат с плащане на разни "такси" в евро, и това ли са градски легенди?!
Това, че на някой нещо не му се е случвало или не вярва в него, не означава, че не съществува.

# 1 192
Познавам деца, ходили при тези "съответни преподаватели" от комисиите и неприети, и за мен това са си градски легенди, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска.

Това абсолютно са си градски легенди, но за даването на уроци на собствени ученици и аз мога да потвърдя със сигурност. Никак не е редно, тъй като има, макар само един университет - СУ, където оценките по химия и биология от училище са балообразуващи!

# 1 193
А бе легенди, легенди, ама всички софийски деца гледат да ходят на уроци при проверяващи. Точно във форума преди време ме убеждаваха, че само това бил правилният подход за подготовка, а аз се чудех какво да правим ние провинциалистите.
От многото кандидатстуденти около мен тази година чувам и друга "легенда" - че проверяващите умишлено "порязват" изпитните работи, в които не разпознаят своите ученици или пък разпознаят ученици на конкуренцията Joy Само така някои хора си обясняват странното занижаване на оценките си, при положение че нито те си откриват някакви грешки, нито са видели такива при последващото идентифициране на изпитните работи. Не става въпрос за драстично рязане, но примерно оценки от порядъка на 5,60, с които тази година бяха на кантар за влизането.

# 1 194
GG, нима ние 3 пъти все попадаме на нашите си преподаватели, при положение,че тази година дори не участват в оценяването. Те участват, но през няколко години, не всяка.
Що се отнася до оценките, не само че не си откри занижаване, а по-скоро завишаване 😀 и то от непознати преподаватели.

# 1 195
  • Варненска клюкарка
Само за информация, отличните оценки минават арбитражна проверка при 3ма проверяващи, т.е. оценката не зависи само от мнението на един човек.
Преди 2г. във Варна оценката по  биология на сина ми беше 5,38 но работата му беше минала проверка при 3-ма. Явно са обсъждали/спорили каква оценка да оставят, заради  грешката по невнимание - при пренасяне на беловата най-долу беше разминал няколко от тестовите отговори и това му беше "изяло" от оценката към 15 стотни. Видял е 3 подписа със син, червен и зелен химикал.
От учителката му по химия в училище, която работеше като проверяваща знаем че понякога са наставали много люти спорове, направо караници,  на които  последна дума имал някой от професорите. Обикновено работите се проверяват от 2-ма.

# 1 196
Аз мисля, че тези които искат влизат по "другия" начин, дъщеря ми има 5.80 по биология в МУ София и 6.00 в друг МУ, не сме от София, и по химия оценките са сходни

# 1 197
  • София
Кой е "другият начин"?

# 1 198
Вероятно има влезли по “втория начин”, но ми се струва, че техните работи по-скоро се подменят, не знам как точно става де.

# 1 199
Кой е "другият начин"?

Не знам, може би си плащат на който трябва, за това казах, че "мисля". На фона на цялата корупция в държавата, едва ли най- желаният университет в страната е останал чист. Но който има отлични знания, това не трябва да го спира.

Общи условия

Активация на акаунт