Медицински Университет

• 151 016
  • 1 617
  •   2
Отговори
# 1 290
Запознати ли сте как стои въпроса със стипендията - има ли я , само за успех , социална?

# 1 291
  • Варненска клюкарка
Май в различните университети изискванията за стипендия за успех са различни, или ги тълкуват според зависи. Синът ми взимаше за успех през втори, трети и четвърти семестър,  като успехът му от първия беше 5,80 и нататък към 5,75. Догодина обаче с 5,50 няма да получава. Във Варна дават само за отличен и то висок, макар че на сайта тази подробност в подбора липсва. На  сайта са посочени стипендии за добър и мн добър успех, но  никой от познатите му не е получавал такива.

# 1 292
Стипенидиите за отличен успех от порядъка на каква сума са?

# 1 293
Здравейте. Преди няколко месеца говореха как са щели да променят начина на балообрзуването в МУ и щял да се формира от оценките от 8, 9 и 10 клас + КСК. Това прието ли е вече или ако не е ще се приема ли, защото не го видях в нито един достоверен сайт като нова или бтв. И на какво мнение сте за промените?

# 1 294
И моето има стетоскоп Simple Smile - приятелите й и подариха за РД  пластмасова линейка контейнер с бебешки лекарски комплект. Това им беше пожеланието да влезне в МУ.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 01:17 от galia_m

# 1 295
Аз по темата със стетоскопите. Тя другия месец прави 20 и това е идея за подарък от мен и сестра и. Моля дайте ми идеи точно какъв да е, че аз нищо не разбирам. Нали съм счети, всичко докторско ми е чуждо. Благодаря предварително.

# 1 296
Стипенидиите за отличен успех от порядъка на каква сума са?

За МУ-София през изминалата учебна година са били следните суми - за успех 5.00-5.99 - 180лв., за 6.00 - 200лв.

# 1 297
Здравейте. Преди няколко месеца говореха как са щели да променят начина на балообрзуването в МУ и щял да се формира от оценките от 8, 9 и 10 клас + КСК. Това прието ли е вече или ако не е ще се приема ли, защото не го видях в нито един достоверен сайт като нова или бтв. И на какво мнение сте за промените?

Все още не са приети проекти за изменение на наредбата.
В мен остава едно притеснение, ако малкия завие в посока медицина, да не изпуснем я хорариум по йога, я по мандарин Wink

# 1 298
  • София
Joy
Съвсем резонни са ти притесненията.

Аз по темата със стетоскопите. Тя другия месец прави 20 и това е идея за подарък от мен и сестра и. Моля дайте ми идеи точно какъв да е, че аз нищо не разбирам. Нали съм счети, всичко докторско ми е чуждо. Благодаря предварително.
LITTMANN CLASSIC III е на дъщеря ми. Примерно тук можеш да видиш всички цветове https://www.ahealthcare.com/littmann-classic-iii/

# 1 299
Да, приеха го, но в момента тече обществено обсъждане за “нова” промяна, с която се връща балообразуването с утроените оценки от изпитите и ДЗИ БЕЛ. Най-вероятно ще бъде прието и ще се кандидатства както досега.

А понеже преди време коментирахме “влиза в сила от 2025/2026” от МОН не ми отговориха еднозначно на въпроса дали се има предвид 15.09.2025 или 15.09.2024, а ми казаха “които ще кандидатстват идната година” и че има процедура за промени в текстовете, като преповтаряха мотивите за промяна на наредбата.

# 1 300
  • Пловдив

LITTMANN, но те са различни видове, с различни характеристики и предназначение.

# 1 301
Доколкото разбрах се връща старото положението при кандидатстването плюс по-горяма тежест на профилите по настояване на НПМГ.

# 1 302
# 1 303
Доколкото разбрах се връща старото положението при кандидатстването плюс по-горяма тежест на профилите по настояване на НПМГ.
Ще е добре и съдържанието на самите профили да тежи повече.

# 1 304
Извинявам се за невежеството, но как точно обмислят ,ако си завършил профил Природни науки да натежи на балообразуването?

Общи условия

Активация на акаунт